Ögonkräm anti age – Våra bästa ögonkrämer 2024

Ulne Hudvård has 4.86 out of 5 stars 90 Reviews on ProvenExpert.com

Ögonkräm anti age - Visste du att huden behöver en bra hudvårdsrutin oavsett ålder för att undvika att åldras i förtid? Speciellt huden kring ögonen är mer känslig och kräver därför lite extra omtanke.

Med åldern ändras hudens kvalité och det är vanligt att den tappar sin lyster. Orsaken är att huden får svårare att behålla fukt och det tar längre tid att återskapa kollagen. Kollagen är det som ger vår hy en stark struktur och fungerar som en slags utfyllnad. Men som tur är finns det saker vi kan göra för att förebygga den minskade kollagenproduktionens åverkningar på vår hy!

I den här artikeln tar vi upp fem anledningar till varför du bör använda en bra anti-aging ögonkräm och vad du själv kan göra för att undvika för tidigt åldrande av huden kring ögonen.

Redaktionen tipsar

1. Speciellt utvecklad ögonkräm anti age för huden under ögonen

Vissa hävdar att ögonkräm anti age är helt onödigt och att det inte behövs en speciell kräm för huden kring ögonen. Vi vill bestämt hävda motsatsen. På grund av att huden under ögonen är tunnare är också dess upptagningsförmåga av fukt och antioxidanter mer komplex. En vanlig dagkräm är tung och grov i konsistensen, vilket gör det svårt för huden under ögonen att absorbera den korrekt. Dock är det inget problem för övriga partier i ansiktet där huden är tjockare.

En ögonkräm är tillverkad med ändamålet att tas upp av huden som finns kring ögonen. Du känner själv skillnaden på en ögonkräm och en vanlig dagkräm i själva konsistensen. En bra anti age ögonkräm är tunn, det går nästan att känna hur lätt huden på fingrarna absorberar krämen. En dagkräm som används kring ögonen kommer inte gå in i huden lika effektivt, om än alls. Det blir då en lättare hinna på huden som istället skapar orenhet och tilltäppta porer. Något som vi definitivt vill undvika.

2. Minskar mörka ringar och svullnad

Som tidigare sagt är huden runt ögonen tunn i jämförelse med övriga partier i ansiktet. Det är bland annat därför som partiet under ögonen kan upplevas som mörkare. Vi har nämligen små blodkärl under huden som kan bli mer framträdande där när huden tappar sin elasticitet. Du kan antingen ha anlag för synliga blodkärl, eller få det till följd av hälsoproblem. Oavsett orsak finns det hjälpmedel att ta till för att lindra och hjälpa huden på traven.

När huden förlorar sin elasticitet kan mörka områden under ögonen bli mer framträdande. Med en anti-aging ögonkräm kan huden få hjälp att strama upp och skapa en starkare barriär som kan minska framträdande blodkärl. Har de mörka områdena under ögonen kommit plötsligt och oväntat bör du se över din kost och dina sömnrutiner. Mörka ringar och svullnad runt ögonen kan nämligen vara en följd av för lite sömn och dåliga matvanor. Vissa hälsoproblem som har med lever och njurar att göra kan orsaka puffiga ögon. Oavsett orsak till att du har svullna och påsar under ögonen kan en ögonkräm hjälpa till att minska besvären.

3. Reducerar fina linjer

När vi blir äldre tappar huden fukt och hyaluronsyra snabbare än när vi var yngre. Det bidrar till att hudens elasticitet minskar och rynkor uppkommer. Vissa får rynkor snabbare än andra och det kan ibland bero på problem med torrhet. Åldersrynkor kan nämligen bli mer synliga på grund av att huden är torr, men en bra ögonkräm kan strama upp, återfukta och förebygga ytterligare rynkor. Ungefär på samma sätt kan den hjälpa till att minska och förbättra hudens kvalité för att förmildra mörka ringar. Med det sagt bör vi förtydliga att ingen kräm kan ta bort redan existerande rynkor. Men en bra hudvårdsrutin som innehåller rätt produkter för dig och din hy, kan definitivt visa på tydlig förbättring.

