Kroppslotion som Doftar Gott

Ulne Hudvård has 4.86 out of 5 stars 89 Reviews on ProvenExpert.com

Kroppslotion som doftar gott. Vi tycker det är viktigt att skämma bort huden, speciellt under vintern när luften är torrare och klimatet är kallare. Ge din hud lite extra kärlek och omvårdnad genom att använda en närande och skyddande Kroppslotion som doftar gott och som passar din hudtyp. Du kan med fördel använda kroppslotion varje gång du duschat, innan du går och lägger dig eller när du vaknar på morgonen. Det viktigaste för att hålla huden återfuktad är att du smörjer in dig kontinuerligt.

Redaktionen tipsar

Vår hud förändras med åldern

Genom hela livet kommer vi att uppleva förändringar i vår hud. Det beror både på yttre och inre faktorer. De inre faktorerna har bland annat att göra med den biologiska processen när vi åldras. När vi blir äldre förnyar kroppen sina celler långsammare, har svårare att behålla fukt och behöver mer skydd och näring. Kanske har du märkt att huden lättare blir torr nu när du är i 40 årsåldern än när du var i 20-årsåldern? Du är inte ensam. Det finns dock saker du kan göra för att behålla din hud smidig, len och återfuktad, även om du inte är 20 längre!

De yttre faktorerna beror mer på det vi har runt omkring oss och hur vi reagerar på vår omgivande miljö. Eftersom vi alla har olika levnadsstandard och livsstil kan det därför skilja sig mycket kring hur de yttre faktorerna orsakar torr eller obalanserad hud.

Inre faktorer

Ta hand om din kropp. För att huden ska hålla sig smidig och stark behöver du tänka på att ge din kropp de vitaminer och mineraler den behöver för att kunna ge näring ut i vår hud. Vitaminer och mineraler som huden tycker extra mycket om är: Zink, selen och omega 3 och 6. Dessa återfinns i livsmedel som fisk, bladgrönsaker och baljväxter.

Det är lätt att få torr och osmidig hud om du inte dricker tillräckligt med vatten och äter frukt och grönt. En ohälsosam kosthållning har större inverkan på huden än vad man tror. Åldern är kanske inte något vi kan påverka, men vi kan definitivt påverka vår livsstil. Undvik gärna tillsatt socker och berika dina måltider med frukt och grönt, så ger du din kropp de bästa förutsättningarna för att hålla huden fin och smidig.

Yttre faktorer

De yttre faktorerna som påverkar huden är lättare att göra något åt än de inre. Yttre faktorer kan till exempel vara när du utsätter huden för extrem värme eller kyla, sol och vind. Alla dessa faktorer har inverkan på huden och kan få den att åldras i förtid. Därför är det viktigt att använda en kroppslotion för att skydda, ge näring och stärka huden mot yttre påverkan.

I det nordiska klimatet utsätts dessutom vår hud för både värme, kyla och sol under våra årstider. Det gör att huden kan behöva olika typer av omvårdnad för att hålla sig stark och smidig beroende på vilken årstid vi har. Under vintern, då luften är torr och kall, kan det vara viktigt att ge huden återfuktning och näring via en stärkande kroppslotion som doftar gott. På sommaren, när det är varmare och luften mer fuktig, är det viktigt att fokusera på en skyddande kroppslotion, gärna med hög SPF för att undvika skadlig UV-strålning. Dessutom bör du undvika solen när den är som starkast mitt på dagen.

Det kan vara lättare för dig att skydda huden mot de yttre faktorerna, eftersom de är lättare att se och uppleva än de inre.

