Sminkborttagning Vattenfast – Testa våra bästa produkter 2024

Ulne Hudvård has 4.86 out of 5 stars 89 Reviews on ProvenExpert.com

Sminkborttagning vattenfast. Visste du att dina blemmor kan bero på oren hud? När du slarvar med rengöring fastnar smuts på hudens yta och orsakar bakterietillväxt. Detta bidrar i sin tur till att porer täpps igen, blir inflammerade och skapar akneutbrott.

Slipp oren hud med en enkel lösning: använd rätt sminkborttagning. I det här inlägget får du reda på allt du behöver veta för att hålla din hud ren.

Redaktionen tipsar

Rengöring är A och O

Alla vill ha en hud som strålar av lyster och är fri från blemmor. Men det är få som har en perfekt hudkvalité året om. Huden i ansiktet är känslig och behöver omvårdnad för att stå emot påfrestningar från sol, vind och toxiner som vi utsätts för dagligen. Även de bästa genetiska förutsättningarna kan få svårt att stå emot om du slarvar med din rengöring.

Din rengöringsrutin bör utföras morgon och kväll och innefatta sminkborttagningsmedel, rengöring och ansiktsvatten. En hel del smink är utvecklat för att sitta på ansiktet under 24 timmar. När vi säger sitta, då menar vi som berget. Det kan bli en utmaning att få sminkrester från ansiktet, särskilt om du inte använder rätt produkter. Men som sagt, en bra rengöringsrutin kan få bort även de svåraste sminkresterna från ansiktet.

Skillnad på rengöring och sminkborttagningsmedel

Vi vill gärna förtydliga skillnaden på rengöring och sminkborttagningsmedel, för faktum är att det inte är samma produkt. Trots detta är det många som tror att rengöring är detsamma som sminkborttagning. Rengöring har ett helt annat användningsområde än medel för sminkborttagning. En ansiktsrengöring verkar för att rengöra ansiktet från smuts (behöver inte vara just smink), medan ett sminkborttagning istället är specifikt utvecklat för att få bort smink och sminkrester.

De stora skillnaderna mellan dessa två produkter är alltså användningsområde och formula. Ansiktsrengöring är vanligtvis baserad på lättare ingredienser, medan sminkborttagning baseras på olja. Olja är mer effektiv för att få bort smink och sminkrester från ansiktet.

Att tänka på när du väljer sminkborttagnings produkt

Precis som när du ska välja en ansiktskräm, finns det faktorer att ta ställning till när du ska välja ett medel för sminkborttagning. Huden i ansiktet är känslig och behöver produkter som är anpassade efter din hudtyp. Det är också en bra idé att köpa en sminkborttagning som fyller ditt individuella behov.

Ingredienser

Det finns produkter i flera olika utföranden och beroende på vad ditt behov är bör du titta efter vissa typer av ingredienser. Är din hud till exempel väldigt känslig bör din produkt inte innehålla irriterande ingredienser som parfym eller alkohol. Satsa på en produkt som är dermatologiskt utvecklad och fri från hudirriterande ämnen. Har du problem med torr hud bör du istället satsa på ett medel för sminkborttagning som är helt oljebaserat.

Hudtyp

Din hudtyp styr inte bara din hudvårdsrutin, utan även ditt val av sminkborttagning. Eftersom det finns så många olika typer och utföranden av produkter är det lättaste sättet för dig välja rätt utefter din hudtyp. En känslig hud behöver till exempel andra ingredienser än fet hud. Använder du sminkborttagning som inte är optimalt för just dig är det dock inte farligt, men din hud kan reagera. Skulle din hud reagera är det viktigt att du slutar använda produkten.

Formula

Produkterna finns i diverse olika utföranden. Vad vi menar med det är att det finns medel för sminkborttagning som har en flytande konsistens och appliceras på ansiktet med bomullstuss. Sen finns det produkter som är mer gel-liknande, likt tvål eller annan rengöring. Det finns även produkter i form av servetter som du stryker över huden i ansiktet för få bort sminkrester. Prova dig fram välj ett alternativ som passar dig bäst.

