Helena Ulne

FRÅN MILANO TILL STOCKHOLM

Helena har, precis som andra kvinnor, tagit sig igenom tuffa beslut, besked och utmaningar genom åren. Många livserfarenheter ger också stor självkännedom och perspektiv på livet.

Vi på ULNE tror att man som människa vill känna sig harmonisk och stark, koppla bort vardagen en stund och unna sig själv ett ögonblick av inre reflektion och omhändertagande. Helenas perspektiv är att hon som mamma och heltidsarbetande kvinna, lätt kan hamna sist i kön i det stora livspusslet.

Tillsammans med modeller i Italien vill vi hitta de absolut bästa och välbeprövade italienska hudvårdsprodukterna och hudvårdsrutinerna.

En skinande look kommer inifrån, från ett balanserat liv och genuint välmående. Hudvårdsprodukter kan hjälpa dig att få fram lystern och energin i huden. Vi på ULNE vill ge dig mycket mer än högkvalitativa ingredienser för den bästa vården av din hy – vi vill ge dig en hudvårdsrutin – en rutin bara för dig.

GRUNDARENS LIVSRESA

HELENAS HISTORIA

En resa från Italiens catwalks till utmaningarna i Sveriges vardagsliv - och
om hur man hittar tiden för sig själv.

 

Redan som 20-åring bar det av bortom Sveriges gränser för att testa på livet som modell i Italien några månader.
20 år senare var svenska Helena fortfarande kvar i Italien, med otaliga livserfarenheter utöver det vanliga i bagaget. Efter flytten tillbaka till Sverige kom nya utmaningar, nya starter i livet och hennes projekt ”ULNE”.

Detta är historien bakom Helena – en före detta modell från glamorösa Milano – som idag fyller sin vardag med guldkorn på sitt eget sätt.

 


Som av en slump hamnade Helena i Italien. Rätt tid och rätt plats gav henne chansen att testa vingarna som modell. En agentur rekryterade henne i Stockholm. Det var början på en lång karriär som modell för reklamkampanjer, tidningar, klädesmärken och annat.

Utöver minnen från extravaganta och utmanande jobb, som att gå catwalk på Spanska trappan i Rom, fick Helena lärdomar om livet i den hårda skolan. Hon blev snabbt självständig och fick lära sig stå på egna ben.

Man fick stå på egna ben och kämpa sig fram. För det har inte alltid varit lätt.

Med stora kartor i händerna och telefonkiosker som verktyg, tog sig Helena mellan olika castings för att därefter mellanlanda hos agenturen för återkoppling kring jobb. En uppgift som idag hade varit ett enkelt uppdrag var tidskrävande och slitsamt. Hennes tid som modell gav inte bara skinn på näsan utan även sociala förmågor som man som modell i Milano behövde för att ta sig fram. Livet introducerade även en italiensk man som är far till Helenas äldsta son.

Idag ligger tiden i Italien bakom henne som bra minnen och nära vänskaper.
Efter 20 år i Italien bar flytten hem till Sverige av. Tillsammans med sin son startade Helena om livet i Stockholm.

En ny start i livet

Nytt jobb, nytt boende och ett ordentligt återseende med familj. Som 40-åring startade Helena om från början med ett receptionistjobb och bevisade att den som vill, den kan. Precis som livet brukar hitta sin rätta väg, ledde byte av arbetsplats till att hon träffade sin nuvarande make Niclas. Ett kompatibelt par som tydligt utgör ett bra team – livet och dess utmaningar har tagit hårt på dem, men det är inget som har satt käppar i deras relation.

Tillsammans har de sonen William. Det var inte lätt för Helena att bli med barn. Även fast hon blev gravid, ledde det gång på gång till missfall. Efter en handfull med försök, så gick det äntligen vägen som 46-åring. Trots att Helena har en son sedan tidigare, trappade den utökade familjen upp tempot i vardagen.

 

‍Man ska vara tillgänglig för alla i familjen, man hamnar lätt sist i kön. Man tänker mindre på sig själv helt plötsligt.

 

‍En dag under hösten 2019 upptäcktes en tumör hos Helena under en rutinkontroll. Tillvaron vändes i ett ögonblick upp och ner. Kroppen fick genomgå behandlingar i tablettform, med cellgifter, operation och strålbehandling. Ett år senare kunde Helena äntligen friskförklaras.

 

‍Man är lite skör och behöver komma tillbaka både i kropp och knopp.”‍
Även fast tumören äntligen var borta, så var kroppen långt ifrån återställd. Kroppen och sinnet behöver tid och omvårdnad för att komma tillbaka i balans, något som Helena förhåller sig till med tålamod.

 

Den långa sjukskrivningen gav henne en distans till sitt gamla jobb och hon ville börja om med något nytt som kunde ge henne energi och drivkraft att återhämta sig mentalt. Med nya ambitioner och nya förväntningar så kom hon på idén om ULNE.

Ulne hudvård

ULNE – inspiration från vardagen

Under de senare åren i arbetslivet fick Helena lära sig mycket om hudvårdsbranschen och distributionen av produkter. Hennes bakgrund från skönhetsbranschen i Italien, erfarenheter från tidigare anställning och de nya ambitionerna i livet korsade vägarna och idén att kombinera dem alla resulterade i ULNE.

Med en ny uppsättning av italienska märken på svenska marknaden vill Helena erbjuda högkvalitativa hudvårdsprodukter som ger både yttre och inre skönhet. Hennes ambition är inte bara att sälja produkter från Italien utan att även guida sina kunder till vad som passar bäst för dem.

Helena berättar om hur en kräm är mycket mer än en produkt för henne, hon uppfylls av känslan av en kräm. Ögonblicket då hon får nöjet att applicera krämen blir speciellt för henne varje gång.

Med en hudvårdsrutin tror Helena på att man kan ta sig en stund egentid och känna att behandlingen gör gott både för huden och själen. Givetvis är detta enklare sagt än gjort.

‍”Jag tror att kvinnor känner att de inte tar sin egentid, den kommer först efter att man gett sin tid till andra.”

Genom att delegera och prioritera i vardagen lyckas Helena sakta men säkert återhämta sig efter sin sjukdom. Något som hon planerar fortsätta med åren som kommer. Krämerna hjälper henne på vägen och får henne att må bra och känna sig ung.

‍”Jag åldras med stolthet, jag har varit med om massor av saker. Man får acceptera det. Men att jag just fastnat för krämer, det är för att jag gillar krämer helt enkelt.”

Med ULNE kommer Helena fortsätta att dela med sig av sina sätt att känna sig fin och bekväm i sig själv och hjälpa sina kunder att få samma upplevelse som hon själv från produkterna hon väljer till sitt sortiment – något som hon med glädje ser fram emot många år framöver.