4. Viktig anti age funktion i ögonkrämen

En bra ögonkräm hjälper till att återfukta och minska svullnad i huden kring ögonen. Vissa ögonkrämer har även en anti-aging effekt vilket innebär att den innehåller viktiga vitaminer, mineraler och syror som hjälper huden på traven till att återbilda och behålla kollagen. När krämen appliceras på huden penetreras den lättare med hjälp av syrorna och kan gå in på djupet för att stimulera celltillväxt och produktionen av kollagen. Hudkrämer som inte har en anti-aging effekt innehåller ingredienser som kan bidra med fett och fukt. Avsaknaden av syra gör det dock svårare för produkten att tränga ner på djupet av hudens lager och lägger sig istället som en hinna över huden. Denna hinnan kan i sin tur störa hudens naturliga balans och bidra till orenheter och tilltäppta porer vilket man vill motverka.

Med en anti-aging kräm för ögonen hjälper du huden genom att stimulera celltillväxt på djupet, samtidigt som den naturliga balansen bibehålls.

5. Förebyggande och förbättrande

Ögonkräm med anti-aging egenskaper bör användas vid första tecken på åldersrelaterade förändringar i huden. Vissa upplever försämringar i hudens elasticitet innan de fyllt 30, medan andra upplever dem först vid 35. Därför är det väldigt individuellt i vilken ålder man bör börja använda anti-aging krämer. Något man bör tänka på dock är att anti-aging produkter inte är skadligt för huden, det är dock onödigt att använda ifall du är ung.

Redan uppstådda rynkor kring ögonen kan aldrig försvinna eller trollas bort med en anti-aging ögonkräm, men den kan definitivt hjälpa till att strama upp huden och göra den mer elastisk för att förhindra nya rynkor från att uppstå. En ögonkräm med anti-aging egenskaper hjälper huden att förebygga och förbättra sin struktur.

Tänk på…

Den bästa effekten du kan få för att minska ålderstecken och skapa en anti-aging effekt är en helhetslösning. Att enbart använda ögonkräm med anti aging kan inte hjälpa dig att bli av med rynkor eller mörka ringar. En bra hudvårdsrutin som innehåller samtliga komponenter kan dock hjälpa dig att förebygga och minska uppkomsten av rynkor. Se även till att använda dig av solskydd med SPF. För övrigt är det också av betydelse att ta hand om sig själv på insidan, äta enligt kostcirkeln och få tillräckligt med sömn. Sömnen är viktigare än vad många tror, eftersom det är medan vi sover som kroppen reparerar cellerna. För lite sömn kan därför bidra till för tidigt åldrande och även mörka ringar under ögonen. Bra rutiner och bra vanor kan alltså hjälpa dig att förebygga åldersrelaterade rynkor.

Bästa ögonkrämen med anti aging

Vi hoppas att du har fått med dig det du behöver veta för att optimera din hudvårdsrutin. Känner du av att rynkorna kring ögonen blivit mer framträdande kanske det är dags för en ögonkräm. Kom ihåg att rätt produkter kan minska, förebygga och förbättra hudens struktur och naturliga barriär. Det är heller aldrig för sent eller för tidigt att börja meden bra ögonkräm anti age. Har du inte börjat med ögonkräm i din hudvårdsrutin? Se detta som ett tecken till att starta idag!

Ögonkräm anti-age är framtagna för att motverka rynkor. Huden är tunnare runt ögat och rynkor runt ögat är de som tidigast uppstår. Delays ögonkonturkräm motverkar de första fina linjerna.
Ögonkräm anti-age är framtagna för att motverka rynkor. Huden är tunnare runt ögat och rynkor runt ögat är de som tidigast uppstår. Delays ögonkonturkräm motverkar de första fina linjerna.