Cellulitbehandling hemma – Tips på behandling och produkter

Ulne Hudvård has 4.86 out of 5 stars 90 Reviews on ProvenExpert.com

Cellulitbehandling hemma. Vi alla har någon gång, någonstans, upptäckt att vi har celluliter. Dessa små inbuktade områdena i huden är mest vanliga på lår och rumpa, men kan uppträda var som helst. Det är mer ovanligt än vanligt att inte ha några celluliter alls, därför ska du inte känna dig obekväm över din hud. Men vill du stärka din hud och minska risken för celluliter har vi här tips på behandling och produkter.

Redaktionen tipsar

Vad är celluliter?

Celluliter orsakas av att fettceller tränger upp mot hudens yttre ytskikt. När de gör detta bildas gropar i huden som vi sedan kallar celluliter. Beroende på hur stark din hud är kan celluliterna synas mer eller mindre. Ofta är det flera faktorer som spelar in ifall man har celluliter, exempelvis gener, livsstil och blodcirkulation. Ibland kan vi alltså inte göra något åt celluliterna, även om vi äter rätt, tränar och tar hand om vår hud. Därför är det inget du ska vara orolig eller obekväm med, hela 90 % av jordens befolkning har celluliter i någon utsträckning.

Cellulitbehandling

Det finns vissa behandlingar som tycks fungera för att minska och reducera celluliter. Dessa behandlingar kan göras hemma och är inte kostsamma, de fokuserar vid att stärka huden och rena kroppen inifrån.

Här är några förslag:

Torrborstning

Detta är en metod som har använts långt tid tillbaka i tiden, speciellt i delar av Asien. Cellulitbehandlingen går ut på att borsta huden med en borste när den är torr. Borsten skall inte vara för sträv, men inte heller för mjuk. Med hjälp av svepande rörelser skall du borsta igenom kroppen i stora drag, gärna i riktning mot hjärtat. Starta nere vid fötterna arbetar dig sakta uppåt.

Detta skall vara bra för att få igång blodcirkulationen som kan bidra till att minska eller förhindra att fettcellerna trycks upp mot det övre hudskiktet. Det bidrar även till ett förbättrat flöde i lymfsystemet som hjälper till att föra bort slaggprodukter så att de inte lagras i fettcellerna. Förutom dessa hälsofördelar kan torrborstning även hjälpa mot torr och livlöshud eftersom den hjälper till att få bort döda hudceller och aktiverar blodcirkulationen.

Torrborstning bör göras på morgon och kväll för bästa effekt. Ett tips är att göra det innan du går in i duschen, huden bör som sagt vara torr. Efteråt kan det kännas uppfräschande att smörja med en mjukgörande kräm.

Enbärsolja

Detta är en olja med avgiftande egenskaper, den är också särskilt bra mot ansamling av vätska i kroppen. Vissa påstår även att oljan stärker huden och förbättrar hudkvalitén. Fettceller tenderar att bli större vid vätskeansamling vilket förvärrar celluliterna, därför kan det vara en god idé att testa smörja in det drabbade området 1–2 gånger dagligen.

Blanda 10 droppar enbärsolja och en fjärdedels kopp olivolja, smörj in önskat område. En enkel cellulitbehandling att göra hemma.

Äppelcidervinäger

Äppelcidervinäger är en dryck som har många hälsofördelar, en av dem sägs vara dess effekt på fettceller som får celluliter att uppstå. Dessutom är äppelcidervinäger vätskedrivande. Ansamling av vätska i kroppen kan få celluliter att bli mer framträdande, speciellt på lår och rumpa.

Äppelcidervinäger innehåller en mängd mineraler och vitaminer som över lag är hälsofrämjande och bra för att få kroppen att driva ut diverse gifter. För att ta del av dessa hälsofördelar bör du dricka 1–2 matskedar dagligen. Det går bra att ta drycken i en shot eller blanda ut med en större mängd vatten, det kan vara bra om du har svårt för den starka smaken. Vissa föredrar att massera in vätskan direkt på de områden som har celluliter.Testa dig fram och se vad som fungerar för dig!

