Skönhetstips inför vintersäsongen 2024

Ulne Hudvård has 4.86 out of 5 stars 90 Reviews on ProvenExpert.com

Det har varit en lång sommar och huden har fått vara med om mycket sol, vind och vatten. På sommaren har vi ett varmt och behagligt klimat som får luftkvalitén att bli fuktig. Men nu stundar vintersäsongen och förutom torrare luft blir det även kallt. Förändring tenderar att göra många av oss torra, framförallt i ansikte, på händer och i håret. I vårt nordiska klimat är det viktigt att anpassa skönhetsrutinen efter säsong.

För att få koll på det du behöver inför vintersäsongen har vi samlat våra bästa skönhetstips. Vi ser till så att du känner dig redo för att ta dig an mörkare tider!

Redaktionen tipsar

Skönhetstips - Använd rätt hudvårdsprodukter

Eftersom du lever i ett land där klimatet skiftar, är det viktigt att dina hudvårdsprodukter är anpassade efter respektive årstid. Det beror på att huden är i behov av olika typ av produkter beroende på klimatet. På sommaren är värmen och fukten i luften tillräcklig för att huden ska kännas tillräckligt återfuktad och härlig. Ett skönhetstips är att använda skyddande ansiktskräm med hög SPF vara en bra idé. Men på hösten och vintern, när solen inte längre är lika stark och det börjar bli kallt, kan det vara bra att satsa på fukt. Många har nämligen en tendens till att få fnasig och torr hud under vinterhalvåret. Det beror som sagt på att kylan gör luften torr, vilket gärna påverkar huden. Med en bra ansiktskräm och body lotion kan du dock försöka hålla kvar fukten så länge som möjligt.

Kom även ihåg att ha en fungerande hudvårdsrutin och inte enstaka produkter anpassade efter respektive årstid. På vintern är det viktigt att din torra hud får en chans att förnya sig så därför kan en bra peeling vara bra för att få bort döda hudceller och låta nya komma upp på ytan.

Oavsett årstid är det viktigt att du använder hudvårdsprodukter som är anpassade efter dig och din hudtyp. Tenderar din hud att bli mer känslig under vinterhalvåret är det extra viktigt att dina produkter är anpassade för känslig hud. Annars spelar det ingen roll om du använder mer exklusiva hudvårdsprodukter - de kommer inte att komma till sin rätt. Ett skönhetstips är att ta reda på din hudtyp innan du köper nya skönhetsprodukter så att du kan få ut mesta möjliga av din hudvårdsrutin.

En välmående hy är definitivt ett sätt att höja din utstrålning och självkänsla! Få ordning på torr och tråkig hud för att ta dig an vardagen under vintersäsongen.

Skönhetstips

Skönhet handlar om så mycket mer än rätt skönhetsprodukter. Äkta skönhet kommer inifrån – och då menar de inte bara hur stort hjärta du har. Det är viktigt att ta hand om sin inre hälsa för att ha stark, frisk och välmående hud, hår och naglar. Hur vi mår på insidan har stor betydelse för vårt allmänna tillstånd och utseende.

Sömn

Ett av de viktigaste skönhetstipset. Se till att prioritera din sömn så att du kan få mellan 6–8 timmars sömn per natt. Under natten sker kroppens reparation av cellerna och återuppbyggnad av muskler och vävnad. Dessutom är sömnen starkt kopplat till för tidigt åldrande. För lite sömn kan alltså få oss att åldras i förtid!

Ett tips för att komma in i en bättre sömnrutin är att göra sovrummet till en surf-fri zon. Lägg undan mobilen eller surfplattan och stäng av din TV innan läggdags. Plocka istället fram en bok. Det kan få dig att somna lättare och ger dig en mer kvalitativ sömn.

Motion

Något som är vida känt är att vi mår bra av att motionera. I dagens samhälle blir det mycket stillasittande framför skärmar, både på jobbet och på fritiden. Därför är det viktigt att hålla igång. När du rör dig får du igång blodcirkulationen och du håller dina muskler och leder starka. Träning förbättrar din hållning och gör din motorik mer följsam. Motion behöver dock inte betyda flera löppass i veckan - raska promenader, cykelturer och vardagsmotion kommer du långt på.

Undvik rökning

Rökning är inte bra ur någon synpunkt. Förutom att det är farligt för vår hälsa, försämrar det även vår blodcirkulation, våra tänder och vår hårkvalitet. Dessutom luktar det inte speciellt gott efter att man rökt. Överdriven rökning kan dessutom få dig att se äldre ut, eftersom det försämrar blodcirkulationen åldras din hud snabbare. Undvik därför rökning i största möjliga mån.

Undvik alkohol

Alkohol är påfrestande för din kropp. Varje gång du dricker kräver det mycket energi av kroppen för att göra sig av med alkoholen. Det gör dig uttorkad. Trots att det är en social dryck och kan kännas roligt för stunden, bör du dricka måttligt eller utesluta det så gott det går. Alkohol är inte bara slitsamt för kroppen att filtrera ut, det påverkar även din sömnkvalitet och kan ha en negativ inverkan på dina träningsresultat. Därför kan det vara bra att antingen avstå alkoholen helt, eller begränsa intaget så att du inte påfrestar din kropp för mycket. Det bästa är att låta kroppen lägga energin på annat.

Tänk på kosten

Det är absolut nödvändigt att äta varierad kost. Välj gärna mer frukt och grönt när tillfälle ges. Både frukt och grönt innehåller livsnödvändiga vitaminer och mineraler som gör att kroppen håller sig stark och frisk. Många av dessa ämnen kan vi inte få i oss på något annat sätt, så därför är det väsentligt att vi får dem genom kosten.

Tänk på att tarmhälsan har stor inverkan på din hud, hår och naglar. En välmående tarm kan ta upp viktiga näringsämnen effektivt och fördela det vidare ut där det behövs. Vissa kan vara extra känsliga för laktos, gluten eller kött och därför är det i så fall viktigt att utesluta dessa livsmedel. Undvik socker i största möjliga mån.

Fyra snabba skönhetstips

1. Ta hand om håret – Upplever du att ditt hår är trött och livlöst? Investera i en bra inpackning och använd den några gånger i veckan för att tillföra mer liv till dina toppar. Dessutom bör du får i dig livsmedel som är rika på kisel: jordgubbar, solrosfrön och gröna bladgrönsaker.

2. Använd produkter speciellt framtagna för din hud – Har du känslig hud är det extra viktigt att den hudvård du använder är skonsam. Till exempel rosenblad och lavendel har lugnande effekt på huden och kan fungera för just känslig hud.

3. Använd rätt make-up metoder – Ska du ge dig ut på en sväng på stan och vill ha vågade, markerade ögon? Se till att ta på ögonskugga och kajal innan du penslar på maskaran, då slipper den klumpa sig i ögonfransarna om du råkar komma åt dem med pensel.

4. Måla naglarna – Vill du piffa upp din outfit men har ont om tid till att måla naglarna? Doppa fingret i kallt vatten efter att du har målat dem, så kommer nagellacket att torka snabbare! Har du dessutom fnasiga, torra nagelband kan det hjälpa att doppa fingrarna i olivolja. Tacka oss senare!

Här hittar du vår artikel om hudvårdsserie.

Skönhetstips - här är ett set på rengöring, serum och dagkräm - Delay. På vintern behöver huden extra fukt, så leta efter fuktgivande produkter.
Skönhetstips - här är ett set på rengöring, serum och dagkräm - Delay. Vintern en bra årstid för att göra syra behandling hemma. Ge också mycket fukt.