Hudvårdsprodukter från Italien

Ulne Hudvård has 4.80 out of 5 stars 82 Reviews on ProvenExpert.com

Hudvårdsprodukter från Italien - Inget nytt i att huden är kroppens största organ. Det täcker hela kroppen och är det yttre skyddet mot allt från väder till bakterier. Men sett med de ögonen, kan det vara en god idé att underhålla denna skyddsbarriär, eller hur? Hudvård är inte bara ett begrepp. Det är en hel industri med produkter och kunniga personer med långa utbildningar. Hudvård är stort och viktigt.

Grunden till sund hud börjar med dig i vardagen. Här går jag igenom de bästa hudvårdsprodukterna du bör ha hemma och vad dessa gör så att du skapar en bra grund för frisk hud med härlig lyster.

Redaktionen tipsar

Hudens funktion

Innan jag dyker in i typer av hudvårdsprodukter kan det vara bra att veta mer om hur huden fungerar och vad den behöver.

Mänsklig hud innehåller flera näringsämnen och kemikalier som fungerar som en barriär mot skadliga ämnen. Dessutom skyddar huden dig från solens farliga ultravioletta strålar och reglerar kroppstemperaturen genom att underlätta utsöndring av svett. Strukturellt är huden lika komplex som dess funktioner. Kroppens hudlager består av komplexa vävnader med specifika uppgifter. Huden behöver rätt näringsämnen för att fungera som den ska. Det är anledningen till dermatologer och hudvårdsspecialister betonar vikten av bra matvanor. En hälsosam, balanserad kost full av frukt och grönt, och viktigast av allt – vatten.

Det skapar en god grund för att hålla rätt fukthalt i huden. När huden är frisk kan den förhindra en hel rad hudproblem.

Men i verkligheten är bra hudvård ofta är den mest åsidosatta delen av vår personliga hygienrutin. De flesta av oss verkar ha uppfattningen att det räcker att hålla huden ren genom att tvätta sig med vanlig tvål och kanske använda lite hudkräm då och då. Men hudvård är mer än bara tvål och krämer. Försummad hudvård kan leda till olika hudrelaterade problem, såsom torr hud, akne och svåra hudsjukdomar som psoriasis och eksem. En bra daglig hudvårdsrutin är viktig. Den goda nyheten är att det inte behöver vara något jobbigt som bara tar tid. Det kan faktiskt vara en stund av återhämtning. Lite välförtjänt egentid varje dag.

Det är viktigt att poängtera att alla hudtyper är unika. Det som hudvårdsprodukter som fungerar bäst för dig kanske inte fungerar för någon annan.

Bästa hudvårdsprodukterna för dig

Rätt hudvårdsrutin för dig beror på din hudtyp och andra faktorer, till exempel var du bor geografiskt och klimatet du lever i. Hudvårdsprodukter som fungerar bra för fet hud kanske inte visar samma resultat när de används på torr hud. Det är anledningen till tillverkarna av hudvårdsprodukter betonar specifika egenskaper i sina produkter och tar fram hela serier för olika hudtyper.

Oavsett hudtyp så behöver du en grunduppsättning av produkter i ditt badrumsskåp för att hålla huden i sund och ge den lyster. Men det är inte allt. Du måste också se till att du applicerar produkterna i rätt ordning så att din hud kan få ut maximalt av produkterna. En utmaning för hudvårdsprodukter är att de ska ta sig igenom hudens naturliga skyddsbarriär. Hudens funktion är ju att skydda kroppen från all extern påverkan. Rätt hudvårdsrutin, där rätt produkter appliceras på rätt sätt och i rätt ordning, är manna för huden och gör den starkare.

Det är också vanligt att samla på sig för många specifika produkter över tid och att nästan komma på ett rejält sidospår. Att inte se skogen för alla träden. Det kan vara bra att då och då ta ett steg bakåt från badrumsskåpet och fundera på vad du egentligen använder och varför.

En generell tumregel i din hudvårdsrutin är att gå från tunnast till tjockast, alltså att applicera flytande produkter före krämer. Samtidigt bör du börja med produkter vars ingredienser är mest vitala (till exempel antioxidanter). Sedan kan du gå vidare till återfuktande och mjukgörande krämer som då ligger ytterst på huden och kapslar in värdefulla aktiva ingredienser.

9 typer av bra hudvårdsprodukter du bör ha i badrumsskåpet

Här är de mest grundläggande kategorierna av hudvårdsprodukter som du bör använda.

1. Ansiktsrengöring

Du bör ha en bra ansiktsrengöring för att starta din morgonrutin. Din hud stöter bort föroreningar genom huden när du sover. Det bästa sättet att börja din morgon är att tvätta ansikte rent från dessa orenheter. En mild ansiktsrengöring kan göra underverk. Stänk lite ljummet vatten i ansiktet när du väl vaknat på morgonen och tvätta med din ansiktsrengöring för att ta bort olja och smuts från huden. Se till att använda bästa hudvårdsprodukterna för just din hudtyp (normal, torr, fet, kombinerad eller känslig).

