Bästa kroppsskrubben – Våra bästa kroppskrubbar 2024

Ulne Hudvård has 4.80 out of 5 stars 82 Reviews on ProvenExpert.com

Bästa kroppsskrubben - Våra bästa kroppsskrubbar 2024 - Huden tillverkar konstant nya hudceller. När den gör det så byggs lager av gamla hudceller upp vilket kan leda till torr och livlös hud. För att få tillbaka en slätare och finare hud är exfoliering ofta ett bra sätt. Gamla och döda hudceller tas bort från huden och den blir len och får mer lyster. En bra kroppskrubb har ofta en krämig eller geléaktig konsistens med grövre partiklar som masseras in på huden. Partiklarna i skrubben hjälper till att rengöra huden och polera bort gamla och döda hudceller. Vissa kroppsskrubbar kan även innehålla ingredienser som har fler funktioner, till exempel att återfukta huden. För bästa resultat välj en produkt utifrån din hudtyp och hudens aktuella tillstånd.

Redaktionen tipsar

Exfoliera huden med bästa kroppsskrubben

Huden gör sig på egen hand av med gamla hudceller men med en bra kroppsskrubb kan du hjälpa huden i processen att bilda nya hudceller. Huden blir mjukare och fräschare. När du masserar in skrubben får du även i gång blodcirkulationen. De grövre partiklarna i skrubben är de som exfolierar döda hudceller. De skrubbande partiklar kan vara till exempel socker, salt eller bambu. Andra sätt att rengöra huden kan vara med handskar, oftast av gummi, med små gummipiggar som avlägsnar döda hudceller. Det kallas för att peela (från engelskans peel) vilket betyder skala. Man skalar alltså bort, eller avlägsnar, gamla döda hudceller från hudytan så att nya hudceller produceras. Man stimulerar även blodcirkulationen som kan motverka celluliter och ge kroppen ny värme och energi. Kroppsskrubb passar de flesta men inte för barn eller om du har känslig hud. Ju äldre man blir, desto längre tid tar det för huden att förnya sig. Då kan man använda kroppsskrubb lite oftare om man vill. En bra tumregel är 2–3 gånger i veckan. Då skapar du en bra grund för underhåll av en smidig och frisk hud.

Fördelar med en bra kroppsskrubb

Kroppsskrubben renar huden från döda hudceller. Här är några av de främsta fördelarna:

 • Huden förnyas ständigt
 • Huden blir ren och får ny lyster
 • Efterföljande hudvårdsprodukter kan absorberas lättare
 • När du solar blir den härliga bruna färgen mer tydlig och långvarig

Med åldern förlorar huden sin förmåga att förnya sig och avlägsna döda hudceller. När hudcellerna lagrar sig på hudytan kan det bildas rynkor. Exfoliering avlägsnar de döda hudcellerna och gör att huden håller sig frisk och fräsch samtidigt som man undviker rynkor. Det är även bra att skrubba bort döda hudceller på benen innan man rakar sig. Det blir lättare att raka sig och ger ett bättre resultat. Dessutom samlas inte döda hudceller på rakhyveln. Genom att skrubba bort döda hudceller håller man porerna rena, vilket minskar risken att hårstrån växer inåt som kan orsaka ömma röda upphöjda prickar.

Kroppsskrubben ger så mycket till huden. Inte minst en lugn stunds avkoppling för dig.

Gör din egen bästa kroppsskrubb

Här är några enkla recept med ingredienser från skafferiet.

Kaffe, råsocker och olivolja

Olivoljan ger fukt och kaffet har antiinflammatoriska och antioxidantegenskaper. Råsockret tar bort döda hudceller. Du får även igång blodcirkulationen när du masserar in skrubben i cirkulära rörelser. Förvara skrubben i en väl sluten burk och använd inom 2 veckor.

 1. Blanda 5 dl malet kaffe, 2,5 dl brunt socker och 2,5 dl olivolja. Blanda ordentligt.
 2. När du applicerar skrubben, ta inte för mycket. En liten mängd är bättre och massera in den med cirkulära rörelser på fuktig hud
 3. Skölj sedan noga av med vatten
Citrus och kokosolja

Citron är bland annat rik på antioxidanter och ger huden mer lyster. C-vitamin hjälper till att ta bort fria radikaler från huden och ser till att produktionen av kollagen ökar. Den här varianten kan även användas som ansiktsskrubb. Förvara i en väl försluten burk.

 1. Smält 4 msk kokosolja i mikron
 2. Blanda ner 4,5 dl socker i kokosoljan
 3. Tillsätt några droppar saft från citronen och blanda ingredienserna ordentligt
 4. Applicera med cirkulära rörelser och massera in på huden efter behov
 5. Skölj av med vatten

En bra kroppsskrubb appliceras så här

Det finns olika metoder när det kommer till applicering av skrubb. Oftast är det bra om huden är fuktig när skrubben appliceras och den ska gärna lämnas att verka ett par minuter för att göra mest nytta. Läs alltid innehållsförteckningen och användarinstruktionen för den produkt du köper. Försäkra dig om att produkten är lämplig för din hud och följ tillverkarens rekommendationer. Bästa kroppsskrubben är en rengörande produkt och kan ersätta duschtvålen någon gång i veckan. Du kan i många fall använda en kroppsskrubb varje gång man duschar eller badar men det kan vara bättre med 1–2 gånger per vecka. Testa dig fram. När du använt skrubben så absorberas efterföljande krämer och lotion bättre av huden.

Gör så här:

 1. Fukta huden innan du applicerar skrubben
 2. Massera in skrubben i huden med mjuka cirkulära rörelser
 3. Skölj av med ljummet vatten eller ett bad
 4. Lås in fukten med en återfuktande lotion eller kräm

Det finns även ansiktsskrubb. Den masserar man också in på fuktad hud och sköljs av med ljummet vatten. Undvik dock området runt ögonen. Ansiktsskrubb kan användas 1–2 gånger i veckan. Det kan vara bra för fet hud som har torra och tilltäppta porer. Tänk på att inte skrubba om du har grov akne eller inflammerad hud.

Bästa kroppsskrubben ger din hud härlig lyster igen

Använd en bra kroppsskrubb två gånger i veckan och återfukta huden varje dag. Då kommer din hud att kännas bekväm och få ett frisk och fräsch utseende. Lycka till!

Läs även vårt inlägg om ansiktsskrubb.

Bästa kroppsskrubben - Kroppsksrubb tar bort döda hudceller och gör huden len och mjuk. Använd några gånger i veckan. Perfekt innan kroppskrämen. Rehydra
Bästa kroppsskrubben - Kroppsksrubb tar bort döda hudceller och gör huden len och mjuk. Använd några gånger i veckan. Perfekt innan kroppskrämen. Rehydra