Bästa toning lotion för dig

Ulne Hudvård has 4.80 out of 5 stars 82 Reviews on ProvenExpert.com

Ansiktsvatten och lotion är egentligen samma sak och de används för att ta bort eventuella rester av smuts, överskottsfett eller makeup. Viktiga funktioner är även att balansera hudens pH, återfukta och ibland även exfoliera. Här går jag igenom hur du hittar bästa toning lotion för dig.

Häng med!

Redaktionen tipsar

Toning lotion är en flytande hudvårdsprodukt. Den används som ett andra steg i ansiktsrengöringen efter rengöringsmjölk, gel eller mousse. Efter tonern kan du applicera serum och ansiktskrämer. Den utformas så att den balanserar hudens pH-nivå och avlägsnar överflödig olja som ackumulerats på hudytan. Den här typen av hudvårdsprodukter är det perfekta valet för de som har fet hy. Innehållet kan variera men många toners innehåller allt från fuktbindande hyaluronsyra och lugnande aloe vera till exfolierande syra.

Fördelar med toning lotion

En toning lotion återställer hudens pH-värde. Vår hud har ungefär 4,5–5,5 i pH-värde. Dricksvatten ligger på cirka 7,0–9,0 i pH, det vill säga högre pH-värde än huden. Med hjälp av toning lotion får din hud sitt rätta pH-värde och känns välmående.

En lotion har en tunn och vattnig konsistens. Det kanske inte låter så kul men de här produkterna kan göra underverk för din hud.

Här några fördelar:

  1. Toning lotion återställer hudens pH-nivå och håller huden frisk och mjuk
  2. Efter rengöring med rengöringskräm eller gel kan det ligga kvar smuts och smink. Då är toning lotion perfekt för att komma åt de allra envisaste föroreningarna. En avslutande rengöring helt enkelt
  3. Lotion kan avlägsna överflödig naturliga olja på huden och göra porerna mindre. Det är anledningen till att toning lotions ofta rekommenderas för de som har aknebenägen hud
  4. Toners kan också fungera som fuktkräm. Det finns toning lotions som har fuktighetsbevarande ingredienser och kan hålla din hud återfuktad under en lång tid
  5. Toning lotion kan bilda en barriär som förhindrar att miljöföroreningar skadar huden

Ta reda på vad som är bäst för din specifika hudtyp genom att läsa på produkten och ta reda på dess specifika egenskaper. Olika ingredienser i ansiktsvatten och toners tillverkas på olika sätt för olika behov och hudtyper. Därför kan en specifik produkt, som är fantastisk för någon annan, vara fel för dig. Rådfråga din hudläkare om du har känslig hud eller om du vill veta om toner är rätt för just dig.

Få ut mest av din toning lotion

Använd en toning lotion efter ansiktsrengöring både morgon och kväll. Skaka flaskan så att ingredienserna blandas ordentligt innan användning. Häll några droppar på en bomullsrondell och torka av ansiktet med lätta cirkulära rörelser. Det går också bra att ta lite toner i rengjorda händer och badda lätt på ansiktet. Tänk på att du inte ska skölja av produkten. Toning lotion har ett innehåll som återställer pH-balansen i huden och kan ha fler bra effekter för huden – till exempel vara återfuktande. Huden är nu förberedd för nästa hudvårdsprodukt som kan vara ett serum eller en fuktkräm. Huden behåller då fukten från tonern under serumet eller krämen och huden blir mer återfuktad.

Att välja rätt toning lotion

Man behöver inte alls välja en produkt från samma märke som rengöringskrämen. Det viktiga är att leta efter en toner som passar din hudtyp. De vanligaste är torr, fet, kombinerad eller normal hud. Du kan ha specifika behov. Till exempel vid pigmentering och fläckar på huden eller känslig och rodnad hud. Då finns det toning lotions som innehåller ingredienser som gör huden mer hudtonsutjämnande eller är extra mild för känslig hud.

Spännande ingredienser

Vissa toners har roliga och unika ingredienser. Här är några spännande ingredienser:

Hamamelis – Från släktet trollhassel. Förutom att vara en fin prydnadsväxt så används denna växt i hudvårdsprodukter, främst mot olika typer av hudirritationer. Hamamelis är inflammationshämmande och har visat sig öka hudens elasticitet.

Althaea officilanis – En läkemalva som använts i antikens Egypten för att behandla inflammationer. Idag används den även för hudvård för att stimulera hudens naturliga produktion av hyaluronsyra.

Lila ris – Har kraftfulla antioxidantegenskaper som tar bort fria radikaler som påverkar hudens åldrande. Riset är inte bara gott att äta, det har även mer protein och järn jämfört med vitt ris.

Risstärkelse – En skonsam rengöring med lindrande egenskaper och god absorptionsförmåga. Det passar bra för fet hud.

Ametist – Innehåller mangan och kisel. Det ger även fukt och är hudtonsutjämnande.

Micellärt vatten – Ett populärt alternativ till toning lotion

Ett alternativ till toning lotion är micellärt vatten.

Miceller är små molekyler som är både ”vattenälskande” (hydrofila) och ”fettälskande” (lipofila). Det gör att micellärt vatten kan avlägsna både vatten- och fettlöslig smuts. Miceller kapslar in makeup, smuts och olja och lyfter ut dem från huden. Micellärt vatten har funnits i över hundra år och skapades för små barn och personer med olika typer av hudsjukdomar. Målet var att kunna rengöra utan att irritera huden. Micellärt vatten har funnits länge och har ökat i popularitet inom hudvård den senaste åren.

Sammanfattning

Toning lotion gör rent huden men så mycket mer därtill. Den förbereder den tvättade huden för återhämtning och kan tillföra ingredienser som återfuktar, är lugnande och antioxidanter. Använd en toning lotion efter rengöringsmjölken och innan serum eller fuktkräm.

Toning kanske inte känns som en produkt som är så viktig men det kan den vara. Rätt produkt ger huden mer än bara rengöring – den skapar välmående för huden. Det är en produkt att räkna med i hudvårdsrutinen.

Skaffa en bra lotion. Din hud kommer att tacka dig!

Bästa toning lotion tycker jag är denna från Rehydra. Lite serumaktig konsistens, frisk och återfuktande. Slutför rengöringen på bästa sätt /Helenagrundare ULNE
En av de bättre toning lotion jag provat, tycker jag är denna från Rehydra. Serum konsistens, frisk och återfuktande. Slutför rengöringen på bästa sätt /Helena
grundare ULNE