FRI FRAKT & SNABBA LEVERANSER
Presenttips till honom - Lyxiga hudvÄrdsprodukter 2023

Presenttips till honom - Lyxiga hudvÄrdsprodukter 2023

Helena Ulne Bengtson

Publicerad av:

Helena Ulne Bengtson

2023-02-27

Letar du efter den perfekta hudvÄrdspresenten till en viktig man i ditt liv? Nuförtiden Àr mÀn mer engagerade och mÄna om sitt utseende. Det har blivit en del i deras dagliga rutin. För de flesta mÀn rÀcker det inte lÀngre med att ta en dusch och raka sig.

Det kan kÀnnas lite klurigt att veta vilken typ av present du ska satsa pÄ. Ska du leta upp hudvÄrdsprodukter skapade för mÀn? Eller funderar du pÄ att bara ge honom din egen favorithudvÄrdsprodukt? Det vore kul att hitta en produkt han kommer att gilla och anvÀnda regelbundet.

HÀr gÄr jag igenom nÄgra saker att tÀnka pÄ och ett par presenttips till honom sÄ att du kan hitta den perfekta hudvÄrdsprodukten till den man du vill ge nÄgot extra.

LĂ€s mer
345 kr
LĂ€s mer
595 kr
LĂ€s mer
245 kr
LĂ€s mer
495 kr
LĂ€s mer
345 kr
LĂ€s mer
345 kr
LĂ€s mer
265 kr
LĂ€s mer
345 kr
LĂ€s mer
345 kr
LĂ€s mer
545 kr
LĂ€s mer
495 kr
LĂ€s mer
445 kr
LĂ€s mer
235 kr
LĂ€s mer
245 kr

HudvÄrds presenter till honom

En av de första saker du behöver göra Àr att ta reda pÄ hans hudtyp. Huden pÄ mÀns ansikten tenderar att vara tjockare Àn hos kvinnor. SÄ en ansiktskrÀm som fÄr din hud att kÀnnas Äterfuktad rÀcker inte nödvÀndigtvis för honom. HudvÄrdsprodukter för mÀn Àr ofta fylligare i konsistensen.

SÄ hÀr avgör du vilken typ av hudvÄrdspresent som passar honom bÀst. Om han ofta fÄr akne kan en salicylsyrabaserad krÀm lugna hans akne. Har han torr och flagnande hud? DÄ Àr hyaluronsyra en populÀr bas för riktigt bra fuktkrÀmer. Du vill ge honom en bra ansiktskrÀm som hÄller hans hud Äterfuktad och smidig.

Om du inte vet vilken hudtyp han har, och om han inte vet heller, sĂ„ finns det ett enkelt sĂ€tt att ta reda pĂ„ det. Allt du behöver Ă€r en pappersnĂ€sduk eller en bit toalettpapper. Tanken Ă€r att applicera pappersbitar pĂ„ olika omrĂ„den i ansiktet för att se hur mycket olja papperet suger upp. Han bör inte tvĂ€tta ansiktet innan testet, eftersom det kan ta bort de naturliga oljorna pĂ„ huden som man försöker fĂ„nga upp. ï»ż SĂ„ hĂ€r bestĂ€mmer du hans hudtyp:

  • Torr hud – Om pappersbiten knappt fĂ„ngat upp nĂ„gon olja, visar det att han har torr hud. Han behöver en hudvĂ„rdspresent som Ă„terfuktar och behĂ„ller fukten i hans hud.
  • Fet hud – Om de flesta pappersbitarna har olja pĂ„ sig, har han fet hud. Han behöver vattenlösliga produkter som rengör huden. FuktkrĂ€mer och lotion bör vara av lĂ€ttare typ. Undvik olje- eller smörbaserade produkter.
  • Kombinerad hud – Om nĂ„gra av pappersbitarna fĂ„ngat upp olja och andra inte, betyder det att han har kombinerad hud. Detta Ă€r den vanligaste hudtypen bland mĂ€n. Det innebĂ€r att vissa delar av ansiktet utsöndra mer olja (talg) Ă€n andra. Din hudvĂ„rdspresent till honom bör dĂ„ vara speciellt utformad för kombinerad hud.
  • KĂ€nslig hud – Om han har kĂ€nslig hud vet han det redan. DĂ„ mĂ„ste du vara lite extra försiktig nĂ€r du köper en hudvĂ„rdspresent till honom. LĂ€s innehĂ„llsförteckningen och för att se till att det inte finns nĂ„gra ingredienser som kan vara skadliga för hans hud. Satsa alltid pĂ„ doftfria produkter. Ekologiska produkter Ă€r en bra utgĂ„ngspunkt men du behöver Ă€ndĂ„ veta att produkten inte innehĂ„ller nĂ„got som kan irritera huden.

AknebenĂ€gen hud – Du vet redan om han har aknebenĂ€gen hud. Akne Ă€r ett vanligt hudtillstĂ„nd som kan vara ett kroniskt problem. Om han har akne bör du satsa pĂ„ icke-komedogena produkter. Termen betyder bara att hudvĂ„rdsprodukten inte tĂ€pper igenom porerna och skapar förutsĂ€ttningar för uppkomst av akne.

5 typer av hudvÄrds presenter till honom

NÀr du vet hans hudtyp Àr det lÀttare att hitta rÀtt produkt att ge i present. HÀr Àr fem typer av hudvÄrdsprodukter som kan ge honom smidig hud med hÀrlig lyster.

1.     Ansiktsrengöring

TvÄl passar inte ansiktet. Det finns fortfarande mÀn som hÀvdar att tvÄl funkar bra men kemikalierna Àr för starka för huden i ansiktet. TvÄl Àr perfekt för kroppen, men för ansiktet behöver han en bra ansiktsrengöring.

