Body Lotion som doftar gott längre

Ulne Hudvård has 4.80 out of 5 stars 82 Reviews on ProvenExpert.com

Body Lotion som doftar gott längre. Sommar eller vinter, höst eller vår, oavsett årstid drabbas de flesta av oss av torr hud. Allra värst blir det dock under vintern, då luften är kall och torr. Vår hud får svårare att binda fukt och för vissa kan huden spricka och göra ont.

Som tur är finns det en hel uppsjö av produkter som kan hjälpa huden binda fukt och minska torrhet. Den allra vanligaste produkten som används vid torr hud är bodylotion. En kräm som kan användas över hela kroppen.

Vad behöver du göra för att få ut mesta möjliga av din hudvård? Vi ger dig allt du behöver veta för att slippa torr hud som svider och gör ont samtidigt som du doftar gott längre.

Redaktionen tipsar

Välj body lotion efter din hudtyp

Tillhör du den typen som egentligen inte gillar att smörja in din kropp för att det känns kladdigt? Känns hela processen är bara jobbig och huden inte alls återfuktad efteråt? Då är du inte ensam. Många billiga produkter innehåller ingredienser som lägger sig på hudens yta istället för att återfukta på djupet. Det kan även bero på att du använder en kräm som antingen är för tunn eller för tjock för din hudtyp.

Därför är det alltid viktigt att du väljer en body lotion som fungerar ihop med din hudtyp. Har du hud som är fet och oljig till ytan exempelvis, behöver du en kräm som är tunn. Skulle du trots detta använda en fet lotion är risken att det blir kladdigt och din hud kommer ha svårt för att ta till sig den rika krämen. En väldigt torr hud kan dock må bra av fetare kräm, gärna med sheasmör eller avokadoolja!

Även om det finns en hel uppsjö av olika krämer är det viktigt att veta att det skiljer sig mycket mellan produkter och tillverkare. För att vara säker på att du köper en kräm som fungerar ihop med din hudtyp bör du alltid kolla upp vilket tillstånd den behandlar.

Våra bästa tips för body lotion

  • Välj inte lotion efter doft – Många krämer doftar underbart och visst är det trevligt att lukta gott! Men det är mindre roligt om krämen faktiskt inte fungerar med din hud. Testa dig fram och välj den kräm som fungerar bäst istället. Annars är risken att du struntar i att använda den.
  • Våga testa dig fram – Bli inte nedslagen om den första krämen du köper inte fungerar ihop med din hud. Det finns så himla många olika varianter och utföranden, så vi förstår att det kan vara svårt att hitta en som du trivs med. Men ge inte upp, även om du testat ett par stycken. Kom ihåg att du alltid kan kontakta oss på ULNE för råd och förslag på bodylotions.
  • Applicera lagom mängd – Kanske hör du till en av dem som testat tiotals olika bodylotions utan att hitta en enda som fungerar med just din hud? I så fall har vi ett tips till dig. Testa att använda mindre eller mer kräm nästa gång du smörjer in dig, beroende på vilket problem du upplever. Det kan skilja ganska mycket mellan olika sorter och tillverkare gällande hur mycket kräm som bör användas för optimalt resultat.
  • Ta hänsyn till årstid – På sommaren när det är varmt är luften fuktig och huden blir inte torr lika lätt. Det kan ändå vara skönt att använda en kräm efter rakning eller liknande. Vårt råd är i sådana fall att använda en lättare lotion. Använder du en rikare kräm finns risken att den lägger sig på hudens yta och blir kladdig. Spara den fetare krämen till vinterhalvåret då huden är i större behov av återfuktning.
  • Undvik varmt vatten – Oavsett om du badar, duschar eller tvättar händerna bör du undvika varmt vatten i möjligaste mån. Vi vet, det är svårt under vintern, speciellt eftersom det är så otroligt skönt att glida ner i ett varmt bad efter en lång promenad i minusgrader. Men vi lovar – din hud kommer tacka dig. Varmt vatten har en otroligt uttorkande effekt som kan vara svår att råda bot på, även om du använder lotion. Sänk därför temperaturen på vattnet för att bespara din hud.
  • Applicera alltid på torr hud – Det är viktigt att alltid återfukta huden efter en lång och härlig dusch. Men var noga med att torka dig först! Applicerar du krämen på blöt eller fuktig hud finns risken att en större del lotion blir kvar på hudens yta och gör den kladdig. Det vill du helst undvika.
  • Använd peeling regelbundet – Den bästa effekten av din bodylotion får du definitivt när du applicerar den på rengjord och skrubbad hud. Det vill säga när du har avlägsnat döda hudceller, smuts och olja från hudens yta. Din lotion kan lättare tränga ner i hudens lager och binda fukt när det inte finns saker i vägen. Med det sagt räcker det att använda en bra skrubb eller peeling 1–3 gånger i veckan. Använd gärna produkter som är skonsamma mot din hud, exempelvis kroppskrubb som är baserad på socker eller salt.
  • Var inte rädd för att blanda – Det finns ingen som säger att du inte kan använda olika typer av återfuktning samtidigt, om du är i behov av det vill säga. Har du extremt torr hy kan det nämligen vara en bra idé att komplettera din bodylotion med en rik hudolja. Detta gäller förstås enbart om du upplever att din hud har behovet av extra återfuktning. Hudoljan skall alltid appliceras innan lotion för bästa effekt. Testa dig fram gällande vilken typ av kräm som fungerar bäst ihop med oljan.
  • Ta god tid på dig – Nu för tiden vill vi att allt ska gå snabbt. Inte minst när vi vaknar på morgonen och ska stressa för att hinna i tid. Det blir lätt att vi förbiser, undviker eller till och med glömmer bort att äta frukost. Även andra rutiner som vi faktiskt skulle behöva kan bli lidande, exempelvis hudvårdsrutinen. Vid användning av kroppskräm är det viktigt att du låter huden få tid till att absorbera krämen. Du kan hjälpa huden genom att försiktigt och tålmodigt massera in krämen i huden. Det underlättar inte bara för huden att ta till sig fukten, utan ger även din blodcirkulation en skjuts.Så gör dig själv en tjänst imorgon, ställ klockan en kvart tidigare, ät frukost och massera armar och ben. Din kropp kommer tacka dig!
  • Var konsekvent – Detta kanske är en av de viktigaste punkterna i listan. För att råda bot på torrhet och få en strålande hud räcker det inte med att applicera kroppskräm lite då och då. Du måste verkligen gå in för att göra det morgon och kväll, varje dag. Självklart gör det inget om du glömmer någon kväll, men du förstår säkert vad vi menar. Din hud både behöver och förtjänar att återfuktas regelbundet.

Avslutningsvis

En bra hudvårdsrutin bidrar till att hålla din hud stark och frisk. Det är viktigt att ta hand om hela kroppen och ge din hud den näring som den behöver, speciellt under vinterhalvåret.

Följ gärna våra råd för optimal hudhälsa. Har vi missat något? Du är alltid välkommen att kontakta oss. Vi finns här för dig!

Body lotion som doftar gott - här Flove serien som finns i två varianter, välj din favorit.
Body lotion som doftar gott - här Flove serien som finns i två varianter, välj din favorit.