Bästa hudvården – Här hittar du våra bästa produkter

Ulne Hudvård has 4.86 out of 5 stars 90 Reviews on ProvenExpert.com

Bästa hudvården - Hudvård är mer än att bara tvätta ansiktet och använda lotion. Många ser hudvård som ett nödvändigt ont som bara ska klämmas in i ett hektiskt dagsschema. Ett bättre sätt att se på det är som en lugn stund för dig själv där du kan unna dig själv lite egentid. En stund för återhämtning som inom kort även ger frisk hud med härlig lyster.

Här går jag igenom grunderna så att du kan skapa den bästa hudvården genom en hudvårdsrutin som passar dig.

Redaktionen tipsar

Bästa hudvården 1. Känn din hudtyp

Om du är osäker på din hudtyp kan du göra så här. Rengör ansiktet med en mild rengöring och klappa försiktigt ansiktet torrt med en handduk. Applicera inget på huden. Vänta cirka 30 minuter och undersök sedan huden. Om det finns en märkbar glans på pannan och näsan men mer normal eller torr yta i övrigt, har du sannolikt kombinerad hud. Om din hud känns uttorkad och stram, särskilt när du ler och gör ansiktsuttryck, har du förmodligen torr hud. Om du har en glans på kinder och panna, kan du ha fet hud.

Kombinerad hud måste hanteras i sektioner. De oljiga delarna av ansiktet behöver få utsöndringen av olja balanserad medan de torra och normala delarna främst behöver fukt. Torr hud bör återfuktas med aktiva ingredienser som ger näring åt huden. Fet hud mår bra av exfoliering som ökar cellomsättningen och rensar upp blockerade porer. Tänk på att återfuktning är viktig även för fet hud. Kroppen tror att huden är torr och producerar överdrivet med olja (talg) för att hålla huden fuktig. Om du torkar ut huden genom att tvätta ansiktet för ofta med tvål eller använder alkoholbaserade produkter så kommer produktionen av naturliga oljor bara att öka. Återfukta istället så att oljeproduktionen lugnar ned sig och balanseras.

Bästa hudvården 2. Ät rätt

Ordspråket "Du är vad du äter" stämmer väl när det kommer till huden. Din hud och ditt hår återspeglar kroppens tillstånd, även på cellnivå. Vad du äter påverkar cellerna. Vitaminrika livsmedel är ett bra sätt att få vacker hud. Du kan ha de dyraste och finaste hudvårdsprodukterna som finns men de gör inte så mycket nytta som de skulle kunna göra om du inte äter rätt med en sund livsstil.

C-vitamin är en kraftfull antioxidant som finns i en mängd olika frukter och grönsaker. Apelsiner, jordgubbar, kiwi och även sötpotatis är rika på C-vitamin.

E-vitamin är en annan viktig komponent som kroppen behöver. E-vitamin finns i många livsmedel, såsom spenat, avokado, mandlar, broccoli och solrosfrön. Det är en av de mest potenta antioxidanterna, känd för att bland annat blockera fria radikaler som påverkar åldrandet. E-vitamin kan också läka solbränna och mörka fläckar på huden.

Bästa hudvården 3. Solskydd

Solen är bra för dig och är en viktig källa till D-vitamin, men det kan också orsaka stor skada på huden. Överexponering för solens UV-strålar kan vara förödande. Huden åldras inte bara i förtid utan hudsjukdomar kan även uppstå, i värsta fall hudcancer. Hyperpigmentering, mörka fläckar och rynkor är också resultat av för mycket sol. Att skydda huden med hatt och kläder är inte bara behagligt utan även effektivt för att minska överexponering av UV-strålar. Se till att alltid ha tillgång till skugga så kan du vara ute och njuta av vackra soldagar längre. Om du medvetet söker skugga så minskar du risken för solskador. Men skugga är dessvärre inte heller en komplett lösning. Vissa UV-strålar når fortfarande din hud i skuggan även genom att reflekteras av glas, vatten, sand och betong. Du behöver inkludera solskyddsmedel i din dagliga hudvårdsrutin för att skydda huden.

En bra tumregel är att applicera solskyddsmedel efter fuktkrämen, minst 30 minuter innan du går ut. Applicera solkräm minst en gång varannan timme när du är ute. Solskyddsmedel är en av de viktigaste hudvårdsprodukterna. Använd gärna solkräm med ett brett spektrum och SPF på minst 30. Tänk på att högre SPF inte betyder att det skyddar under längre tid. Du behöver fortfarande smörja in dig ofta när du vistas i solen.

Bästa hudvården 4. Den perfekta rutinen

Se den perfekta hudvårdsrutinen som tre steg: rengöring, toning och fuktgivande. Oavsett de steg och produkter du väljer, är målet att ge din hud det den behöver för att skina. Se även till att skräddarsy din rutin för att fokusera på eventuella hudproblem eller specifika utmaningar.

