Bästa Sminkborttagning – Testa våra bästa sminkborttagningar!

Ulne Hudvård has 4.86 out of 5 stars 90 Reviews on ProvenExpert.com

Bästa Sminkborttagning - Guide för bästa resultatet. Grunden i varje individs hudvårdsrutin bör vara rengöring. Detta är viktigt oavsett om du använder smink eller inte, eftersom döda hudceller och bakterier kan samlas på hudens yta. Med sminkborttagning kan du vara säker på att du får bort rester från produkter, smink och bakterier som samlats på huden under dagen eller natten.

Vad händer egentligen med huden om du inte använder sminkborttagning? I det här inlägget ger vi dig allt du behöver veta om sminkborttagning samt konsekvenserna av att låta sminket sitta kvar.

Redaktionen tipsar

Varför sminkborttagning?

Rengöring av ansiktet är nyckeln till välmående hud. När vi talar rengöring menar vi förstås inte tvål. Tvål har en uttorkande effekt som kan vara näst intill skadligt för din hud. Huden i ansiktet är känslig och har en fin struktur som kräver vårdande och skonsamma produkter, även om du har en normal hudtyp. En bra rengöring vårdar, rengör och tar effektivt bort smink och andra restprodukter som samlats i huden under dagen.

Tänk på att det är viktigt att rengöra ansiktet både morgon och kväll, även om du inte har använt smink eller andra produkter i ansiktet. På natten, medan vi sover, rensas kroppen på slagg genom hudens porer. När orenheterna sedan samlas på hudytan kan de avlägsnas med hjälp av rengöring. Rengöring av huden är en central del i att undvika utbrott av blemmor och akne.

Du bör inte tvätta ansiktet mer än två gånger per dag. Även om det är väsentligt att hålla huden ren kan överdriven rengöring orsaka att naturliga oljor och fetter sköljs bort. Detta lämnar huden sårbar för bakterier och smuts som kan orsaka utbrott.

Akne och orenheter

Akne som orsakas av yttre faktorer uppstår när huden är oren. Oren hud har en ökad bakterietillväxt på hudens yta och täpper till och ger inflammerade porer. Finnar eller blemmor bildas som ett svar på att huden behöver rengöras.

Det är mer vanligt att drabbas av akne eller andra orenheter om du använder smink som du låter sitta kvar under natten. Smink täpper till porerna och samlar döda hudceller som ligger på hudens yta. För att undvika att drabbas av akne till följd av smink, bör du använda en sminkborttagning som effektivt avlägsnar rester av produkter.

Olika typer av sminkborttagning

Du som använder smink vet säkert om att många sminkprodukter idag sitter som berget – effektivt under tiden du bär det, svårare när det ska tvättas av. Dessa produkter kan vara allt ifrån foundation, till concealer eller vattenfast maskara.

Oftast behöver du tvätta ansiktet fler än en gång för att få bort rester av sminkprodukterna. Detta är varken bra för din hud eller särskilt sparsamt för miljön. Men vem vill egentligen gå runt med sminkrester under ögonen?

För att slippa sminkrester kan du införskaffa sminkborttagning som är utvecklad för att ta bort vattenfast smink som exempelvis maskara eller eyeliner. Då sparar du både på dina produkter och din hud, eftersom du slipper gnugga och skölja som en galning.

Naturlig sminkborttagning

Som du säkert känner till är vi på ULNE förespråkare av skonsamma produkter med så naturliga ingredienser som möjligt. Därför vill vi gärna ge dig ett litet bonustips när det kommer till naturlig sminkborttagning. Denna typ av sminkborttagning hittar du hemma i skafferiet och är helt fri från tillsatser och kemiska ämnen.

Avokado

Har du svårt att få bort maskara och eyeliner runt ögonen? Använd avokado! Det kanske låter helt oväntat, men avokado kan effektivt få bort rester av smink runt dina ögon. Ta en tops, gnugga in avokado i den och applicera. Fettet från avokadon avlägsnar skonsamt sminkresterna.

