Hudvårdsrutin – Våra bästa tips!

Ulne Hudvård has 4.86 out of 5 stars 90 Reviews on ProvenExpert.com

När man hör ordet hudvårdsrutin, går tankarna ofta i banor kring flaskor och tuber av fuktighetskrämer, ansiktsserum, ansiktskrämer och en massa annat. Att ta hand om huden kan vara en rätt tidskrävande del av din vardag. Det kan nästan bli avskräckande och jobbigt när man tänker på det. – ”Jag kanske ska hoppa över hudvården idag? Det var ju en rätt tung dag”.

Men så behöver det inte vara. Se istället hudvård som ett sätt att unna dig lite ”egentid” och ge dig själv guldkant i vardagen. Huden är ju kroppens största organ så det ger ju bra utdelning om huden är nöjd! Dessutom kommer du att ge din hud lyster och se frisk och ungdomlig ut. Inte illa!

Här är fem sätt att göra din dagliga hudvårdsrutin till en trevlig, rolig och inspirerade del av din vardag. Något som du kan se fram emot!

Redaktionen tipsar

1.   Hudvård är din ”egentid”

Ett bra sätt att se på hudvård, och att göra den till en rolig del av ditt liv, är att göra den till något att se fram emot. Sluta hantera hudvård som en jobbig uppgift. Se det istället som din "egentid", en tid för föryngring, vila och att absolut inte bli störd, oavsett vad! Tänk om du kan sätta av 20-30 minuter (eller kanske rent av en hel timma) för dig själv. En stund där du kan skämma bort dig själv - varje dag. Du investerar i dig själv och din hudvårdsrutin är ett sätt att säga till dig själv att du förtjänar att må bra.

Se till att din familj vet att du inte ska bli störd när du gör din hudvårdsrutin. Inga ursäkter. Det är inte ditt problem när bilnycklar är borta, tvättmaskinen är trasig eller om dinosaurier härjar i trädgården. Den här stunden är din stund. Bara din. Den här stunden kan bli din bästa del av dagen. Något att se fram emot varje dag.

2.   Ta chansen att prova nya, exotiska hudvårdsprodukter i din hudvårdsrutin

Om du har använt samma hudkrämer i flera år, då kan hudvårdsrutinen bli lite tråkig. Men hudvård kan vara ett sätt för dig att prova nya, exotiska produkter. Idag finns det massor av fantastiska nya produkter som väntar på att du ska prova dem. Gör något nytt! Du kan prova ekologiska produkter om du aldrig har gjort det förut. Ekologisk hudvård är kanske för dig. Du kan experimentera med nya märken. Det är roligt att vara nyfiken!

Hudvård är förmodligen ett av få områden, där du tar hand om dig själv, som kan bli riktigt, riktigt kreativt. Det är bara din fantasi som sätter gränserna. Du kan till exempel göra egna ansiktspaket hemma baserat på tips från skönhetsbloggar eller YouTube-kanaler. Du kan göra dina egna hudvårdslösningar genom att blanda produkter som fungerar bra för din hud. Du kan kombinera dietkost och hudvårdsprodukter för att se om du hittar en kombination som fungerar för dig. Du bestämmer själv.

Det sagt, måste du naturligtvis se till att produkter och metoder är säkra. Kontrollera att produkten du är nyfiken på har bra recensioner och att den inte innehåller några ingredienser som du kan vara allergisk mot. Många märken har prover av deras produkter så att du kan testa om det kan vara rätt för dig.

När du provar nya produkter och metoder, se till att följa upp och utvärdera resultaten så att du vet vad som fungerar bäst för dig.

3.   Din hudvårdsrutin kan göra dig till en diva på sociala medier

Repetitiva uppgifter blir ofta mycket roligare och lättare att göra när du kan se fördelarna och att det ger resultat. Detsamma gäller för hudvård. Det blir lätt tråkigt om du glömmer att se hur mycket din hudvårdsrutin gör för din hud, hur frisk din hud har blivit som ett resultat av alla dina ansträngningar. Utvärdera det du gör och skriv ner fördelarna. Det gör hela processen mycket mer tillfredsställande och givande. Du kan t.o.m. sätta milstolpar och sedan se om du uppnår dessa.