Men att bara plocka en produkt duger inte. Du mÄste vÀga in hans hudtyp. VÀlj en mild rengöring med ekologiska ingredienser om han har kÀnslig eller aknebenÀgen hud. För torr hud, leta efter en rengöring som Àr oljebaserad. Personer med torr hud mÄste tillföra fukt i ansiktet och en bra oljebaserad rengöring Àr perfekt för att hÄlla torr hud frisk. Om han har fet hud mÄste du hitta en produkt som fungerar bra för att ta bort naturliga ansiktsoljor.

NÀr du letar efter den perfekta hudvÄrdspresenten Ät honom, kom ihÄg att rengöringen Àr grunden för hudvÄrd. Du kan lÀgga till en toner eller exfoliering för att ge honom ett hÀrligt presentpaket.

2.     Den perfekta fuktkrÀmen

Alla mÄste Äterfukta, ung som gammal. BÄde mÀn och kvinnor bör Äterfukta tvÄ gÄnger om dagen.

Du hittar sÀkert fuktkrÀmer som Àr utvecklade för mÀn. Det Àr viktigt att vÀlja en ansiktskrÀm avsedd för mÀn, eftersom de har en fylligare konsistens Àn de flesta vanliga ansiktskrÀmer. Valet av kroppskrÀm kan dock vara annorlunda. I slutÀndan Àr det ingredienserna bestÀmmer hur produkten kommer att fungera med huden. Det innebÀr att du kan vÀlja fuktkrÀmer som inte Àr specifikt för mÀn. Se bara till att du gÄr igenom innehÄllsförteckningen och att produkten passar hans hudtyp.

3.     Rakvatten

Vill du köpa rakvatten? Aftershaves har en lÄng historia förknippad med rakhyvlar. Ursprungligen rakade sig folk med raka rakhyvlar. Nackdelen med dessa rakhyvlar Àr att de lÀtt skÀr smÄ jack i huden. Detta innebar att mÀn kunde gÄ runt med öppna skÀrsÄr i ansiktet hela dagen. Det Àr farligt eftersom öppna sÄr gör det enkelt för bakterier eller föroreningar att trÀnga in i huden. Aftershave introducerades som ett sÀtt att förhindra potentiella infektioner och hudproblem. Produkterna var alkoholbaserade och en generös mÀngd pÄ ansiktet efter rakning skulle sÀkerstÀlla att ansiktet var bakteriefritt efter rakning. Nuförtiden anvÀnds inte raka rakhyvlar lÀngre. Aftershaves har ocksÄ utvecklats och nu kan du hitta bÄde alkohol- och fuktkrÀmsbaserade produkter. VÀlj gÀrna en fuktkrÀmsbaserad variant som hjÀlper hans hud att fÄ extra fukt och hÄlla sig mjuk efter att han rakat sig.

4.     Ansiktsserum

Ansiktsserum har blivit otroligt populÀra. Om han inte anvÀnder ett serum som Àr perfekt för hans hud, sÄ bör du ge honom ett. Ansiktsserum har hög koncentration av mycket kraftfulla aktiva ingredienser. Den höga koncentrationen gör det möjligt för serumet att lÀka olika hudproblem mycket snabbt och effektivt. Det finns ansiktsserum med allt frÄn C-vitamin till retinoider. Om han hade aknebenÀgen hud, kan du ge honom ett ansiktsserum som minskar akne och akneÀrr. Det finns ocksÄ Äterfuktande serum och produkter balanserar talgproduktion med mera. Fundera pÄ de behov hans hudtyp kan tÀnkas ha och skaffa ett serum för det.

5.     Ett kitt för rakning

De flesta mĂ€n rakar sig varje dag. En hudvĂ„rdspresent till honom som har med rakning att göra kommer han sĂ€kert att uppskatta och anvĂ€nda. Ett bra kitt för rakning ska innehĂ„lla en rakhyvel och en rakgel. Rakning Ă€r den vanligaste typen av hudvĂ„rd som mĂ€n gör, sĂ„ en bra rakhyvel och rakgel kan verkligen göra honom glad. Du hittar massor av rakhyvlar pĂ„ marknaden. Vissa har ett blad, andra har tvĂ„ eller fler. NĂ€r det kommer till rakgel sĂ„ bör du satsa pĂ„ nĂ„got som Ă€r lugnande för huden. HĂ€r spelar hans hudtyp in igen. Om han har torr hud kan den vara benĂ€gen att flagna medan han rakar sig. En Ă„terfuktande rakgel kan verkligen göra skillnad. För fet hud, bör du leta efter en vattenlöslig rakgel. För kĂ€nslig och aknebenĂ€gen hud Ă€r en mild och helande rakgel bĂ€st – leta efter ingredienser som aloe vera. Och slutligen för kombinerad hud, vĂ€lj en rakgel med brett spektrum.

En hudvÄrdspresent visar omtanke

Jag hoppas att du fÄtt nÄgra bra tips pÄ hudvÄrdspresenter till honom nu. Med den perfekta hudvÄrdspresenten förbÀttrar du inte bara hans hudvÄrdsrutin. Du visar Àven att du bryr dig om honom!

Presenttips till henne hittar du hÀr.

TILL BUTIKEN

HudvÄrd torr hud

Solskydd

Anti aging

HudvÄrd för kÀnslig hud

HudvÄrd ansikte

HudvÄrd mÀn

Hand och fot

PigmentflÀckar och ojÀmn hudton

Egna produkter

HudvÄrd för kroppen

Matt och stressad hud

Bio och vegan

Fet och kombinerad hud

Makeup

🏆 Stockholm Beauty Week Award 2021