Åldrande hy – Våra bästa anti age krämer 2024

Ulne Hudvård has 4.86 out of 5 stars 89 Reviews on ProvenExpert.com

Åldrande hy, vad är det och vad kan jag göra åt det? - När vi blir så äldre tappar huden sin naturliga lyster. Det beror bland annat på att produktionen av kollagen minskar och huden får svårare att binda fukt.

Med anti-aging produkter kan vi hjälpa huden på traven och förhindra tidigt åldrande. Men vad är det som gör att vi får rynkor? Och varför uppstår dem vid en viss ålder? I den här artikeln går vi igenom vad det är som gör att huden förändras och vad vi själva kan göra för att hålla den frisk och stark.

Redaktionen tipsar

Därför åldras hyn

När vi blir äldre är det mycket i oss och kring oss som förändras. Vissa förändringar är mer synliga än andra. Rynkor i ansiktet blir till exempel mer framträdande med åldern. Vissa får skrattrynkor, fina linjer i pannan, kråksparkar kring ögonen eller åldersringar. När dessa kommer är individuellt, men en sak är säker – alla kommer få dem. När det händer beror dock på en del olika faktorer, men de allra flesta kan börja märka av dem mellan 20 och 30-års åldern. Vissa av dessa faktorer kan vi påverka och andra inte.

Åldrande hy.  Eftersom vi alla är olika finns det inte någon regel som gäller för alla. När vi föds får vi med oss olika näringsämnen som med åren ”går åt” och tillslut avtar. Det som kan påverka hur snabbt eller långsamt detta går är bland annat stress, motion, sömn och kost. Men även gener, hormoner och sjukdomar kan spela stor roll. När vi börjar märka av de tidiga ålderstecknen så visar de sig oftast i pannan, runt ögonen eller näsan. Det beror på att huden är som tunnast där och därför mest känslig. Märker man att huden börjar förändras kan det vara en god idé att se över sin hudvårdsrutin. Med en bra anti-age dagkräm kan du hjälpa huden på traven genom att fylla på med fukt och näringsämnen. Se även till att ha kompletterande anti-age produkter som gör det lättare för huden att ta upp näringen.

En annan orsak till åldrande hy är torrhet. Har du märkt av att din hy lättare blir torr och kliar? Det beror på att hyaluronsyra som vanligtvis finns i hudlagret med åren avtar. Hyaluronsyra är ett ämne som finns naturligt i kroppen och som återbildas snabbt när vi är unga. Hyaluronsyra finns kring våra hudceller och fungerar som en fuktbindare som håller huden slät och återfuktad. Med åldern minskar produktionen och hastigheten som kroppen tar på sig för att hinna återbilda syran. Därför innehåller många hudvårdsprodukter idag hyaluronsyra, för att hjälpa huden med återfuktning. Det finns både dagkrämer, ansiktsmasker och olika serum som kan vara värda att investera i för att undvika torr hy.

Sen har vi en faktor som vi både älskar och hatar – solen. Solen är en av de största orsakerna till för tidigt åldrande, trots att så många av oss är soldyrkare. Det som gör solen farlig är dess UV-strålar. Dessa både torkar ut och skadar huden så att fina linjer och rynkor får lättare att uppstå i just ansiktet. När UV-strålarna träffar huden i ansiktet skadas hudcellerna och gör att åldrandet påskyndas. Lättaste sättet att undvika detta är att undvika att vistas i solen. Vill man inte hålla sig undan solen är det bästa att använda en bra solkräm med hög SPF och UV-skydd. Kom ihåg att UV-strålar existerar trots att solen inte skiner, därför bör du alltid ha en skyddande ansiktskräm. Risken finns annars att du drabbas av solfläckar eller hudcancer.

