Återfuktande ansiktsmask – Så kan den hjälpa dig

Helena Ulne Bengtson
Helena Ulne Bengtson
2021-08-27
Återfuktande ansiktsmask – Så kan den hjälpa dig

Om du har problem med oren hud, torrhet och pormaskar kan det finnas anledning att testa en återfuktande ansiktsmask.

Torr och oren hy är ingen ovanlighet. Många upplever problem med sin hy som kan bero på att hudens naturliga barriär är i obalans. Ibland kan huden behöva lite hjälp på traven med att återfukta och renas på djupet. Med en återfuktande ansiktsmask kan huden få hjälp att återställa sitt naturliga pH-värde, samtidigt som den rengör och exfolierar.

I den här artikeln ger vi dig det du behöver veta om återfuktande ansiktsmasker och hur du använder dem.

Testa våra populäraste produkter

Vad är en återfuktande ansiktsmask?

En ansiktsmask är en kräm som är tjockare än en vanlig dagkräm i konsistensen. Krämen smörjs in i ansiktet och ska därefter sitta och verka en stund innan den sköljs av och ersätts av rengöring samt en dagkräm. Skillnaden mellan en återfuktande ansiktsmask och en vanlig dagkräm är de aktiva ingredienserna som verkar för att rengöra huden på djupet. Med hjälp av en exfolierande formula avlägsnar ansiktsmasken döda hudceller från hudens yta. Detta minskar risken för oren hud och tilltäppta porer som kan orsaka oönskade utbrott och finnar. En dagkräm verkar oftast bara på hudens yta.

Idag finns flera ansiktsmasker med olika användningsområden: att rena, exfoliera, återfukta, stärka eller lugna huden. Oavsett dina behov är en ansiktsmask ett nödvändigt komplement i din hudvårdsrutin. Övergripande har ansiktsmasken som uppgift att rengöra på djupet för att minska orenheter som orsakar finnar och pormaskar. Det är viktigt att använda rätt ansiktsmask för din hy. En ansiktsmask som är skonsam mot din hy och bevarar dess naturliga barriär är alltid en bra investering. Sen kan du alltid titta efter en ansiktsmask med återfuktande egenskaper, om du vill ge din hy ett härligt glow!

Vem bör använda en ansiktsmask?

Det finns egentligen inte någon fingervisning om vem som bör lägga till en ansiktsmask till sin hudvårdsrutin. En ansiktsmask fyller nämligen flera viktiga funktioner för att få huden att må bra. Till exempel kan en återfuktande ansiktsmask ge huden ny lyster, förbättra fina linjer samt ha en lugnande effekt på hudbarriären. Många ansiktsmasker ger även resultat på lång sikt genom att motverka tidiga ålderstecken.

En ansiktsmask kan man använda oavsett ålder. Det innebär att du varken är för ung eller för gammal för att börja använda den. Se dock till så att du använder en mask anpassad efter din hy, mogen hy kan behöva en mer återfuktande ansiktsmask än ung hy. 

Känner du att din hy är glåmig, trött och torr, trots att du har en hudvårdsrutin som funkat förr? Det är inte ovanligt att vi som bor i ett nordiskt klimat med fyra olika årstider, har en hy som kräver olika underhåll under året. På vintern har huden nämligen en tendens att torka ut, medan den på sommaren har större behov av exfoliering. Oavsett var i din hudvårdsresa du befinner dig, kan en ansiktsmask vara rätt komponent för att nå bättre resultat! Läs mer om att optimera din hudvård efter hudtyp.

5 anledningar till varför du bör använda ansiktsmask

  • En ansiktsmask rengör din hy på djupet och hjälper till att avlägsna toxiner och döda hudceller.
  • Med en ansiktsmask i din rutin får övriga ansiktsprodukter i din hudvårdsrutin ett lyft. Genom att rengöra huden och avlägsna döda hudceller får nämligen huden lättare att tillgodogöra sig ingredienserna i de övriga produkterna.
  • Huden får ny lyster och glow. När du använder en ansiktsmask förbättras din hudkvalité och glåmig, torr och trött hy kan få ny lyster.
  • Ger en härlig hemma-spa känsla! När du använder en ansiktsmask ger du både dig själv och din hy lite extra kärlek. Dela känslan med en vän eller gör det själv.
  • En ansiktsmask kan ge dig resultat snabbt. Du märker nästan direkt att din hy känns mer återfuktad och ren. På lång sikt kan en ansiktsmask minska tidiga ålderstecken och fina linjer i ansiktet.

Det är inte svårt att få in en ansiktsmask i din hudvårdsrutin. Eftersom den ska lämnas kvar en stund i ansiktet kan det dock innebära att din rutin blir längre tidsmässigt, men det finns alltid något du kan sysselsätta dig med medan du väntar! En ansiktsmask ska sitta kvar i cirka 15 minuter. Vissa masker behöver inte ens sköljas av. Läs mer om vilka produkter som bör finnas i din hudvårdsrutin.

Hur du använder en ansiktsmask – steg för steg:

1. Smörj in ditt ansikte i ett tunt lager ansiktskräm med hjälp av dina fingrar. Se till så att den täcker hela ansiktet, men undvik området kring ögonen. Huden är extra tunn och känslig just där.

2. Beroende på vilken ansiktsmask du använder ska den sitta och verka ett tag i ansiktet innan den sköljs av. Vissa ansiktsmasker behöver inte sköljas av överhuvudtaget, så se till att läsa instruktionerna noggrant. De flesta ansiktsmasker sköljs dock bort efter att ha suttit i cirka 15 minuter. Det är ingen fara om den sitter på lite längre.

3. Skölj av ansiktet tills ansiktsmasken är helt borta, använd gärna ljummet vatten.

4. Tvätta ansiktet med ett bra ansiktsvatten.

5. Avsluta din hudvårdsrutin med en lugnande ansiktskräm. Känslig hy kan behöva en lugnande ansiktskräm.

Kom ihåg att en ansiktsmask ska användas 1–2 gånger i veckan efter behov. Om din hy behöver extra mycket återfuktning under en period kan den användas mer frekvent.

Avslutningsvis

Vi hoppas att du har fått med dig det du behöver veta och känner dig redo för att uppdatera din hudvårdsrutin. I den här artikeln har vi delat med oss det vi tror att du behöver veta för att ta kvalitén på din hy till nästa nivå. Tveka inte på att fråga oss om du har funderingar kring din hudvårdsrutin, vi bistår gärna.

Ulne - Handla Nu
Alltid fri frakt
kredikort
+ ApplePay + Google Pay
Säkra betalningar med Stripe
100% nöjdhetsgaranti