2. Exfolierande produkt(er)

Lager av döda hudceller på din hud kan göra ditt ansikte torrt och tråkigt. Döda hudceller är oundviklig eftersom det är en naturlig process i huden att stöta bort gamla hudceller och skapa nya. Samtidigt förlorar huden sin förmåga att förnya sig när vi åldras vilket gör att huden kan se ännu mattare och torrare ut. Då är det bra med exfolierande produkter, som skrubbar och peeling. Dessa produkter tar bort tunna hudlager och rengör djupare. Exfolierande produkter är mycket effektiva på att ta bort döda hudceller. Varsam exfoliering hjälper din hud att förnya sig och se sund ut.

3. Ansiktsmask

Ansiktsmasker gör inte bara att man känner sig fräsch. De kan även ta itu med en rad hudrelaterade problem, såsom irriterad hud och akne. Ansiktsmasker fungerar som en extra leverantör av återfuktning åt din hud, utöver din fuktgivande kräm och serum. Ansiktsmasker rengör din hud och öppnar upp porerna.

4. Toner

Vissa vill inte använda toners för att de uppfattas som aggressiva mot huden. Men det är viktigt att poängtera att toner har en betydande funktion för att leverera näringsämnen, såsom vitamin B och antioxidanter. Använd gärna en toner på morgonen efter att du tvättat ansiktet. Tänk på att olika hudtyper kräver olika toners. Väl en hudvårdsprodukt som passar din hudtyp.

5. Fuktgivande ansiktskräm

Det här är en obligatorisk produkt. Oavsett hudtyp så behöver du återfukta huden. Huden är naturligt kapabel att producera olja (talg) för att skydda sig mot infektioner och yttre faktorer. Men du måste ge den extra fukt för att klara till exempel hårda väderförhållanden. Använd en mild fuktkräm innan du går hemifrån så förhindrar du torrhet och hudirritation.

6. Solkräm

Överdriven exponering för solljus kan orsaka permanenta skador på din hud. Det beror på att solens UV-strålar kan skada frisk vävnad i huden och leda till solbränna och hyperpigmentering. För att blockera den starka solen mitt på dagen, behöver du solkräm med solskyddsfaktor. Den förkortas SPF (Sun Protection Factor) och anger hur mycket längre du kan vara i solen innan du bränner dig jämför med om du inte har något solskydd alls. Ett exempel kan vara att en person som inte använder solskyddsmedel och utvecklar solbränna på 10 minuter, istället kan vara i samma intensiva sol i 150 minuter, insmord med SPF 15, innan solbränd hud uppstår. Det finns SPF50+ nuförtiden vilket klarar mycket stark sol. Tänk på att solskyddet inte räcker längre tid utan bara klarar intensivare sol. Du måste oavsett smörja in dig varannan timme. Solkräm skydda inte bara huden från skadligt solljus, den återfuktar även huden på ett riktigt bra sätt. Solkräm är perfekt även på vintern när huden gärna blir torr.

7. Ansiktsserum

Många väljer att skippa serum men det har sina fördelar. De har mycket koncentrerat innehåll av näringsämnen som behandlar specifika hudrelaterade problem. Många hudspecialister rekommenderar serum rika på antioxidanter eftersom de kan minska hudinflammation och neutralisera eventuella skador från föroreningar och UV-strålar. Serum kan användas både dag som natt. Störst effekt har serum oftast på natten när huden fokuserar på återhämtning och reparation. Applicera serum först och sedan en nattkräm så stänger du inne fukten och låter serumet verka på djupet under natten.

8. Läppbalsam

Nariga och spruckna läppar är smärtsamma och oattraktiva. De uppstår oftast i tufft vinterklimat när läpparna torkar ut fullständigt. För att förhindra det bör du ha ett bra läppbalsam. Det finns en uppsjö av märken och typer på marknaden. Välj något som passar dig. Läppbalsam är oftast små och lätta att bära med sig. Det är ett enkelt sätt att hålla dina läppar mjuka och smidiga.

9. Ögonkräm

Huden runt dina ögon är tunnare och känsligare än på resten av ditt ansikte. Därför är huden runt ögonen mer benägen att utveckla fina linjer och rynkor. Området kan även bli torrare på grund av färre oljeproducerande talgkörtlar. För att hålla området runt ögonen sunda och friska behöver du en bra ögonkräm. En kräm som är rik på antioxidanter är ofta bäst. Om du tenderar att få svullna ögon kan du dra nytta av en ögonkräm som innehåller koffein.

Ge din hud de bästa hudvårdsprodukterna

När du har skaffat bästa hudvårdsprodukterna och en hudvårdsrutin som passar dig och din hudtyp, är du på god väg mot sund och slät hud med härlig lyster. Ge huden vad den behöver så kommer du få flerfalt igen. Det är inte bara huden som tackar dig. Hela din kropp gör det också!

Hudvårdsprodukter från Italien. Hos Ulne hittar du produkter för ansikte och kropp som passar alla olika hudtyper. Produkterna är av premiumklass och kommer från väletablerade leverantörer i Italien.
Hudvårdsprodukter från Italien. Hos Ulne hittar du produkter för ansikte och kropp som passar alla olika hudtyper. Produkterna är av premiumklass och kommer från väletablerade leverantörer i Italien.