Skönhetsprodukter – Våra bästa produkter 2024

Ulne Hudvård has 4.86 out of 5 stars 90 Reviews on ProvenExpert.com

Har du någon gång funderat över vilka skönhetsprodukter du har i ditt badrumsskåp? De dagliga rutinerna går som på automatik och det är sällan du stannar upp och tänker efter hur många olika typer av produkter du faktiskt använder.

Modern kvinnor i dagens samhälle har vanligtvis många olika typer av hudvårdsprodukter i badrumsskåpet: schampo, balsam, parfym och smink för att bara nämna några. Har det någon gång slagit dig att kontrollera vad de faktiskt innehåller?

I den här artikeln ger vi dig det du behöver veta om kemiska tillsatser i vanliga produkter och varför du bör välja naturliga produkter.

Redaktionen tipsar

Syntetiska tillsatser

Idag finns en uppsjö av tillverkare som producerar skönhetsprodukter. Vissa har hängt med i flera decennier och andra har slagit igenom som nya konkurrenter på marknaden. Eftersom teknik och forskning hela tiden vinner ny mark och nya studier kommer med förslag på förbättringar för att öka välmående hos människan, tänker vi att det även borde gälla skönhetsbranschen. Men faktum är att många produkter idag innehåller flera ämnen som är skadliga för hälsan, däribland syntetiska tillsatser. Forskningen har riktat mycket fokus mot vad vi får i oss via kosten, men missat att faktiskt undersöka vad vi får i oss via huden.

Syntetiska tillsatser i dagens hudvårdsprodukter kan tyckas vara onödiga. Det finns så många andra metoder idag som möjliggör minst lika effektfulla resultat, men som är helt fria från skadliga ämnen som påverkar både människan och miljön.

Omgivna av kemikalier

Dagens moderna samhälle är dessvärre uppbyggt av kemiska ämnen och tillsatser. Det både förstör och möjliggör för oss att leva som vi gör idag och inte som man gjorde långt tillbaka i tiden. Men även om vi är beroende av de kemiska komponenterna för att upprätthålla vårt moderna levnadssätt, kan varje enskild person välja att vara uppmärksam på hur mycket kemiska tillsatser som man utsätter sig för.

Detta är särskilt viktigt när det kommer till hudvårdsprodukter eftersom många kemiska tillsatser kan vara skadligt för vår hälsa. Ftalater, parabener och bisfenoler är vanliga tillsatser i skönhetsprodukter. Dessa kan vid exponering ta sig in i vårt blodsystem och verka hormonstörande. Det kan ge betydande negativa biverkningar för den det drabbar.

Enskilda kemikaliers inverkan på människa och miljö är ofta känd. Men det har studerats klart mindre kring vad som händer när kemikalierna möter varandra och skapar en mix av olika tillsatser. Hur reagerar kroppen då? Det är en fråga som många ställer sig idag. Oron finns där eftersom vi utsätts för så många olika kemiska substanser dagligen.

Därför är det viktigt att ha kunskap om naturliga produkter, så att du kan välja mer skonsamma produkter för dig och miljön. Men med det sagt är det inte alltid naturen är helt ofarlig. Det finns naturliga hudvårdsprodukter som kan verka allergiframkallande och orsaka eksem eller hudirritation, så därför är det alltid viktigt att välja produkter som fungerar ihop med dig och din hud.

Gravida kvinnor bör använda naturlig hudvård

Eftersom många av de syntetiska ämnena och kemiska tillsatserna kan vara skadligt för vårt hormonella system, kan det skapa svårigheter för kvinnor att bli gravida. De kemiska substanserna kan påverka fertiliteten eftersom de skapar hormonell obalans. Dessutom kan de utsätta redan gravida kvinnor för risk. Det finns nämligen forskning som visar på att kemiska ämnen kan skada fostrets utveckling och skapa sjukdomar för barnet längre fram i livet. Exempelvis hormonell cancer och diabetes typ-2. Andra mildare sjukdomar som kan drabba den som blivit exponerad för en större mängd kemiska tillsatser senare i livet är: astma, svamp, mjäll och eksem.

Byt ut dina skönhetsprodukter stegvis

I skönhetsprodukter som är naturliga finns inte ämnen som påverkar kroppens system på samma sätt. Det kan dock kännas svårt för många att byta ut sina produkter, och vissa kanske inte riktigt vet vart de ska börja. Det bästa är att byta ut sina skönhetsprodukter stegvis. Lättast vara att byta ut tvål och duschkräm. Det är vanligt att tvål och rengörande krämer innehåller starka parfymer och alkoholer. Trots att du möjligtvis luktar gott, är dessa medel extremt uttorkande för din hud och du kan ganska snabbt känna dig torr. Så snart du byter mot naturliga produkter kommer du märka skillnad i hur huden känns. Sedan kan du fortsätta med att byta ut produkterna när de tar slut, på så sätt blir det hela inte så överväldigande.

Kom ihåg att schampo och balsam är två skönhetsprodukter som kan vara bra att byta ut mot naturliga alternativ. Många billiga varianter innehåller nämligen parabener, sulfater och silikoner. Dessa får håret att kännas rent, men är egentligen inte alls bra för vare sig hår eller hälsa. När du byter dessa produkter till naturliga alternativ bör du vara beredd på att ditt hår kommer att reagera. Det är vanligt att du i början upplever att håret snabbt känns fett men kom ihåg att det bara är tillfälligt. Byter du även ut dina ansiktskrämer mot naturliga alternativ är det en risk att du får utbrott av finnar i ansiktet. Men även här vänjer sig huden efter ett tag. Många upplever att huden blir bättre än någonsin.

Du kan behöva testa olika märken och produkter innan du hittar dina favoriter. Det viktiga är att inte ge upp. Vi på Ulne förespråkar naturlig hudvård och hjälper dig mer än gärna att ta fram produkter som passar just dig och dina behov.

Naturliga hudvårdsprodukter är lika effektiva

Idag finns det fler alternativ än någonsin tidigare när det kommer till naturliga hudvårdsprodukter. Det är inte bara utbudet som blivit bättre, utan även själva produkterna. Idag finns det många exklusiva varianter av naturliga skönhetsprodukter som är minst lika effektiva som traditionella hudvårdsprodukter. Det har lagts ned en del forskning på att ta fram varianter av naturliga skönhetsprodukter som ska fungera effektivt mot till exempel akne, ärr och rynkor.

Även deodorant är en skönhetsprodukt som stegvis blivit bättre genom åren och idag finns en hel uppsjö av bra alternativ som endast innehåller naturliga ingredienser.

Det behöver inte vara svårt att hålla sin kropp både snygg och frisk. Att rensa i badrumsskåpet kan vara ett första steg mot ett mer naturligt och hälsosamt liv. Men det inte behöver stressas fram. Byt ut dina skönhetsprodukter stegvis och vänj din kropp vid naturliga ingredienser. Oavsett vilka skönhetsprodukter du använder i vardagen bör du ta hand om dig själv ur alla hänseenden.

Skönhetsprodukter - sen flera tusen år är använt naturliga ingredienser för att framhäva sin naturliga skönhet. Kanske vill man få bukt på små skavanker som får en att känna sig obekväm. Prova Sinecell Cellulitkitet för behandling hemma tex.
Skönhetsprodukter - sen flera tusen år har man använt naturliga ingredienser för att framhäva sin naturliga skönhet. Kanske vill man få bukt på små skavanker som får en att känna sig obekväm. Prova Sinecell Cellulitkitet för behandling hemma tex.