Kroppsinpackning – Våra bästa kroppsinpackningar 2024

Ulne Hudvård has 4.80 out of 5 stars 82 Reviews on ProvenExpert.com

Kroppsinpackning - I vårt nordiska klimat är det vanligt att huden förändras i takt med årstiden. På vintern när luften blir kall och torr kan vi uppleva att huden tappar den lyster som funnits under sommaren. Det är inget konstigt utan är fullt normalt. Det är bara tråkigt när det händer, för vem hade inte velat gå runt med ett härligt glow året om?

Men misströsta inte – det finns saker du kan göra för att behålla känslan av sommar lite längre. Med en bra och fungerande kroppsvårdsrutin kan du ge din hud vad den behöver och slippa torrheten som kommer med vintersäsongen. Ett avgörande moment för att lyckas är att använda en inpackning anpassad efter din kropp och hudtyp. På så vis kan du vara säker på att huden får de vitaminer och mineraler som den behöver för att inte bli torr.

Redaktionen tipsar

Vad är en kroppsinpackning?

När du gör en kroppsinpackning tillför du viktiga vitaminer och mineraler till huden för att stärka, återfukta och reparera. Man kan säga att det fungerar på samma sätt som en ansiktsmask, bara att den görs över hela kroppen istället. Det vanligaste är att man gör en inpackning på spa eller salong. Där använder man oftast mineralrik lera, olja eller tång som läggs över huden. Det är någon annan som utför behandlingen medan du själv ligger och kopplar av på en brits. Produkten masseras långsamt in i huden och får sedan verka en stund, medan du kopplar av.

Även om det inte riktigt går till på samma sätt hemma som på salong, går det att få ett riktigt bra resultat även om du gör kroppsinpackning på egen hand. Vi vet precis vad du behöver för att lyckas! Här är några tips på produkter du kan använda för att ge din hud en liten extra boost under vinterhalvåret.

Vem behöver göra en inpackning?

Vi rekommenderar att göra en kroppsinpackning om du upplever att du har torr, skör eller glåmig hud. Det kan vara tecken på att den inte kan tillgodogöra sig naturlig återfuktning, att den behöver hjälp att få bort döda hudceller, eller bara behöver lite extra näring. Rätt produkt kan hjälpa din hy med samtliga delar. Den avlägsnar effektivt döda hudceller så att din hy får möjlighet att andas, rengör dina porer och hjälper hudbarriären att komma i balans.

Kroppsinpackning är inte bara en effektiv behandling för de med torr och livlös hud. Den kan även göra underverk för oljig och oren hud. Inte nödvändigtvis genom att tillföra fukt, utan genom att rengöra och balansera hudens naturliga pH-värde. En oren hud behöver rengöras regelbundet för att förhindra tilltäppta porer och oönskade utslag.

En kroppsinpackning ska vara ett komplement i din dagliga kroppsvårdsrutin. Det är viktigt att ha en bra rengöring och en återfuktande kräm. Du bör se kroppen som helhet där huden är en stor del i att förstå hur du mår. Kom ihåg att din hudkvalité många gånger speglar hur kroppen mår på insidan. En känslig, torr eller irriterad hud kan ha flera anledningar och det är inte alltid en kroppsinpackning råder bot på problemet. Speciellt inte om det kommer inifrån. Därför är det alltid viktigt att ta hand om sig själv genom att dricka mycket vatten för att undvika att bli uttorkad, och äta en hälsosam kost som innehåller mycket frukt och grönt.

Hur väljer jag bästa kroppsinpackningen för mig?

Precis som med många andra produkter inom kroppsvård är det viktigt att ta hänsyn till just din hudtyp. Därför rekommenderar vi att du väljer en produkt som hjälper dig med dina behov.

En av våra favoriter när det kommer till känslig hud är BIO+ från Vagheggi. Det är en produkt med exfolierande effekt som är perfekt för att göra huden ren och ta bort döda hudceller. Dess milda ingredienser gör att den passar bra till den som har en känslig hud. Dessutom är den helt organisk! Bra va?

Till dig som upplever torrhet och trötthet i huden rekommenderar vi en produkt som kan användas för kroppsinpackning. Sikelia kroppsserum från Vagheggi är ett kroppsserum som har en upplyftande och boostande effekt på huden. Vid användning ska den inte sköljas av, utan lämnas på för att torka in i huden. Dess aktiva ingredienser hjälper huden genom att stödja de områden som behöver extra näring och fukt.

Kroppsinpackning steg-för-steg

Det är inte alls svårt. Vi guidar dig igenom processen, steg för steg:

  1. Förbered dig och din hud – Ta en skön, varm dusch. Ångan mjukar upp huden och öppnar upp porerna. Detta är särskilt viktigt om du har valt en produkt som innehåller mineralrik lera som ska ner i hudbarriären. Rengör huden med en mjukgörande kroppsrengöring.
  2. Torka – se till så att du är torr på huden innan du börjar smörja in dig. Krämen har lättare för att absorberas av huden om den inte blandas med vatten.
  3. Massera in produkten långsamt – Ta tid på dig att bre ut krämen över hela kroppen. Tänk på att täcka samtliga delar som du kommer åt.
  4. Låt torka – Har du en inpackning som inte ska sköljas av kan du låta den gå in i huden innan du tar på dig kläder igen. Ska produkten sitta på för att verka några minuter innan den ska sköljas av, kan det vara bra att ha en morgonrock eller handduk till hands. Det blir lite för kladdigt att få på sig kläderna!

5 anledningar till att använda en bra kroppsinpackning

Det finns fler än en anledning till att ta lite extra hand om din hud. Här är fem goda anledningar till att du bör testa en kroppsinpackning:

  1. Den tillför näring, vitaminer och mineraler till huden som gör att den håller sig återfuktad och följsam.
  2. Den renar och rensar hudens porer och hjälper huden att repareras och återbildas.
  3. Huden blir mjuk och får ny lyster.
  4. Det är lyxigt att göra en kroppsinpackning. Vill du göra det extra lyxigt kan du gå till ett spa eller en salong.
  5. Den ger dig en uppfräschad känsla.

Till sist

I det här inlägget har du kunnat läsa om tips och råd kring hur du ska använda en kroppsinpackning. Om det är något vi har missat, eller om du har ett eget råd att dela med dig av är vi glada om du vill göra det. Har du fler frågor som rör produkter eller hudvård så kontakta gärna oss via e-post eller telefon. Vi finns där för dig när du behöver råd som rör din hud.

Kroppsinpackning är som en ansiktsmask men för hela kroppen. Ger huden allt den kan behöva. Bio+ skrubbinpackning.
Kroppsinpackning är som en ansiktsmask men för hela kroppen. Ger huden allt den kan behöva. Bio+ skrubbinpackning.