Hudvård sommaren – 10 tips på hudvårdsprodukter

Ulne Hudvård has 4.86 out of 5 stars 90 Reviews on ProvenExpert.com

Hudvård på sommaren - Sommar och sol – ofta efterlängtad och en tid för semester och avkoppling. Dags att ladda batterierna och njuta. Men vissa av oss har känt av hur det är när man njuter lite för mycket, lite för länge av solen. Ömmande, solsvedd och kräftröd hud är inte njutning. Men det går att hantera de flesta hudvårdsutmaningar som varmt väder för med sig. I den här artikeln kommer vi att ta itu med dessa utmaningar och berätta om de bästa hudvårdsprodukterna som du definitivt bör ha i sommar!

Redaktionen tipsar

1. En mångsidig och lätt fuktkräm

Det är bra att lätta upp saker på sommaren. Även huden mår bra av det. Byt gärna till en produkt som är en kombination av solskyddsmedel och fuktkräm. Använd lätta fuktkrämer med minst SPF30 under sommaren. Använder du tjocka fuktighetskrämer i varmt väder så kan det orsaka inflammation, akne och tilltäppta porer. Detta gäller särskilt för personer med fet eller aknebenägen hud. Att använda en mångsidig lätt fuktkräm är en av de bästa sakerna du kan göra för huden under sommaren.

2. C-vitaminserum

C-vitamin är en av de viktigaste vitaminerna för din hud. Välbehövlig näring ger huden härlig lyster. Även under sommaren kan det vara bra att använda ett C-vitaminserum eftersom det hjälper till att neutralisera de fria radikaler som orsakas av solens UV-strålar. C-vitamin hjälper också till att skydda din hud mot ozonföroreningar och infraröd strålning. Dessutom är serum bra för att minimera rynkor och fina linjer som kommer med åldrande. Det är enkelt att använda serum även på sommaren. Tvätta bara ansiktet, applicera ditt serum och sedan en fuktkräm.

3. En exfoliering som hudvård under sommaren

Under sommarmånaderna behövs verkligen regelbunden exfoliering. För de med fet hud är det bäst att exfoliera regelbundet, kanske 3 till 4 gånger i veckan. Men tänk på att inte exfoliera för mycket för ofta. Till exempel daglig peeling kan orsaka mer skada än nytta för huden. Produkter som innehåller AHA- eller Alfahydroxisyror är bra för exfoliering eftersom de öppnar upp blockerade porer. AHA hjälper även till att avlägsna oljor som orsakar akne. Dessa produkter hjälper också till att lugna stressad hud. Använd en exfoliering för att få hud med härlig lyster under sommarmånaderna!

4. En bra solkräm fungerar som hudvård under sommaren

Alla vet att bra solskyddsmedel är viktigt under sommarmånaderna. Det är det mest grundläggande sättet att ta hand om din hud när solen är stark och du spenderar mycket tid utomhus. Använd en solskyddsprodukt med brett spektrum och som har minst SPF 30. Applicera den på alla delar av kroppen, inklusive läppar, öron, fötter och händer. Att applicera solskyddsmedel en gång under dagen räcker inte. Du måste applicera solkräm löpande med 2–3 timmars mellanrum. Ha alltid din solkräm nära tillhands när du är ute i solen.

5. Färgad dagkräm (BB-cream) istället för foundation

Hudvård under sommaren handlar inte bara om rengöringsmedel och fuktkrämer. Du måste även tänka på sminket du använder under den här tiden på året. Tung foundation hjälper inte till att hålla huden i gott skick under somrarna. Välj istället BB-cream, som är ett bra alternativ till foundation. BB-cream ger inte bara en behaglig nyans till kinderna, den döljer även märken på huden samtidigt som de håller huden återfuktad. BB-cream finns även med SPF vilket är toppen just på sommaren. Kom också ihåg att välja en nyans som passar din hudton!

