Bästa Body Butter Torr Hud – Testa våra bästa body butter

Ulne Hudvård has 4.80 out of 5 stars 82 Reviews on ProvenExpert.com

Har du torr hud som inte vill bli bättre, hur mycket lotion du än använder? I sådana fall bör du testa vår bästa body butter mot torr hud!

Body Butter är en helt fantastisk produkt som kan råda bot på den allra torraste huden i ett kick. Den är rik och krämig – precis som ett smör ska vara.

Läs vidare om du vill veta mer om bästa body butter torr hud och hur du kan göra din eget!

Redaktionen tipsar

Vad är bästa body butter torr hud?

Kvalitén på vår hud är högst individuell. Vissa har en hud som är stark och balanserad, andra en som gärna blir fet och oljig och vissa lever med en hud som är känslig. Känslig hud har en tendens till att torka ut och blir därför extra utsatt under vintern när luften är kall. Som tur är finns det mängder med produkter som kan råda bot på problemet. En sådan produkt är body butter.

Den är jämförelsevis rik i konsistensen och så pass tjock att den inte går att använda i en pumpflaska, utan finns vanligtvis i burk. Smöret är rikt på flera olika fettsyror och innehåller oftast naturliga produkter för att få till krämigheten. De vanligaste naturliga ingredienserna att använda i body butter är shea- och kakaosmör. Båda dessa är mycket välgörande för huden och hjälper till att hålla den återfuktad, mjuk och följsam. Det är definitivt som ett balsam för dig med torr hud.

Gör eget kroppssmör

Vem älskar inte naturliga produkter, med rena ingredienser som finns där hemma i skafferiet? Det gör i alla fall vi!

Det är lättare än man kan tro att göra eget kroppssmör. Du behöver bara ett fåtal ingredienser och några köksredskap till hjälp för att få till ett rikt och krämigt kroppssmör.

Dessa redskap behöver du
 • Elvisp eller stavmixer
 • Köksvåg eller mått
 • Kökstermometer
 • Förvaringsburk
 • Kastrull
 • Skål som tål vattenbad
Ingredienser
 • 50 g ekologiskt kakaosmör eller sheasmör
 • 50 g ekologisk kokosolja
 • 70 g ekologisk solrosolja
 • ½ tsk ekologiskt potatismjöl
 • Eventuellt några droppar eterisk olja

Vi rekommenderar dig att använda ekologiska produkter för att säkra kvalitén. Välj ekologisk märkning eftersom det innebär att produkten är tillverkad utan skadliga bekämpningsmedel eller tillsatser.

Gör så här
 1. Ta fram den värmetåliga skålen och mät upp oljorna. Tillsätt sedan valfritt smör och rör samman i ett varmt vattenbad. Ha kvar skålen tills dess att ingredienserna smält samman till en enhetlig vätska.
 2. Ta bort skålen från vattenbadet när alla ingredienser har smält, låt vätskan svalna någon minut. Om du vill tillsätta doft till ditt body butter kan du droppa i några droppar valfri eterisk olja. Dessa går att hitta i välsorterade hälsobutiker. Tänk på att eterisk olja är kraftfull och koncentrerad. Droppa därför inte mer än någon droppe i din blandning. Vid tillsättning av eterisk olja är det viktigt att temperaturen inte överstiger 30 grader. Se därför till att mäta vätskans temperatur innan du häller ner oljan i blandningen.
 3. Låt blandningen vila på spisen. När du märker att den börjar stelna är det dags att börja arbeta med blandningen. Tillsätt potatismjölet och börja vispa med hjälp av elvisp eller stavmixer, använd den lägsta hastigheten. Vispa tills konsistensen på ingredienserna blir som hårt vispad grädde. Det kan ta en stund, men höj inte hastigheten på vispen utan ställ hellre in skålen i kylen för att låta svalna. Ta sedan ut den och fortsätt vispa smöret på låg hastighet.
 4. När du fått till konsistensen är det färdigt! Förvara i en glasburk på en mörk och kylig plats. Smöret kan hålla upp till flera veckor så länge du förvarar den rätt. Vill du förlänga hållbarheten ytterligare kan du tillsätta några droppar E-vitamin i samband med de eteriska oljorna. Naturlig E-vitamin har en konserverande effekt, utan att påverka effekten av smöret.

Enkelt, naturligt och ekologiskt. Helt fritt från konstiga ämnen och tillsatser. Använd själv eller ge bort i present.

Tips! Gillar du choklad? Om du har i kakaosmör får krämen en naturlig doft av choklad. Lyxigare än så kan det inte bli!

Så här använder du body butter mot torr hud

Nyckeln till en bra upplevelse av krämen är inte komplicerad, men bör ändå poängteras eftersom kroppssmör skiljer sig så pass mycket ifrån en vanlig lotion. Så hur gör du för att få ut mesta möjliga av din kräm? Här nedan får du allt du behöver veta:

 • Smöret har en rik konsistens och är starkt återfuktande. Det gör att den passar fantastiskt till väldigt torr hud. Men trots att din hud kan vara i behov av kroppssmör, kan det vara svårt för den att ta till sig krämen. Ett första råd är att alltid smörja in dig efter en dusch men då på torr hud. Vatten kan nämligen göra det svårare för krämen att tränga ned i hudens lager och bildar istället en hinna på hudens yta. Inte jätteskönt.
 • Testa dig fram. På grund av dess tunga konsistens kan det ibland vara svårt att veta hur mycket eller hur lite du ska använda. Märker du att huden har svårt att ta till sig av krämen, ta lite mindre nästa gång. Ge inte upp.
 • Ta tid till att massera in smöret. Eftersom krämen är så pass rik behöver huden lite tid på sig att ta den till sig. Ställ klockan lite tidigare så att du får tid över till din morgonrutin. Unna dig själv en stund.
 • Vänta med att ta på dig kläder. Ingen gillar att ta på sig kläder över en fuktig hud. Låt krämen sjunka in någon minut innan du klär dig.
 • Var konsekvent. Det räcker inte med att smörja in huden lite då och då. Regelbunden användning, morgon och kväll under en längre tid kommer råda bot på din torra hud.

Vad är skillnaden mellan body butter torr hud och body lotion?

Det är inte alltid lätt att veta skillnaden mellan alla krämer som finns på marknaden. Det viktigaste är att känna till när du bör använda dem och till vilken hudtyp de passar.

Body lotion är en lättare kräm som används för att återfukta och reparera torr hud. Formulan består av mindre molekyler som lättare tränger ned i hudens lager och binder fukt. Denna kroppskräm fungerar kanon med en normal hud som blir torr på vintern.

Bodylotion är jämförelsevis inte lika rik på fukt som body butter. Body butter mot torr hud består av oljor som är rika på nyttiga fetter och vitaminer. På så vis är dess formula grövre och har inte lika lätt att tränga ned i huden. Istället är det mer vanligt att krämen lägger sig som en skyddande hinna på hudens yta. Denna kräm är perfekt till dig som lider av känslig, irriterad och väldigt torr hud. Den bör dock inte användas om du redan har fet/oljig hudtyp.

Läs även vårt inlägg om Cocoa butter.

Body butter - kroppsmör den tjockaste konsistensen av kroppskrämer. Sikelia body butter är perfekt för att tona och stärka huden.
Body butter - kroppsmör den tjockaste konsistensen av kroppskrämer. Sikelia body butter är perfekt för att tona och stärka huden.