Användningsområde

Vissa använder gärna vattenfast smink. Exempelvis maskara eller eyeliner. Denna typ av smink är svår att få bort med vissa typer av rengöring och sminkborttagare. Det fina är att det finns produkter utvecklade för just detta ändamål. Oftast är det säkrast att välja ett medel för vattenfast sminkborttagning som uttryckligen är till för att ta bort ögonsmink. Vill du undvika att köpa flera produkter kan du hålla utkik efter en produkt som är oljebaserad. Dessa sminkborttagning är de mest effektiva mot vattenfast smink.

När ska du använda sminkborttagning?

Det ska användas varje gång du ska avlägsna ditt smink. Kom ihåg att det är väsentligt att rengöra ansiktet och få bort sminket varje kväll innan du går och lägger dig för att förhindra utbrott som orsakas av bakterier.

Om du inte använder smink är medel för sminkborttagning en överflödig produkt i din rengöringsrutin. Dessa produkter är som sagt främst till för att avlägsna rester av smink efter att själva rengöringen av ansiktet är gjord. Använder du inte smink räcker det med en bra rengöring och ett ansiktsvatten för att vara säker på att ditt ansikte blir tillräckligt rengjort.

Så använder du sminkborttagning vattenfast i din rengöringsrutin

Med en fungerande rengöringsrutin kan du få fräsch hud som ser frisk och återfuktad ut! I vår snabbguide får du allt du behöver veta om hur du använder medel för sminkborttagning vattenfast för att lyckas.

Steg 1. Du har gått en hel dag på jobbet, svettats på gymmet och varit och handlat mat i affären på kvällen. Nu ska du äntligen få krascha i sängen. Eller? För dig som bär smink kan det vara förödande för din hud att gå och lägga sig utan att ta bort dagens smink från hudens yta. Sminket fyller definitivt sin funktion under dagen, men under natten behöver huden få möjlighet till att andas och repareras. Om du inte avlägsnar sminket innan sängdags täpper det till hudens porer och skapar problem i hudens naturliga barriär.

Därför är det första steget i allas rengöringsrutin att skölja ansiktet och applicera ansiktsrengöring! Ta gärna tid på dig, massera in rengöringen under några minuter, tills det slutat löddra eller du känner att produkten har gjort sitt. Skölj sedan av med ljummet vatten. Undvik att skölja ansiktet i varmt vatten eftersom det är väldigt uttorkande för huden.

Steg 2. När du känner dig nöjd med din ansiktsrengöring torkar du ansiktet genom att badda med en handduk. Oavsett hur bra du masserat in rengöringen finns stor risk att det finns sminkrester kvar kring ögon och hårfästen. Då är det dags för sminkborttagningsmedlet! Beroende på vilken typ av produkt du har, kan rutinen se lite olika ut. Har du en fylligt, mer tjockflytande variant ska du massera in medlet i ansiktet på samma sätt som med din rengöring. Har du istället en produkt med helt flytande konsistens använder du en bomullstuss för att badda ansiktet rent. Använder du istället färdiga servetter kan du enkelt torka bort sminkresterna från ditt ansikte.

Steg 3. Rengjord hud har alla förutsättningar att ta till sig efterkommande hudvårdsprodukter. Avsluta alltid din rengöringsrutin med att tillföra näring och fukt för att hjälpa huden att hålla sig återfuktad. En bra hudvårdsrutin innehåller bland annat serum, peeling och ansiktskräm. Spana gärna in vårt inlägg om hudvårdsrutin för att få tips om hur du får ut det mesta av din hudvård.

Sminkborttagning för att göra rent ansiktet finns i olika varianter. Rengöringsmjölk, toninglotion, finns även de med båda i ett. Du kan hitta något som kan passa just dig, hos Ulne.
Sminkborttagning för att göra rent ansiktet finns i olika varianter. Rengöringsmjölk, toninglotion, finns även de med båda i en. Du kan hitta något som kan passa just dig, hos Ulne.