6. En ny ansiktstvätt

Jo, du behöver även en sommarvänlig ansiktstvätt. Det är en av de mest grundläggande produkterna som ingår i ditt grundsortiment av hudvårdsprodukter. På vintern är en närande rengöring att rekommendera. Men under de varma sommarmånaderna behöver du en ansiktstvätt som istället kan extrahera all extra olja i huden. Har du torr hud kan det vara bra att använda icke-skummande rengöringsmedel. Det gäller även om du har kombinerad hud. Med en mild och skonsam ansiktstvätt kan du tvätta ansiktet flera gånger om dagen. Det kan vara ett bra steg mot sund och fräsch hud.

7. Antioxidantserum

Ett bra antioxidantserum under sommaren är en bra idé. Dessa serum är kända för sina återfuktande egenskaper och kan också skydda din hud mot många typer av miljöskador. Antioxidantserum är också kända för att boosta kollagenproduktionen. Det kan även förhindra vissa hudskador orsakade av fria radikaler. Antioxidantserum fungerar för alla hudtyper. Du kan också lägga till antioxidanter till din dagliga kost genom att äta till exempel citrusfrukter, gröna grönsaker, fullkorn, nötter och dricka grönt te. Det kan göra underverk för din hud!

8. Egna ansiktsmasker som hudvård under sommaren

Du kan (såklart) alltid köpa ansiktsmasker för att ta hand om din hud under sommaren, men det är inte säkert att de kommer att ge dig effektiva resultat. Egna hemgjorda ansiktsmasker å andra sidan, är gjorda av rena ingredienser som finns i ditt eget skafferi. Här är några hemgjorda ansiktsmasker som du kan göra för att hålla din hud frisk och strålande i sommar:

a. Gurkmeja och mint

Bara tanken på mynta är så uppfriskande under sommaren, eller hur? Gör så här: Mal några myntablad, lägg sedan till lite gurkmejapulver och ljummet vatten så att det blir en paste. Applicera på ansikte och nacke och låt den torka i minst 15 minuter innan du tvättar av den.

b. Honung och citron

Citrus hör också sommaren till. Det känns som en naturlig ingrediens i en ansiktsmask för sommaren. Den här masken är särskilt bra om du har fet hud. Blanda lika delar honung och citronsaft (ungefär en matsked av vardera) och lägg till en äggvita. Blanda noggrant. Applicera på ansikte och nacke och låt verka i cirka 20 minuter innan du tvättar bort den.

c. Kikärtsmjöl och curd

Om din hud är benägen för akne och solbränna är denna ansiktsmask perfekt för dig. Både kikärtsmjöl och curd är utmärkta ingredienser för hudblekning. De hjälper också huden att återhämta sig från solskador. Kombinera de två ingredienserna i lika delar och applicera blandningen på nacke, ansikte och andra drabbade delar av kroppen. Låt masken torka. När den torkat, skölj bort med ljummet vatten.

9. Toner

En toner en av de bästa produkterna som du kan ha i ditt hudvårdskit för sommaren. Toner behövs på sommaren för att förebygga att olja ackumuleras, särskilt i t-zonen, som har flest talgkörtlar. Det är den del av huden som ofta ser fetast ut på sommaren. Du bör vara särskilt uppmärksam på den här delen av ansiktet när du använder en toner. Aloe vera eller gurkbaserade toners är uppfriskande och lätta!

10. Ögonkräm

Det är rätt givet att fokusera på fuktkrämer för ansiktet men området runt ögonen är extra känsligt och behöver lite extra omtanke. Huden är mycket tunnare runt ögonen jämfört med resten av ansiktet. En bra ögonkräm är verkligen att rekommendera. Du vill hålla huden runt ögonen mjuk och återfuktad för att minska rynkor och fina linjer. Det finns även gel med till exempel honung och hyaluronsyra som är bra under sommarmånaderna.

Gör dig sommarklar!

Sommaren är härlig men kan ta ut sin rätt på huden. En bra tumregel kan vara att när din sommargarderob kommer fram bör du även byta till ditt sommarkit för hudvård. Årstiderna är olika och ställer också olika krav på huden. Ha tipsen du just läst i åtanke så kommer du definitivt att ha strålande hud under hela säsongen.

Se till att vara sommarklar och njut av sol, bad och värme!

Hudvårdsprodukter för sommaren är framför allt solskyddsprodukter.
Hudvårdsprodukter för sommaren är framför allt solskyddsprodukter.