Bästa ansiktskrämen för torr hy – Våra bästa krämer 2024

Ulne Hudvård has 4.80 out of 5 stars 82 Reviews on ProvenExpert.com

Bästa ansiktskrämen för torr hy - En av de viktigaste delarna i din dagliga hudvårdsrutin är att se till att ditt ansikte får den uppmärksamhet och vård det förtjänar. Ansiktshuden är känslig och utsätts för påfrestningar hela dagen, något som orsakar betydande slitage. Du märker kanske att din hud kan se gammal och matt ut när du varit i solen under en längre tid? Huden tappar sin lyster och börjar se uttorkad ut. Små linjer och rynkor kan uppstå tidigare än du vill. Det behöver dock inte vara så.

Här går vi igenom hur du kan tänka när det kommer till ansiktsvård och kräm. Med lite vägledning och några enkla tips kommer ditt ansikte kännas yngre och fräschare. Hudvård är roligt när man ser att det gör nytta!

Redaktionen tipsar

Ansiktskräm för torr hy skyddar huden- Gör den till en del av din dagliga hudvårdsrutin!

couperose för torr hy skyddar och reparerar din ansiktshud. Så om du upplever att din hud visar tecken på att den är skadad, bör du försöka göra något åt det genast. Det är mycket bättre att förebygga att huden skadas än att försöka reparera skadad hud. Använd ansiktskräm som en del av din dagliga hudvårdsrutin så får du snabbt känsla för vad som fungerar bäst för dig och din hudtyp. Vi blir alla äldre och huden med. I förebyggande syfte är det bra om du kan få till en daglig hudvårdsrutin när du är i 25-årsåldern. Då ligger du bra till. Kommer du igång senare är det så klart bra det med. Viktigast är att du kommer igång med en bra daglig hudvårdsrutin. Rådfråga din dermatolog om hur du väljer rätt kräm för just ditt ansikte eller sök information själv om du har tid, intresse och kunskap.

Hur väljer jag bästa ansiktskräm för torr hy?

Ett bra sätt att välja rätt kräm är att fokusera på de resultat du vill ha och se till att krämen levererar. Även om ansiktskräm ska vara fullpackad med nyttigheter, ska den naturligtvis inte ha några ingredienser som du är allergisk mot eller som kan skada din hud. Det kan kännas svårt att välja exakt rätt kräm, men när du vet vad du är ute efter är det lättare att lägga tid på att hitta rätt kräm för just dig. Rådfråga din dermatolog och dina vänner om vad de använder. Pröva dig fram. Det kan ta några försök innan du hittar en kräm som du gillar.

Här är några tips som kan hjälpa dig på traven att hitta bästa ansiktskrämen för dig

Tips 1: Ta reda på din hudtyp innan du väljer en kräm

En mycket viktig faktor är att hitta bästa ansiktskrämen för din hudtyp. Det gör stor skillnad och det är viktigt att du hittar rätt. Det skulle ju inte hjälpa dig alls om du började använda en tjock oljebaserad kräm avsedd för mycket torr hud, när du i själva verket har fet hy. Eller om du väljer en kräm som inte återfuktar huden tillräckligt. Då kommer du inte få de resultat som du är ute efter.

Först behöver du ta reda på vilken hudtyp du har. Fråga din hudläkare om hjälp om du är osäker. När du vet vilken hudtyp du har är det lättare att söka efter en kräm som passar dig. Se till att kontrollera alla ingredienser i produkterna du väljer. Det kan finnas några ingredienser som inte passar din hud.

Tänk på att torr vinterhud inte är detsamma som att ha torr hud året om. Många av oss lider av torr hud under vintermånaderna. Det är inte så konstigt men du bör tänka på det när du tar reda på vilken hudtyp du har. Du vill inte skaffa en kräm är överdrivet fet på huden under sommarmånaderna.

Tips 2: Vilka ingredienser bör min ansiktskräm innehålla?

Det kan vara lite klurigt att veta. Din hudtyp avgör vilka ingredienser som är rätt för din kräm. Här är några generella saker du bör tänka på:

  • Solskydd- Solskyddsfaktor (SPF) är en viktig komponent i en dagkräm. Om du är på jakt efter en dagkräm, se till att den kan skydda dig från solen. På så sätt skyddar du din hud från skadliga UV-strålar om du spenderade större delen av dagen utomhus. Solskydd är även viktigt i en dagkräm på vintern även om solen inte är lika stark.
  • C-vitamin- Det kan vara bra att använda C-vitaminberikade krämer om du är ute efter en klar hud som ser frisk och välnärd ut. C-vitamin utjämnar också pigmentering och kan ge dig en hy med mindre pigmentfläckar. Det får också din hud att stråla och får dig att se frisk ut.
  • Antioxidanter- När oxidation uppstår åldras din hud snabbare än den behöver. Antioxidanter saktar ner denna process, minskar nedbrytningen av celler och ger din hud en ungdomlig glans. Krämer berikade med antioxidanter är bra för att få en ungdomlig hud.
  • Retinol- Nattkrämer är tillverkade med detta vitamin A-derivat som gör att din hud ser yngre ut. Du bör testa retinol på en liten hudyta först om du har känslig hud.
  • Vitamin E- Hudens hälsa förbättras av vitamin E. Huden vitaliseras och lyser av livskraft.
  • Exfolianter- Nattkrämer ofta tillverkade med exfolianter, huvudsakligen i form av alfa-hydroxisyror eller beta-hydroxisyror. Dessa ämnen hjälper inte bara till med att ta bort död hud, utan gör även så att huden mjuknar upp vilket hjälper krämen att sjunka in djupare i huden.
Tips 3: Använd rätt kräm vid rätt tillfälle

