Nattkräm Anti Age – Våra bästa anti age krämer 2024

Ulne Hudvård has 4.86 out of 5 stars 90 Reviews on ProvenExpert.com

Nattkräm anti age - Vill du veta hemligheten bakom skönhetssömn? Svaret är en bra nattkräm!

Under natten sker de största reparationerna i våra celler. Det är då kroppen förnyar och lagar det som går och ersätter de celler som är förbrukade. Är man lite äldre och har en mogen hy kan den behöva en liten extra skjuts. När vi blir äldre går nämligen inte förnyelsen och reparationerna lika snabbt som då vi var yngre. Med en bra anti-age nattcreme kan huden få hjälp med att reparera och återställa cellerna.

Redaktionen tipsar

Skillnaden på dagkräm och nattkräm anti-age

Det är inte många som vet skillnaden mellan en dagkräm och nattkräm – förutom det faktum att den ena används på dagen och den andra på natten. Men det finns faktiskt en hel vetenskap kring de två! Ju mer du vet, desto bättre kan du själv bli på att ta hand om din hy.

På grund av ovetskapen kring dag- och nattkrämer är det många som bara använder dagkräm. Men faktum är att en nattkräm är minst lika viktig i en fungerande hudvårdsrutin om man vill uppnå synliga resultat.

I detta inlägg går vi igenom deras användningsområden och dessutom ger vi dig en steg-för-steg guide i hur du applicerar både dag- och nattcreme. Du får med dig allt du behöver veta för att börja använda nattkräm!

Dagkräm skyddar

Under en dag kan vår hy få uppleva både vatten, vind och kyla. Bor vi eller arbetar i stan kan vi även räkna in en större dos avgaser och andra luftburna toxiner. Detta är dock inget vi behöver vara rädda för eller oroliga över, det hör till vår vardag och huden klarar allt vad det innebär. Men vill vi ge vår hy lite extra kärlek är en dagkräm som ett skyddande balsam. När dagkrämen appliceras på morgonen skapas ett vårdande lager som ger huden lyster och näring. Dagkräm innehåller flera oljor, näringsämnen och ingredienser som skyddar och låser in fukt. Dessutom stänger de ute föroreningar från att ta sig in i hudens djupare lager! Bra va? Dagkrämen får huden att se mer välmående ut och kännas spänstig. Speciellt om din hy är mogen och du använder anti-age produkter.

Vill du lära dig mer om vilka dagkrämer som passar bäst till mogen hy? I ett av våra blogginlägg ger vi dig en komplett guide för att hitta rätt dagkräm med anti-age effekt.

Så här applicerar du din dagkräm

Det är viktigt att använda dagkräm på rätt sätt i din hudvårdsrutin för att tillgodogöra dig alla dess ingredienser. Använd med fördel en dagkräm med anti-age och applicera den på rengjord hud varje morgon. Här nedan ger vi dig det du behöver veta, steg för steg, för att optimera din hudvård.

1. Rengör ansiktet med ljummet vatten – Se till att använda rengöring som är skonsam men samtidigt mjukt exfolierande. Det hjälper huden att få bort restprodukter som uppstått under natten.

2. Exfoliera huden med en effektiv peeling – Vissa har ett behov av att exfoliera huden mer ofta än andra. Är du en av dem rekommenderar vi att du gör det både morgon och kväll. Annars kan du hoppa över detta steg i din morgonrutin och endast göra det på kvällen.

3. Applicera serumSerum är ett bra komplement till din dagkräm. Serumet innehåller flera aktiva ingredienser med mindre molekyler, vilket gör att de kommer djupare ner i hudens barriärer. Man kan säga att dagkrämen arbetar mer på ytan och serumet gör mer jobb på djupet.

4. Smörj in dig med dagkräm – Här vill vi återigen tipsa dig om att välja en dagkräm som innehåller aktiva ingredienser som hjälper och skyddar hudbarriären. Du kan med fördel använda en dagkräm med anti-aging egenskaper eftersom dessa innehåller mest aktiva ingredienser.

5. Applicera solskyddsfaktor – Viktigt att du använder ett solskydd som verkar på UVA och UVB-strålar.

Nattkräm anti age förnyar och återställer

Det är allmänt känt att kroppen reparerar sig själv medan vi sover, så självklart gäller detta även för cellerna i vårt ansikte. Eftersom vi spenderar natten inomhus, i vår säng, är vi inte lika exponerade som under dagen. Huden är inte utsatt på samma sätt som under dagen. Därför skiljer sig ingredienserna i hudvården sig åt när det kommer till dag- och nattkräm. På natten vill vi hjälpa huden att repareras och förnyas, så att vi kan få en härlig lyster i hyn. Därför innehåller nattkräm, till skillnad från dagkräm, ingredienser som stimulerar och aktiverar cellförnyelsen. Speciellt mogen hy har en långsammare cellförnyelse och därför är det extra viktigt att använda en nattkräm med anti-age effekt. En bra nattkräm med anti-age innehåller nämligen flera aktiva ämnen som fyller en helt annan funktion. Därför bör heller inte en nattkräm användas på dagen eftersom ingredienserna i många fall inte bör utsättas för direkt solljus. Om din nattkräm innehåller det aktiva ämnet retinol kan det nämligen göra huden mer känslig när du utsätts för UV-strålar. För att undvika att bränna dig i solen bör du därför se till att använda din dagkräm under dagen och nattkrämen till natten.

Välj en nattkräm med anti-age som passar din hudtyp. Det finns krämer som är både tunnare och tjockare i konsistensen. Det viktigaste är att du väljer en kräm som inte täpper till eller får din hy i obalans.

En av våra favoriter för att återställa och reparera hud i obalans är 75.15 nattkräm från Vagheggi. Även denna nattkräm har anti-aging egenskaper som hjälper till att förebygga tecken på åldrande.

Så här använder du din nattcreme

Vi vill att du får ut det mesta av din hudvårdsrutin. Det många inte vet är att det spelar stor roll i vilken ordning man använder produkterna för att få ett bra resultat. Här nedan guidar vi dig igenom ordningen som du bör ha på din kvällsrutin.

1. Skölj ditt ansikte med ljummet vatten och tvätta med en skonsam rengöring. Ta god tid på dig när du rengör ansiktet på kvällen. Restprodukter från smink och döda hudceller kan sitta ordentligt.

2. Använd ansiktsvatten för att få bort restprodukter.

3. Exfoliera huden med en effektiv peeling. Peelingen får bort döda hudceller och öppnar upp för nattkrämen ska kunna sjunka in i huden.

4. Applicera valfritt serum. Ett tips är att använda ett serum som har anti-age effekt eftersom det hjälper huden att repareras och återställas på ett djupare plan.

5. Smörj ansikte och dekolletage med nattkräm anti age, massera försiktigt in krämen i huden. Vi rekommenderar en nattkräm med anti-age egenskaper för dig med mogen hy. Men även om du upplever någon typ av torrhet, obalans eller besvär med orenheter.

Vi hjälper dig skapa en bra hudvårdsrutin

Hudvård kan kännas som en hel vetenskap för den som inte är särskilt insatt. Men det är inte så svårt som man kan tro! Vi hoppas att du fått med dig nya tips och verktyg för att starta igång din dag- och nattrutin.

Nattkräm Anti Age – Våra bästa anti age krämer 2023
Nattkräm Anti Age – Våra bästa anti age krämer 2023