Förutom våra gener, torrhet och solen är de yttre faktorerna också medskyldiga till varför vår hy åldras. Yttre faktorer kan till exempel vara vilken miljö vi vistas i, om vi blir utsatta för tyngre gifter eller äter mycket socker. Med det sagt så bör vi inte styra hela våra liv till att aldrig utsättas för saker som kan få oss att åldras i förtid. Man kan bara vara uppmärksam på vad man själv kan göra för att hjälpa huden och minska för tidigt åldrande. Genom att ha en god hudvårdsrutin som till exempel innehåller en bra anti-aging dagkräm är ett första steg mot en mer hälsosam hud.

5 saker du kan göra själv för att minska tidigt åldrande hy

Finns det något vi kan göra för att helt slippa åldras? Nej. Tyvärr är så inte fallet, den biologiska klockan tickar för alla. Men det finns saker som vi kan göra för att förhindra eller minska tidiga ålderstecken i vår åldrande hy.

1. Ät hälsosamt

Att äta hälsosamt och enligt kostcirkeln har många viktiga hälsofördelar, inte minst för vår hud. Se gärna till att få i dig rikligt med frukt och grönt, gärna bär och gröna bladgrönsaker. Dessa innehåller viktiga näringsämnen, mineraler och antioxidanter som kroppen är i behov av för att läka och förnya våra celler. Försök att inte äta socker, halvfabrikat och snabbmat. Detta är mat som är påfrestande på kroppen och är överlag näringsfattigt.

2. Undvik solen

Som vi tidigare tagit upp är solen en stor faktor till att vår hy åldras i förtid. Därför bör du tänka på att undvika för stark sol, speciellt mellan klockan 10–14 på dagen när solen är som starkast. Använd alltid hudvårdsprodukter med SPF och UV-skydd, även om solen inte skiner, UV-strålar går nämligen igenom molnen.

3. Sluta röka

Rökning har inte bara allmänt skadliga hälsoeffekter på kroppen, det påverkar även vår hud i ansiktet. Rökning bidrar till minskad förmåga för våra celler att reparera sig och binda fukt, vilket gör att vi lättare får rynkor.

4. Motionera

Regelbunden träning har många hälsofördelar, inte minst för vår hud. Det finns ett tydligt samband mellan träning och vår generella hälsa vilket även påverkar sättet vi åldras på. Träning behöver inte alltid innebära långa löprundor eller timmar på gymmet. En timmes promenad om dagen kan vara tillräckligt för att bygga nya hälsosamma vanor som både förlänger livet och din hudkvalité.

5. Ha en bra hudvårdsrutin med anti-aging produkter

När vi börjar märka förändringar är en bra hudvårdsrutin A och O för att minska och förebygga åverkan. Med anti-aging produkter kan du ge din hy en extra boost av fukt och viktiga näringsämnen. Skillnaden på anti-aging och vanliga hudvårdsprodukter är sammansättningen av ingredienserna. Anti-aging hudvård är utvecklad för att hjälpa huden att återfukta, rena och bygga upp den naturliga barriären. Det är aldrig för sent eller för tidigt att starta med hudvård för mogen hy. Kanske kan du börja med att prova en anti-aging dagkräm?

Det finns inget recept eller ritual som helt kan stoppa åldrande hy, det är livets gång att få bli gammal och få rynkor. De vittnar om livet vi levt och det vi har upplevt. Så kom ihåg att leva ditt liv på dina villkor, men genom att tänka lite extra på de små sakerna så kan de göra mycket i längden.

Avslutningsvis om åldrande hy

I den här artikeln har du kunnat läsa om vad det är som gör att huden åldras och vad du själv kan göra för att förhindra för tidigt åldrande av huden i ansiktet. Mycket går att uppnå genom en bra hudvårdsrutin. Om du behöver starta någonstans vill vi tipsa dig om att börja med att införskaffa en dagkräm med anti-age egenskaper.

Åldrande hud - hitta en bra anti-age kräm för att ge den mogna huden just vad den behöver, för att må bra och se strålande ut. Intense.
Åldrande hud - hitta en bra anti-age kräm för att ge den mogna huden just vad den behöver, för att må bra och se strålande ut. Intense.