Bästa ansiktsvattnet – Våra bästa rengöringsvatten 2024

Ulne Hudvård has 4.86 out of 5 stars 90 Reviews on ProvenExpert.com

Bästa ansiktsvattnet - Micellärt vatten är bra för att ta bort eventuella rester av smuts, överskottsfett eller makeup. Andra funktioner är att återfukta, balansera hudens pH och i vissa fall även att exfoliera. Här kan du läsa mer om hur du hittar rätt ansiktsvatten för dig och vad du kan förvänta dig för resultat.

Nu kör vi!

Redaktionen tipsar

Toning lotionanvänds som ytterligare ett steg i ansiktsrengöringen efter rengöringsmjölk, mousse eller gel. Efter ansiktsvattnet kan du applicera ditt serum samt fuktkräm. Ansiktsvatten balanserar hudens pH-nivå och tar bort extra naturlig olja som samlats på hudens yta. Har du fet hy ska du verkligen testa ansiktsvatten. Det kan vara helt rätt för dig. Innehållet kan variera men olika varianter av ansiktsvatten kan innehålla allt från fuktbindande hyaluronsyra till lugnande aloe vera.

Få ut så mycket som möjligt av ditt ansiktsvatten

Använd ett bra ansiktsvatten efter ansiktsrengöring både morgon och kväll. Skaka behållaren väl så att ingredienserna blandas innan applicering. Det räcker med några droppar på en bomullspad. Torka av ansiktet med lätta rörelser. Det går också bra att ta lite ansiktsvatten i noggrant rengjorda händer och badda lätt på ansiktet. Du inte ska skölja av produkten. Ansiktsvatten återställer pH-balansen i huden och kan ha fler bra effekter för huden såsom att vara återfuktande. Huden är nu redo för nästa hudvårdsprodukt, till exempel ett serum eller en fuktkräm. Fukten från ansiktsvattnet stängs in under serumet eller krämen och huden blir mer återfuktad.

Bästa ansiktsvattnets fördelar

Ett bra ansiktsvatten återställer hudens pH-värde. Huden har vanligtvis pH 4,5–5,5. Dricksvatten ligger mellan 7,0–9,0 i pH, det vill säga högre än huden. Ansiktsvatten kan ge din hud sitt rätta pH-värde och kännas mer välmående.

Bästa ansiktsvattnet har just en vattnig konsistens och kan göra underverk för din hud.

Här några av fördelarna:

  1. Ansiktsvatten kan också fungera som fuktkräm. Vissa har fuktighetsbevarande ingredienser som kan hålla din hud återfuktad under en lång tid
  2. Ansiktsvatten återställer hudens pH-nivå och gör huden mjuk och frisk
  3. En barriär skapas som förhindrar att miljöföroreningar skadar huden
  4. Rätt ansiktsvatten är perfekt för att komma åt de allra envisaste föroreningarna. Det blir en djupare rengöring helt enkelt
  5. Överflödig naturliga olja på huden kan avlägsnas. Det är bra för de som har aknebenägen hud

Undersök vad som är bäst för just din hudtyp genom att läsa produktens innehållsförteckning och ta reda på de specifika egenskaperna. Tänk på att en specifik produkt, som är fantastisk för någon annan, vara helt fel för dig. Fråga din hudläkare om du har känslig hud.

Välj bäst ansiktsvatten

Det behöver inte vara samma fabrikat som din rengöringskräm. Det viktiga är att hitta ett ansiktsvatten som passar din hudtyp. Vanligaste är normal, torr, fet eller kombinerad hud. Om du har till exempel pigmenterad hud eller känslig och rodnad hud så finns det ansiktsvatten som riktar in sig mot just detta.

Roliga ingredienser i ansiktsvatten

Vissa av de bästa ansiktsvatten har unika och roliga ingredienser. Här är några exempel:

  • Ametist – Fuktgivande och hudtonsutjämnande.
  • Althaea officilanis – Användes i antikens Egypten för att behandla inflammationer. Idag används den även för hudvård och stimulerar hudens produktion av hyaluronsyra.
  • Lila ris – Har antioxidantegenskaper och avlägsnar fria radikaler vilket minskar hudens åldrande. Lila ris har mer protein och järn jämfört med vitt ris så det kan även vara ett alternativ vid middagsbordet.
  • Risstärkelse – Skonsam rengöring med lindrande egenskaper. Passar bra för fet hud.
  • Hamamelis – En fin prydnadsväxt som även används i hudvårdsprodukter mot olika typer av hudirritation. Hamamelis är inflammationshämmande och ökar hudens elasticitet.

 

Micellärt vatten kan vara ett bra alternativ till ansiktsvatten

Miceller är små molekyler som är både hydrofila (vattenälskande) och lipofila (fettälskande). Micellart vatten kan därför ta bort både vatten- och fettlöslig smuts. Miceller kapslar in sminkrester, smuts och olja och för bort dessa föroreningar från huden. Micellärt vatten har funnits i över ett sekel och togs fram för små barn och personer med olika hudsjukdomar. Tanken var att rengöra utan att irritera huden. Micellärt vatten ökar i popularitet inom hudvård och har nu blivit populärt.

Få välmående hud med bästa ansiktsvattnet för dig

Ett bra ansiktsvatten rengör inte bara huden. Det förbereder huden för återhämtning, återfuktar och är lugnande för huden. Använd ditt ansiktsvatten efter rengöringsmjölken och innan serum eller fuktkräm för bästa resultat. Ansiktsvatten kanske inte känns som en viktig produkt men kan den vara. Rätt variant ger huden mer än bara rengöring – den skapar även välmående för huden.

Bästa ansiktsvattnet - ansiktsvatten eller toninglotion används för att ta bort eventuella smutsrester efter en rengöringsmjölk. Hjälper också till att ge fukt och balansera pH i huden.
Bästa ansiktsvattnet - ansiktsvatten eller toninglotion används för att ta bort eventuella smutsrester efter en rengöringsmjölk. Hjälper också till att ge fukt och balansera pH i huden.