Hudvårdskit för olika behov och tillfällen

Ulne Hudvård has 4.86 out of 5 stars 90 Reviews on ProvenExpert.com

För den som är ny inom hudvårdsvärlden kan det kännas överväldigande att hitta rätt produkter i det närmast obegränsade utbudet. Vi förstår att det kan vara knepigt att veta vilka produkter som är bra eller vad som passar din hudtyp. För att inte riskera att investera i hudvårdsprodukter som inte alls fungerar tillsammans, finns det hudvårdskit att tillgå.

Då ingår allt du behöver och du kan känna dig trygg med att produkterna fungerar fint tillsammans. De flesta kit är även utvecklade för en viss typ av hud eller åkomma, vilket gör det lättare för dig att veta vilket du bör välja.

I den här artikeln tar vi upp det du behöver veta om hudvårdskit och varför det kan vara bra att investera i ett.

Redaktionen tipsar

När behöver man ett hudvårdskit?

Det finns flera olika typer av hudvårdskit som kommer väl till pass beroende på vilka behov du har. Det finns hudvårdskit till exempel baserade på hudtyper, olika hudproblem samt olika omfattning (storlek).

En anledning till att just du kan behöva ett hudvårdskit är om du är nybörjare inom hudvård. Det kan vara svårt att veta vilka produkter som är rätt för din hudtyp, samt vilka aktiva ingredienser som kan användas tillsammans. Att sätta ihop en egen hudvårdsrutin kan därför vara svårt, även för den som kan hudvård! Därför är ett hudvårdskit ett bra alternativ för att försäkra sig om att alla produkter fungerar ihop. Eftersom många produkter idag innehåller aktiva ingredienser är det viktigt att de används på rätt sätt. Dels för att nå sin fulla potential, dels för att inte huden ska reagera negativt. Med ett hudvårdskit vet du att du får allt du behöver för att påbörja din hudvårdsrutin. Du kan känna dig trygg med att de aktiva ingredienserna fungerar och är ofarliga att använda tillsammans.

En annan fördel med att investera i ett hudvårdskit är om du ofta är på resande fot. Många gånger vill man hålla packningen så lätt som möjligt och därav kan större flaskor bli otympliga att bära med sig. En fantastisk lösning på detta problem är att köpa ett kit i reseformat! Då kan du ha dina normalstora flaskor hemma och de mindre flaskorna med dig när du reser.

Lider du av hudproblem som akne, ärr eller för tidigt åldrad hud finns det kit som tagits fram för att aktivt arbeta på att förbättra din hudkvalité. Denna typ av kit är bra både för dig som är nybörjare eller mer kunnig inom hudvård. Produkterna är speciellt framtagna för att arbeta tillsammans med huden för att återställa eller förbättra den.

Aktiva ingredienser i hudvård

För många kan hudvård verka förvirrande – vilket inte alls är konstigt! Det finns så många olika hudvårdsprodukter på marknaden idag att det kan vara svårt att veta vad som är vad. När det kommer till aktiva ingredienser så är de – enkelt uttryckt – utvecklade för att till exempel minska fina linjer, ge bättre lyster och dämpa pigmentfläckar som uppstår med åldern.

För den som är i behov av hudvård som jobbar djupare och ger ett synligt resultat snabbt är aktiva ingredienser ett måste. Dessa aktiva ingredienser består av en mängd olika syror som benämns BHA, AHA och PHA, men även ämnet retinol, C-vitamin, peptider och niacinamid.

Syrorna arbetar främst på hudens yta med att avlägsna döda hudceller. Det bidrar till en mindre torr yta och ger ofta huden, efter en tids användning, ökad lyster och reducering av fina rynkor. Syrorna återfinns vanligast i ansiktsvatten, peel pads samt olika typer av serum.

Niacinamid är ett aktivt ämne som minskar porer som är förstorade och som stärker hudens naturliga barriär, perfekt för den som har fet och obalanserad hud. Retinol kallas den ingrediens som är mest känd för att eliminera rynkor och fina linjer på föråldrad hud. Produkter med retinol arbetar på djupet med att skynda på cellförnyelsen i huden, för att skapa lyster och en vacker hudyta.

Har du inte använt hudvårdsprodukter med aktiva ingredienser tidigare är det viktigt att du inte förhastar dig. Det kan ta tid för huden att vänja sig eftersom de aktiva ingredienserna är så pass intensiva. Börja gärna med en typ av produkt och arbeta dig sedan uppåt i användning och kompletterande produkter. Det är dessutom viktigt att du använder en skyddande kräm med högre SPF för att undvika UV-ljus. Syrorna i de aktiva ingredienserna kan nämligen göra huden extra känslig.

Lexikon över aktiva ingredienser:

  • AHA-syra: Kan vara olika typer av syror som har exfolierande egenskaper och ger ett utjämnande resultat vid användning.
  • BHA-syra: Syror som exfolierar och ger ett bra resultat på akne, pigmenteringar och fina linjer.
  • PHA-syra: En mildare typ av syror än de övre två. Har som egenskap att ta bort döda hudceller och får huden att binda fukt.
  • Peptider: Denna grupp aktiva ingredienser är aminosyror som verkar på flera olika sätt i huden, största effekten är dock att de stimulerar kollagenproduktionen.
  • Niacinamid: Denna aktiva ingrediens har flera positiva verkansområden. Den stärker bland annat hudens naturliga barriär, arbetar på att jämna ut hudstrukturen samt motverka förstorade porer.
  • Retinol: Stark ingrediens som används inom anti-age kategorin under längre tid. Arbetar på att skapa en jämnare hudton med större elasticitet för att motverka rynkor och fina linjer. Hjälper även mot pigmenteringar. Viktigt att använda solskydd ihop med denna ingrediens.
  • C-vitamin: En välkänd antioxidant som skyddar huden och kan motverka pigmenteringar samt fina linjer.

Vad ingår i ett hudvårdskit?

Det finns ingen mall som gäller alla tillverkare eller leverantörer när det kommer till vad som ingår i ett hudvårdskit. Det vanligaste är dock att de innehåller rengöring, ansiktskräm och ett ansiktsvatten. Ibland kan du även få med ett serum. Det kan därför vara nödvändigt för dig att komplettera med vissa produkter om du har behov av det. Vet du inte vad som funkar är du välkommen att kontakta vår kundtjänst, vi finns där för dig när du behöver hjälp med din hudvård.

Rätt hudvård för din hudtyp

Även om du investerar i ett hudvårdskit är det viktigt att produkterna som ingår svarar mot dina behov och din hudtyp. Vet du med dig att din hud är känslig bör du till exempel inte investera i ett kit som är till för fet hy. Produkterna som ingår i ett sådant kit är vanligtvis starkare eftersom de arbetar på djupet med att minska porer och rensa bort orenheter. Känslig hud bör använda produkter som är tillverkade för att lugna och återfukta eftersom känslig hud gärna blir torr.

Det finns hudvårdskit för diverse hudtyper: känslig hud, torr hud, blandhud, fet hud och normal hud. Du känner din hud bäst och vet vad som funkar för dig.

Hudvårdskit kan vara flera produkter från samma serie, eller en blanding av flera. Hudvårdskit kan innehålla ansiktskräm, ögonkonturkräm, serum och rengöring.
Hudvårdskit kan vara flera produkter från samma serie, eller en blanding av flera. Hudvårdskit kan innehålla ansiktskräm, ögonkonturkräm, serum och rengöring.