Bästa antirynkkrämen – Våra bästa krämer mot rynkor

Ulne Hudvård has 4.86 out of 5 stars 89 Reviews on ProvenExpert.com

Bästa antirynkkrämen - Hudvård är en del av livet som bör hanteras konsekvent. Våra beslut och vårt agerande i det dagliga livet påverkar hur huden åldras, allt från vad vi äter till hur vi tvättar våra ansikten spelar roll. För att bekämpa hudens åldrande köper vi ofta antirynkkräm och anti-agingkrämer. Resultatet av dessa krämer beror främst på innehållet. En ansiktslyftning hittar man sällan i en kräm, men det finns helt klart stora fördelar med rätt antirynkkräm.

Här går jag igenom vad åldrande hud är, vad en bra antirynkkräm bör innehålla samt hur din hudvårdsrutin ska se ut för att få bästa resultatet.

Redaktionen tipsar

Vad åldrande hud är

Hudens åldrande sker främst på cellnivå. Tecken på åldrande blir synliga på hudens yta. Hudens åldrande beror på såväl interna som externa faktorer. Interna faktorer inkluderar metabolism, genetik, och hormoner. Externa faktorer kan vara exponering för solljus, gifter och miljöföroreningar.

För tidigt åldrande hud kännetecknas av en tjockare epidermis (hudens yttersta lager). Huden får rynkor, blir torr, ojämn och förlorar sin elasticitet. Förlust av elasticitet kan också leda till slapp hud. Genetiska faktorer väger också in. Mängden kollagen i huden kan minska med cirka 1% per år från ungefär 35 års ålder.

Fotoåldring av huden uppstår när huden exponeras för solljus. Solens strålar tränger in i huden och skadar dess strukturella förmåga, d.v.s. det yttre lagret och dess kapacitet att behålla vatten.

De vanligaste ingredienserna i bästa antirynkkrämen

De bästa antirynkkrämen baseras på maximal återfuktning. Inget fel i det. Återfuktning av huden är en otroligt bra bas. Fuktgivande kan komma i form av geléer, krämer och hudlotion med till exempel aktiva oljor, vatten, proteiner, vaxer och urea. Det bidrar till utjämnad hudton, slät yta och reducering av fina linjer och rynkor.

Förutom återfuktning finns det ingredienser i anti-agingkrämer som är supereffektiva:

 • Retinoider – Vitamin A baserade föreningar, som kallas retinoinsyra och retinol, har använts i årtionden för att minska rynkor och reparera solskador. Retinol kan vara väl intensivt för vissa. Även om det är en aktiv ingrediens i många anti-aging produkter är det klokt att vara försiktig med retinol. När man börjar använda retinol kan det orsaka torr hud och mer akne än det faktiskt är tänkt att avhjälpa. Börja med en låg dos, till exempel två till tre gånger i veckan.
 • Vitamin C – En utmärkt antioxidant. Vitamin C är bra mot skador på huden som orsakas av fria radikaler. Fria radikaler är instabila syrearter som frigörs vid regelbundna kroppsliga aktiviteter. Hudcellerna bryts ned och orsakar rynkor.
 • Hydroxisyror – Mjölksyra, citronsyra, och glykolsyra ingår alla i familjen alfa-hydroxisyror (AHA). Produkter med AHA är oftast exfolierande produkter. De tar bort döda hudceller, förbereder din hud att absorbera näringsämnen från andra hudvårdsprodukter och främjar celltillväxt.
 • Coenzym 10 (Q10) – Q10 är en ingrediens som antas minska uppkomsten av rynkor och förhindra solskador på huden.
 • Lipider – I huvudsak en hörnsten för dina hudceller så att de behåller sin barriär när cellerna åldras. Lipider är fettsyror och ceramider. De hjälper till att driva produktionen av kolesterol som är viktigt för att hindra huden från att se torr och tråkig ut.
 • Peptider – Peptider är naturligt förekommande molekyler som kan stimulera kollagenproduktionen och därmed minska rynkbildning och förbättra hudtonen.
 • Te och druvkärneextrakt – Grön, svart, och oolong te samt druvkärneextrakt är rika på antioxidanter och främjar produktionen av kollagen. Kollagen är ett protein som finns i bindvävnaden i kroppens muskler. Det är det vanligast förekommande proteinet som finns hos däggdjur och som utgör 25-35% av hela kroppens proteinhalt.
 • Niacinamid Niacinamid känt för att vara effektiv för att förstärka hudens barriärfunktion. Niacinamid kompletterar lipider och fettsyror väl. Ofta kan relativt hög koncentration av niacinamid användas utan att orsaka irritation i huden.
 • Näring – En balanserad kost gör ofta underverk för att minska stress. Mindre stress är i sin tur är bra för din hud.

Hur ofta ska man använda antirynkkrämen?