Krämer och kosttillskott för cellulitbehandling

Det finns otroligt många olika cellulitbehandlingar som sägs hjälpa eller lindra celluliter. Här nedan har vi samlat några krämer och kosttillskott som sägs ha en effekt.

Omega- 3

Vissa menar att anledningen till att celluliter uppstår är en obalans i kroppens fettsyror. Det har framkommit att de som tagit tillskott av omega-3 och andra fettlösliga vitaminer har en tendens att ha mindre celluliter än de som inte tar dem. Omega-3 bidrar bland annat till en stark hudbarriär och vävnad. Så även om kosttillskottet inte har en direkt verkan på fettcellerna, hjälper den till att stärka huden vilket i sig kan ha en viss effekt. Stark och smidig hud gör nämligen så att fettcellerna har svårare att tränga upp mot ytan och synas i form av gropar.

Kroppskrämer

Att ta hand om huden genom att hålla den återfuktad och ren är ingen nyhet. Det är för många en daglig kroppsvårdsrutin. Men visste du att det finns vissa kroppskrämer som kan hjälpa till att minska celluliter? Det krämerna gör är att stimulera cellförnyelsen och stärka hudbarriären. På så sätt blir inte fettcellerna lika framträdande då de tränger genom vävnaden.

Ett tips på en kroppsmousse är Sinecell från Vagheggi. Den är berikad med alger och rik på mineralsalter och spårämnen som hjälper huden att stärkas utifrån. Dessutom innehåller den ärtextrakt som hjälper huden att tömmas på vätska och föra ut gifter ur porerna. Du kan antingen välja att köpa den separat eller i som en del i ett kroppskit. Du får med dig en flaska Cellulite Smoothing Concentrate, en intensiv behandling för att motverka hudproblem, en cellulitmask för intensiv anti-cellulitåtgärd samt en handske för att massera in produkter i huden och stimulera blodcirkulationen.

Hälsosam livsstil hjälper att behandla celluliter

Vi tror på helhetslösningar. Därför är det inte tillräckligt att utföra cellulitbehandling hemma – du behöver även se över din livsstil. Visste du att rökning och alkohol bidrar till sämre hudkvalité? Det beror bland annat på att det påverkar blodcirkulationen och cellförnyelsen. Även fet mat och socker har inverkan på hur vår hud ser ut och upplevs. Det är viktigt att äta tillräckligt med frukt och grönt för att få i dig de vitaminer och mineraler som behövs för att kroppen ska fungera. När kroppen mår bra på insidan kommer det även att synas på utsidan. Kom ihåg att ta hand om din hud, den mår bra av regelbunden återfuktning med exempelvis en härlig body lotion.

Cellulitbehandling hur gör jag?

Beroende på vad som orsakar celluliterna kan det finnas olika saker att göra för cellulitbehandling. Celluliter som uppstått på grund av gener är vanligen svåra att få bort. Visst finns det diverse behandlingar, både hemma och på salong, som kan hjälpa men de har en tendens att komma tillbaka igen. För den som fått celluliter av viktuppgång kan det hjälpa med att gå ner i vikt och börja träna regelbundet. Genom att bygga muskler kan kroppen lättare bränna fett. Muskler har även en tendens att ”ta över” utrymmet under huden, så att fettcellerna inte får lika stor omfattning.

Så svaret är egentligen nej och det beror på att vi biologiskt är skapade för att ha celluliter. Men med en hälsosam kost och livsstil kan man göra det som går för att möjligtvis minska dem. Dessutom kan de metoder och hjälpande krämerna som finns, reducera ojämn hud och stärka hudbarriären. Det i sig får celluliterna att se mindre framträdande ut.

Med det sagt vill vi att du ska komma ihåg att älska dig själv, precis som du är och vara rädd om din kropp.

Cellulitbehandling - Produkter från Fuoco Plus är väldigt effektiva mot celluliter.
Cellulitbehandling - Produkter från Fuoco Plus är väldigt effektiva mot celluliter.