Du kan även ta allt ett steg längre. Istället för att bara föra dagbok, som ingen är uppmärksam på, varför inte dela dina upptäckter med vänner och följare på dina sociala medier? På så sätt har du en hel massa människor som firar med dig när du får den lysande hy du har jobbat så hårt för att få.

Att dela dina hudvårdstips på sociala medier gör din dagliga hudvårdsrutin roligare och mer motiverande eftersom du vet att du har följare som ser fram emot dina inlägg. Du delar dina erfarenheter med andra och får höra från dem om deras erfarenheter. Att utbyta idéer, tips och tricks är bra sätt att skapa en snackis på sociala medier!

4.   Du får helt ny hud varje månad!

Jo, faktiskt. Du behöver inte göra något alls för att få helt ny hud varje månad. Hudceller förnyas i en förvånansvärt snabb takt, vilket innebär att du har helt ny hud nästan var 27-28 dag. Det yttersta lagret, överhuden (epidermis), förnyas ständigt. Främst på natten, när du får dina åtta timmars skönhetssömn, är dina hudceller ständigt i arbete för att förnya sig. Processen går snabbt när vi är yngre. Huden ser fräsch och frisk ut. Sår och blemmor försvinner även snabbare när du är yngre. När du åldras, stannar förnyelseprocessen av.

Det finns dock något du kan göra. Du kan hjälpa din hud på traven och se till att du har din helt nya hud varje månad med några enkla hudvårdsrutiner, som att t.ex. avlägsna döda hudceller. Regelbunden peeling säkerställer att döda hudceller inte byggs upp på ytan, vilket gör att huden ser tråkig och matt ut. Att göra peeling till rutin, med hjälp av en kemisk produkt eller en fysisk peeling, kan ge din hud ett lyft i återbyggnadsprocessen och resultera i frisk och ungdomlig hud.

Ett mycket bra sätt att förhindra att hudceller åldras för fort är att undvika överexponering i solen. Om du jobbar utomhus större delen av dagen är bra solskydd din bästa vän. Se till att alltid ha en flaska eller tub av ditt favorit solskyddsmedel nära till hands.

5.   Träning är också bra hudvård!

Ja, du läste rätt! Alla vet att träning är bra för att hålla kroppen i trim men visste du att motion även kan vara en del av din hudvårdsrutin? Med rätt sorts träning cirkulerar blodet bra i varje del av kroppen och det inkluderar din hud. Träning kan hjälpa dig att få tillbaka lystern i huden, hålla hudproblem och infektioner i schack och förebygga tecken på för tidigt åldrande.

Visste du att det finns nästan 60 muskler i ansiktet och halsen som du kan träna? Att använda dessa muskler håller ansiktet mer ungdomligt, mer hudtonsutjämnande och ger dig bättre konturer. Det låter nästan för bra för bra för att vara sant, eller hur?

Här är några fördelar med att regelbundet använda dina ansiktsmuskler:

  • Bli av med slappa kinder och få snygg, definierad ansiktsstruktur
  • Ögonbrynen hålls perfekt på plats. Inget slappt och hängande
  • Bli av med runda kinder och banta ner hela ansiktet för ett bländande utseende
  • Avlägsna dubbelhakan och få en tonad käklinje som får dig att se fantastisk ut i profilbilder

Ansiktsträning fungerar precis som träning av resten av kroppen. Syre pressas till alla delar av ansiktet och huden. Det gör att din hud får lyster och ser friskare ut. Dessutom förbättras hudens förmåga att skydda sig mot infektioner.

Se fram emot din nya hudvårdsrutin!

Tänk att hudvård kan vara så spännande, rent av inspirerande, med rätt inställning och kunskap. Ge din hud (och dig själv) den uppmärksamhet huden (och du) förtjänar. Experimentera och upptäck nya sätt att förbättra din hudvårdsrutin.

Ha kul och se fram emot din nya hudvårdsrutin!

Hudvårdsrutin är att ge huden rengöring, återfuktning och solskydd dagligen, peeling 1-2 ggr/v.
Hudvårdsrutin är att ge huden rengöring, återfuktning och solskydd dagligen, peeling 1-2 ggr/v.

Här hittar du tips om hudvårdskit.