På dagen blir du bl.a. utsatt för solljus och luftföroreningar. Därför behöver din hud vara skyddad på dagtid. Dagkräm får ditt ansikte att se bättre ut, den jämnar ut din hudton, ger en inre glöd och ser till att huden skyddas från väderomslag. Men hur är det på natten? Behöver inte din hud få näring då? Din hud arbetar hårt hela natten för att reparera och föryngra huden. En ansiktskräm med rätt ingredienser hjälper huden i reparations- och föryngringsprocessen och ger på så vis ett bättre resultat. Nattkrämer är framtagna för att hjälpa huden reparera sig under natten.

Ett vanligt misstag är att köpa en enda kräm och använda den både på dagen och på natten. Dagkräm och nattkräm har dock olika syften och fungerar på olika sätt. De kan också ha olika textur och konsistens. Till exempel tenderar nattkrämer att vara tyngre och fetare eftersom de är utformade för att tränga djupt in i huden under natten. De sjunker in långsamt och har en långvarig effekt. Nattkrämer kan också tillverkas med vissa ingredienser som inte är bra att använda dagtid när du utsätts för solljus.

Till skillnad från nattkrämer har dagkrämer en lättare, matt konsistens. De är vanligtvis inte så tunga, sprider sig smidigt över din hud och förblir osynliga. Dessa innehåller SPF, vilket är viktigt under dagtid men slösas bort om du använder det på natten när du går och lägger dig. Att använda rätt kräm vid rätt tidpunkt är viktigt och säkerställer att du får ut mesta möjliga av dina produkter.

Tips 4: Tänk på vilken förpackning krämen förvaras i

Det kan tyckas fånigt att tänka på vilken förpackning krämen kommer i men det kan påverka hur krämen åldras. När en hudkräm utsätts för solljus under en lång period, eller om den står bortglömd för länge på din badrumshylla, förlorar den mycket av sin potential. När du sen tar fram kräm som stått i burkar och flaskor, kanske du tar fram en effektlös kräm.  Likt vin och mat så gillar inte hudkräm när syre kommer in i behållaren, oavsett hur lite. Hudkrämens aktiva ingredienser kan åldras av syre.

Pumpflaskor eller tubpaketerade krämer är ett bra val eftersom de förhindrar att krämen blir utsatt för syre och solljus. Dessutom är de enklare att använda och minskar kladd. Du trycker eller klämmer helt enkelt ut en liten klick kräm på din fingertopp. Du kan då undvika att behöva gräva med hela fingret i burken vid varje användning. Detta förhindrar också att bakterier börjar bildas i krämen. Om du reser mycket kan kräm i tub vara ett bättre val eftersom du enkelt kan ta med dig dem i din väska.

Tips 5: Naturliga ingredienser i ansiktskräm är inte alltid bättre

Det finns många naturliga oljor och ingredienser som kan skada din hud, så naturligt är inte alltid bättre. Gå inte och köp en produkt bara för att den har orden ”naturlig” eller ”organisk” på förpackningen. Även när det gäller naturliga ingredienser så bör du välja de som passar din hudtyp och som kan tillgodose de specifika behoven du har. Till exempel, om du har mycket fet hy behöver du en icke-komedogen oljebaserad ansiktskräm. ”Naturliga” ansiktskrämer duger inte då, eftersom naturliga oljor såsom kokosolja bara kommer förvärra en redan oljig hud.

Ekologiska produkter är jämförelsevis bättre när det gäller dess renhet och avsaknaden av skadliga tillsatser, men du bör ändå kontrollera om de organiska ingredienserna är bra för dig. Det kan också vara så att varumärken helt enkelt använder dessa ord i marknadsföringssyfte. Leta efter ett varumärke med bra recensioner från ett antal kunder för att säkerställa att du verkligen får en pålitlig produkt.

Gör din dagliga hudvårdsrutin bättre!

Nu när du vet mer om ansiktskräm för torr hy blir det roligare att förbättra din dagliga hudvårdsrutin. Välj kräm med omsorg så att du får strålande frisk hud.

Det förtjänar du!

Bästa ansiktskräm för torr hud. Torr hud behöver mycket fukt. Jalica är en bra serie för torr hud.
Bästa ansiktskräm för torr hud. Torr hud behöver mycket fukt. Jalica är en bra serie för torr hud.