Bästa Dagkräm med SPF 50 för alla hudtyper

Ulne Hudvård has 4.80 out of 5 stars 82 Reviews on ProvenExpert.com

Bästa Dagkräm med spf 50. Ingen har väl missat hur viktigt det är att använda solskydd? Särskilt på sommaren, när solen är stark. Men för dig som använder hudvård med aktiva ingredienser kan det vara minst lika viktigt att använda solskydd även på vintern. Trots att solen inte är lika intensiv nås din hud av skadliga UV-strålar och använder du produkter som innehåller syra kan din hud vara extra känslig.

Men vilken dagkräm med SPF är bäst för dig? Och vilka ingredienser ska du välja bort? Vi ger dig allt du behöver veta inför ditt val av bästa dagkräm med spf 50.

Redaktionen tipsar

Varför använda dagkräm med SPF 50?

För några år sedan var du tvungen att ha dagkräm och solskyddskräm separat. Men idag finns det flera tillverkare som har dagkräm med SPF i sitt sortiment. Utvecklingen har definitivt gått framåt inom detta område och kombinerad dagkräm med SPF är minst lika effektiv, om inte bättre, än dagkräm utan.

Det beror dels på att dagkräm med SPF inte bara hjälper huden att hålla sig återfuktad, utan ger även ett skydd mot skadliga UV-strålar. UV-strålning är känd att få huden att åldras i förtid. Därför är det en god idé att införskaffa en dagkräm med SPF. På så vis håller du dig alltid skyddad mot solen samtidigt som din hud får den näring den behöver för att hålla sig fin och följsam.

Kom ihåg att det inte bara är viktigt att skydda huden om sommaren utan minst lika viktigt på vintern. I ett klimat med flera årstider behöver hudvården anpassas därefter för bästa effekt. Styrkan på ditt solskydd behöver dock inte vara lika hög på vintern som på sommaren. Eftersom luften är kall och torr blir det istället viktigt för dig att ha en dagkräm som har främst återfuktande egenskaper. Vi rekommenderar att använda dagkräm med SPF 30, oavsett hudtyp på vintern. Det räcker gott och väl.

Bästa dagkräm med spf 50 skyddar och återfuktar

Dagkräm bör vara en central del i allas hudvårdsrutin. Oavsett om du har besvär med din hud eller inte bör du alltid använda en dagkräm. Förutom närande ingredienser som gör huden mjuk och följsam finns det flera andra fördelar med att använda en dagkräm. De är ofta utvecklade för att skydda huden mot föroreningar och oxidativ stress som kan göra att huden åldras i förtid. Därför verkar en dagkräm inte bara återfuktande utan även skyddande. Det finns dessutom dagkrämer med aktiva ingredienser (exempelvis anti-aging) som skyndar på hudcellernas reparerande processer. Vid användning av sådana dagkrämer är det extra viktigt att alltid använda solkräm om dagkrämen inte redan har SPF. Det beror på att de aktiva ingredienserna kan göra huden extra känslig mot UV-exponering.

Använd dagkräm varje dag efter att du har rengjort din hud från smuts som ackumulerats under natten. Ett rengjort ansikte är väsentligt för att dagkrämen ska kunna tränga ned i hudens lager och ge dig den lyster du förtjänar.

Tänk på! Använd alltid en dagkräm som är anpassad efter din hudtyp.

Välj SPF faktor efter din hudtyp

Det är viktigt att välja produkter efter hudtyp, inte minst när det kommer till solkräm. Dels behöver dagkrämen funka ihop med din hud och dina behov, dels behöver solkrämen vara tillräckligt för att skydda ansiktet från UV-strålar.

Glöm inte bort att solskyddet bör skydda mot både UVA- och UVB-strålar. UVA-strålar har en tendens att gå igenom hudens tjocka lager och få den att åldras i förtid, vilket ger dig rynkor. UVB-strålar är en annan typ av strålning som stannar på hudytan. Det är denna typ som aktiverar ditt pigment och gör dig brun. Det är även denna typ av strålning som kan ge upphov till hudcancer.

Man brukar säga att ju ljusare din hud är, desto starkare bör ditt solskydd vara. Så är du blond, blåögd och ljus i huden bör du ha 50 SPF i din dagkräm. Har du mörkare hud har du starkare skydd mot strålning och det är inte säkert att du behöver ha lika högt SPF. Vet du med dig att du inte brukar bränna dig i solen kan det räcka med en SPF 30.

Kemiska ingredienser

Många solskydd och krämer med SPF innehåller kemiska ingredienser. På senare tid har forskning visat att dessa är särskilt skadliga för såväl människan som djur och natur. De kemiska ämnena som utgör solskyddet i produkten skyddar visserligen från solen, men har som effekt att de tränger igenom hudens barriär och vidare in i kroppen. Väl inne i kroppen har dessa ingredienser visat sig påverka vårt hormonsystem negativt, och vissa tillsatser har dessutom visat sig vara cancerogena. De ämnen som du bör vara extra försiktig med är bland annat silikoner och parabener.

Vill du vara på den säkra sidan är det bäst att undvika solkräm med kemiska tillsatser. Välj istället en dagkräm med SPF som innehåller fysikaliska filter. Denna typ av solkräm lägger sig på hudens yta som en skyddande hinna och tränger inte igenom huden. Det negativa med denna typ av solkräm är att det ofta blir en vit hinna på huden. Dock finns det många produkter idag som är välutvecklade, där hinnan inte blir lika påtaglig.

Välj naturliga ingredienser

Vilka ingredienser bör din solkräm innehålla för att skydda dig mot solen men samtidigt vara skonsam mot din kropp? Det är en svår fråga, speciellt när det kommer till solkräm. En typ av solskydd som forskare fortfarande är oense om är zinkoxid som räknas som ett fysikaliskt filter. Ett solskydd med zinkoxid som bas lägger sig på hudens yta som en vit hinna. Det positiva med detta är att de mindre gynnsamma tillsatserna inte går genom huden. Det negativa är att det istället ligger i hudens yttre lager och kan orsaka andra otrevligheter, som exempelvis hudcancer.

I Sverige har vi ett hårt kontrollerat regelverk när det kommer till kemikalier i olika skönhets- och hudvårdsprodukter. Trots det är det väldigt svårt för dig som konsument att veta om din hudvård innehåller några skadliga ingredienser.

Vi rekommenderar att använda produkter med så mycket naturliga ingredienser som möjligt. På så vis kan du känna dig trygg med att inte råka ut för tråkiga bieffekter orsakade av dina hudvårdsprodukter. Hos oss på ULNE hittar du ett stort utbud av naturlig hudvård, skonsamt för dig och för miljön. Vi använder oss av kända italienska tillverkare och leverantörer vilket gör att du kan känna dig trygg när du handlar hudvård hos oss. Testa vår bästa dagkräm med spf 50.

Dagkräm SPF innehåller ett solkyddsfilter, som i motsats till nattkräm inte behöver ha det. Energheia ansiktskräm på bilden.
Dagkräm SPF innehåller ett solkyddsfilter, som i motsats till nattkräm inte behöver ha det. Energheia ansiktskräm på bilden.