Rengöring – Det första steget och bör vara det första du gör på morgonen och det sista när du lägger dig. Huden utsätts för en hel del föroreningar under dagen som måste avlägsnas. Se till att använda rätt rengöring för just din hudtyp.

Toning – Kan anses valfritt men kan leverera ett extra skott av näringsämnen så att efterföljande produkter absorberas bättre. När du väljer en toner, leta efter en med alfahydroxisyra, hyaluronsyra eller vitamin C och E. Dessa är superingredienser som levererar näring till din hud. Naturliga toners inkluderar rosenvatten, grönt te och utspädd äppelcidervinäger.

Återfuktning – Det sista steget som går ut på att återfukta huden. Här skiljer man i huvudsak på två typer av krämer – dagkräm och nattkräm. Dagkräm är ofta lite tunnare i konsistensen för att absorberas snabbare. Den innehåller även SPF för att skydda huden mot solens UV-strålar. Nattkrämer är fylligare i konsistensen innehåller aktiva ingredienser som hjälper din hud att reparera sig under natten. Ögonkrämer är speciellt framtagna för den tunna och känsliga huden runt ögonen. Fuktkräm bör användas året om.

Bästa hudvårdsprodukterna

Bästa hudvården behöver inte kosta en förmögenhet. Du måste dock ha rätt produkter för just din hud för att ge rätt resultat.

Här är typerna av produkter du bör ha. De skapar en god grund som du sedan kan komplettera.

  1. Rengöring – Typen av rengöring du använder betyder mer än du tror. Se till att använda en mild rengöring som passar din hudtyp.
  2. Toner – Du måste inte använda toner men det har tydliga fördelar. Du kan använda en färdig produkt eller att göra en själv. Toners passar oftast alla hudtyper.
  3. Fuktkräm – Både ansiktskräm och kroppskräm är avgörande för att din hud ska se ung och frisk ut längre. Du bör även lägga till ögonkräm eftersom den är utformad för att behandla den känsliga huden runt ögonen. Normala fuktighetskrämer kan stressa den tunna huden runt ögonen.
  4. Nattkräm – Nattkrämer gör stor skillnad. Kroppen reparerar huden på natten och återger elasticitet och lyster till huden när du sover. Nattkräm är ofta fylligare och innehåller mer aktiva ingredienser än dagkräm. Nattkräm innehåller inte SPF av den enkla anledningen att det inte behövs på natten. När det kommer till återfuktning av huden är nattkräm oslagbart.
  5. Solskyddsmedel – Solens UV-strålar är den största boven för åldrande hud, i samma utsträckning som rökning och stress. Slarva inte med solskydd. Skydda huden med kläder, sök skugga och se till att applicera solkräm cirka 30 minuter innan du går ut och sedan varannan timme, oavsett grad av solskyddsfaktor. Glöm inte bort solskydd på vintern. Solen är stark även då. Ett tips är att solkräm är en utmärkt hudkräm som återfuktar på ett bra sätt året om.

Makeup och din hud

Vikten av att ta bort sminket innan du går och lägger dig kan inte underskattas. Huden går in i reparationsläge medan du sover och att lämna sminket på under natten kan hämma hudens återhämtning. Smink kan också täppa till dina porer. Huden kan komma att se tråkig och livlös ut på morgonen när du vaknar.

Skaffa en bra sminkborttagare och använd den varje kväll som en del av din kvällsrutin. Tänk på att oljor är bra sminkborttagare. Dock måste oljan tvättas bort med en mild rengöring efter att allt smink tagits bort. Om du är för trött för hela din hudvårdsrutin någon kväll så kan du ha sminkservetter på nattduksbordet.

När du har tagit bort sminket kan du rengöra, tona och återfukta ansiktet. Då ger du huden de bästa förutsättningarna att reparera sig under natten. Du kan även vara säker på att din nattkräm och andra produkter kan göra sitt med full kraft under natten så att din hud ser bra ut nästa dag.

Älska huden du har men bästa hudvården

Vi har alla hudproblem – akne, fläckar, prickar med mera – som vi gärna vill bli av med. Men du är fortfarande vacker, och du är mer än din hud. När du mår bra så syns det på huden också. Lystern kommer inifrån. Rätt hudvårdsrutin hjälper bara till att få fram den ännu mer. Älskar dina fräknar och din hudton. Hudbesvär försöker berätta något. Ta vara på det och sätt upp din egen hudvårdsrutin. Njut och ha kul medan du gör det. Det kan ge dig en mysig stund för dig själv varje dag. Det är du värd!

Bästa hudvården - gå efter din hudtyp, vilka behov och vilken hudvårdsrutin. du har.
Bästa hudvården - gå efter din hudtyp, vilka behov och vilken hudvårdsrutin du har.