Olivolja

Olivolja finns hemma i skafferiet hos de flesta människor, men visste du att det är ett effektivt sminkborttagningsmedel också? Det är både ett mycket prisvärt och skonsamt alternativ för dig med känslig hy att avlägsna ditt smink med, istället för sminkborttagningsmedel. Häll olivolja över en bomullstuss och dutta bort sminkresterna i ditt ansikte.

Kokosolja

Är det någon som missat att kokosolja är ett av våra mest mångsidiga livsmedel? Inte vi heller! Kokosolja är kanon för dig med känslig hud, som inte tål parfym eller tillsatta ämnen. Använd en bomullstuss för att massera in oljan i ansiktet och skölj sedan av. Din hud kommer kännas både fräsch och återfuktad!

Det kan vara kul att använda sig av vanliga livsmedel och naturliga produkter när det kommer till hudvård. Tänk på att aldrig använda något som din hud reagerar på eller som du annars är allergisk mot. Samtliga förslag på naturliga sminkborttagningsalternativ är milda och orsakar sällan någon reaktion. Men vet du med dig att du inte tål att äta exempelvis avokado bör du heller inte ha frukten i ansiktet. I sådana fall kan en traditionell sminkborttagningsprodukt passa dig bättre.

Bästa sminkborttagning

Nu har vi gått igenom vikten av att rengöra ansiktet morgon och kväll. Men hur lyckas du bäst med att ta bort ditt smink?

Steg ett är att använda skonsamma produkter som är anpassade för din hudtyp. Undvik att rengöra ansiktet med tvål eftersom det kan vara uttorkande för huden. Många vill gärna att rengöring ska vara snabb men vi menar att den bästa rengöringen uppnås när du försiktigt och metodiskt masserar rengöringen i ansiktet.

Använd inte för varmt vatten. Varmt vatten verkar uttorkande för huden och är inte nödvändigt för att få bort sminkrester. Tvätta istället ansiktet med ljummet vatten.

Torka ansiktet med en ren handduk. Använd inte samma handduk som du torkar dina händer med. Den har sannolikt en hel del bakterier i sig. Badda istället huden försiktigt med en ren och torr handduk.

Fortfarande känslan av sminkrester kvar i ansiktet? Använd ett ansiktsvatten för att få bort resterna som annars lagras på huden och kan orsaka olika typer av utbrott. Använder du en vattenfast maskara eller eyeliner kan det vara särskilt svårt att få bort sminket. I så fall bör du investera i ett sminkborttagningsmedel för ögonen. Det är vanligtvis vipes eller pads som du enkelt kan använda under och runt huden vid ögonen. Tänk på att huden under ögonen är extra känslig och saknar talgkörtlar. Gnugga därför aldrig, utan var extra försiktig när du rengör runt ögonen.

Efter att du har rengjort ditt ansikte är det dags för återfuktning. Oavsett om du har torr, känslig, normal eller fet hud behöver ansiktet få tillbaka fukt efter rengöring. Det beror främst på att hudens naturliga oljor och fetter sköljs bort när du tvättar ansiktet. Använd alltid en ansiktskräm som är anpassad efter dig och din hudtyp direkt efter rengöring.

Innehåller din hudvårdsrutin fler produkter, än rengöring och ansiktskräm, ska alltid den produkt som är tunnast i konsistensen användas först. Använder du till exempel ett serum skall denna alltid appliceras innan ansiktskrämen, eftersom den annars inte tränger ner i huden förbi den tjockare ansiktskrämen utan hamnar på hudens yta där den inte gör någon nytta.

Hitta din bästa sminkborttagning hos oss.

Sminkborttagning finns i olika former, micellärt vatten är en. Praktisk och snabb, är den utmärkt för att ta bort smink även för känsliga ögon.Lime micellärt vatten.
Sminkborttagning finns i olika former, micellärt vatten är en. Praktisk och snabb, är den utmärkt för att ta bort smink även för känsliga ögon.
Lime micellärt vatten.