Hur ofta du bör använda en antirynkkräm beror främst på din ålder. Fler och fler kvinnor börjar använda antirynkkrämer redan i 20-årsåldern och de ser resultat när de närmar sig 40 år. Det viktigaste är att vara konsekvent. Den bästa anti-aging rutinen är att undvika sol, stress och rökning samt att träna regelbundet. Lägg sedan till en bra hudvårdsrutin så har du lagt en god grund för att bibehålla en frisk och sund hud.

För att hålla rynkor och fina linjer borta bör du ha en daglig antirynk rutin. Det är inte för tidigt att börja använda antirynkkräm i 20-årsåldern. En bra nattkräm är en av de bästa produkterna du kan lägga till din hudvårdsrutin. Återfuktande kräm på natten gör att din hud kan jobba ostört med att reparera huden utan exponering för yttre faktorer som föroreningar och sol.

Kvinnor i 20-årsåldern tar ofta sin vackra hud för givet. Produktionen av kollagen och hyaluronsyra minskar dock dramatiskt efter 25 års ålder. Då är det bra att hjälpa huden på traven med en anti-aging rutin. Specifika anti-aging produkter är en bra början men även att använda solskyddskräm (SPF) dagligen kan göra underverk för att skydda huden från åldrande. Solskyddskräm är fantastiskt för att behålla ett ungdomligt ansikte. Kvinnor som har utsatt sin hud för betydande solskador i 20-årsåldern bör komma igång på en anti-aging rutin så snart som möjligt för att åldras graciöst.

Fillers har blivit mer och mer populärt på senare år för att förbättra utseendet. Men det är bättre att använda produkter och näring som stärker huden snarare än produkter som döljer symptom.

Bästa antirynkkrämen - Vikten av en ögonkräm

Huden runt dina ögon och läppar är tunnare än på resten av ansiktet. Dessa områden är därför mer benägna att visa tecken på trötthet och åldrande. Många tycker att ögonkräm som inte nödvändigt och ser dessa produkter som enkel hudkräm fast i ett mindre (och dyrare) förpackning.

Men ögonkräm är inte bara hudkräm, åtminstone inte hela tiden. En bra ögonkräm hanterar problem som kan uppstå med huden just i området runt ögonen. Det kan vara ackumulerad vätska, fina linjer och bräcklighet i huden.

Den bästa antirynk rutinen

Det är aldrig för tidigt att börja med en anti-aging hudvårdsrutin. Så här bör en sådan rutin se ut i stora drag:

 • Rengöring – Dubbelrengöring med en mild rengöring, som inte tar bort din huds naturliga oljor, ger en ren och silkeslen hud. Rengöringen kan även fungera som mild sminkborttagning.
 • Toning – Toning är särskilt viktigt för personer med fet hud. Toner tar bort smuts, orenheter och föroreningar som fastnat i din hud. Det brukar vara mycket effektivt.
 • Serum – Serum med vitamin C är en favorit bland många dermatologer på grund av dess antioxiderande egenskaper och förmåga att skydda mot solskador och fria radikaler. Serum med vitamin C kan också jämna ut hudens yta och ge huden lyster.
 • Ansiktsolja – En droppe ansiktsolja i din återfuktande ansiktskräm kan vara superbra, särskilt om du har torr hud. Konstigt nog så orsakar ofta torr hud mer akne än fet hud. Om du har akne, kan du märka att problemet minskar om du återfuktar mer. Ansiktsoljor kan hjälpa till med det.
 • Fuktkräm – Återfuktande krämer är smidiga att applicera. Konsistensen är lätt vilket gör den enkel att applicera och gör det lättare för din hud att absorbera alla näringsämnen.
 • SPF – Solen är en av de största bovarna i hudens åldrande, så SPF bör vara en obligatorisk del av din anti-aging hudvårdsrutin.
 • Under natten – Du kan dra enorm nytta av att din hud vilar på natten, helt utan den exponering den möter dagtid. Retinol, serum och ansiktsmasker är bara några saker du kan göra för att hjälpa huden reparera sig när du sover. Då blir din hudvårdsrutin som mest effektiv.
 • Kosttillskott – Du kan komplettera din hudvårdsrutin med kosttillskott för att hjälpa kroppen inifrån med sin naturliga läkningsprocess av huden. Fråga din hudläkare vilka kosttillskott du kan ta för att ta itu med anti-aging.

Bästa antirynkkrämen

Kom ihåg att bästa antirynkkrämen och metoden är en kombination av rätt hudvårdsrutin och en hälsosam livsstil. Balanserad kost, träning och högkvalitativa hudvårdsprodukter är alla viktiga för att bekämpa hudens åldrande. De bästa förutsättningarna du kan ge din hud är att hitta rätt balans. Du kan få din hud att lysa inifrån!

Återfuktande Magnesiumkomplex 2
Mangankomplex av låg mineralhalt som verkar vid förlust av hudens elasticitet och får den tillbaka i balans. Perfekt val för att motverka rynkor och hudbristningar.