Ta hand om din torra hud med en kroppslotion som doftar gott

När din hud är torr kan den upplevas som osmidig, skör och livlös. Detta beror inte bara på åldern utan kan även ha att göra med andra faktorer. I dessa fall går det att reparera hudbarriären och återfå ett hälsosamt glow igen. Förutom att ta hänsyn till de inre och yttre faktorerna är det viktigt att du smörjer din hud dagligen med en kroppslotion som doftar gott och är anpassad efter din hudtyp. Dessutom bör du undvika långa, varma duschar och bad, eftersom varmt vatten gärna torkar ut huden och gör att den upplevs som osmidig. En annan sak som många inte tänker på när det kommer till kroppsrengöring, är vilka produkter som används. Många duschtvålar innehåller alkohol och andra ingredienser som kan verka uttorkande mot huden. Det vill du så klart undvika om din hud redan är torr från början. Vårt tips är att byta ut din duschtvål mot en duscholja eller duschkräm, gärna med vårdande mandel- eller avokadoolja som huvudingrediens. Vi lovar att du kommer märka skillnad!

Använd kroppsskrubb

Glöm inte att skrubba huden någon eller några gånger i veckan för att avlägsna döda hudceller. Detta är viktigt för att få tillbaka hudens lyster och hjälpa nya, fräscha hudceller att komma upp till ytan. Har du känslig hud är det viktigt att den kroppsskrubb som du använder är skonsam. Vi rekommenderar en naturlig skrubb med sockermolekyler, dessa är vanligtvis mer skonsamma mot huden än salt. Dessutom bör du välja en oparfymerad eller milt parfymerad kroppsskrubb för att undvika irritation.

Smörj med kroppslotion som doftar gott

Något annat många inte gör efter att de tagit en lång, varm dusch på morgonen eller på kvällen, är att smörja in sig med en återfuktande kroppslotion som doftar gott. Detta är väsentligt för att din hud ska hålla sig smidig, stark och återfuktad. Speciellt i vårt torra, nordiska klimat. Därför rekommenderar vi att du smörjer dig efter att du duschat med mjukgörande oljor och skrubbat bort döda hudceller. För att nå bästa möjliga resultat med en kroppslotion är det viktigt att du smörjer in huden varje dag, morgon och kväll. En bra kroppslotion hjälper inte bara till att tillföra fukt och näring till huden, vid insmörjning får du även igång blodcirkulationen i armar och ben. Bra blodcirkulation gör huden mer livfull och aktiverar kroppens egna reparationsförmåga.

Kroppslotion som doftar gott

Som du redan vet nu kan torr hud förvärras eller orsakas av yttre faktorer. Därför vill vi ge dig några av våra tips för att hjälpa huden tillbaka till balans. Dessa saker kan du göra för att hjälpa huden hålla sig återfuktad och smidig:

  1. Tänk alltid på att hålla din hud återfuktad. Oavsett om du ska ta en dusch, tvätta dina händer eller ska bada. Produkterna som du använder skall verka för att hjälpa huden genom att tillföra och behålla fukt.
  2. När du duschar eller badar, tänk på att dra ner värmen. Varmt vatten har en tendens att torka ut huden och speciellt när luften är torr under vintermånaderna. Istället för att torka dig med en handduk efter duschen kan du badda huden lite lätt för att bli torr, detta sparar hudens egna barriär.
  3. Använd en lagom fet och näringsrik kroppslotion som doftar gott. En fungerande kroppslotion hjälper huden att behålla fukten i det översta hudlagret vilket är speciellt viktigt för dig med torr hud. Smörj dig omedelbart efter att du duschat och gör det gärna kontinuerligt, morgon och kväll.
  4. Drick rikligt med vatten och ät mycket frukt och grönt. Bra och varierad kost kan hjälpa huden att få ny lyster.
  5. Undvik skönhetsprodukter som innehåller alkohol. Denna ingrediens är dessvärre vanlig i de flesta skönhetsprodukter, men har en tendens till att torka ut huden istället för att bevara fukt.
  6. Kroppslotion ska ge fukt till huden. Göra huden len och mjuk. Perfekt efter dusch eller bad. Bio+ nourising
    Kroppslotion som doftar gott och ge fukt till huden. Göra huden len och mjuk. Perfekt efter dusch eller bad. Bio+ nourising