Cellulitkräm – Våra bästa krämer mot celluliter 2024

Ulne Hudvård has 4.86 out of 5 stars 89 Reviews on ProvenExpert.com

Cellulitkräm - Våra bästa krämer mot celluliter 2024 - Ingen har en perfekt kropp. Det finns ofta något som man stör sig på. Allt från akneärr och pormaskar till rodnad. Alla har åtminstone något på sin kropp som man är nästan oupphörligt besatt över. Celluliter kan vara en sådan sak. De gör att huden får mängder av gropar och finns oftast i området kring låret.

Här beskriver jag vad det är och vad du kan göra åt dem. Häng med!

Redaktionen tipsar

Du är inte ensam om celluliter

I evigheter har kvinnor varit besatta över celluliter på kroppen och har försökt varenda huskur och knep som finns för att bli av med dem. Från skrubbar och piller till behandlingar. Det finns en mängd förslag på nätet som lovar guld och gröna skogar. Märken på huden ska bli ett minne blott. Men innan du försöker hitta en metod att bli av dessa märken på din kropp är det viktigt att veta hur vanligt problemet faktiskt är. Enligt Manhattan dermatologi och kosmetisk kirurgi har  93% av alla kvinnorna celluliter, och de flesta av dem är 21 år eller äldre. Är du en av dem kan en cellulitkräm vara ett utmärkt första steg. Men innan vi ger oss på begreppet cellulitkräm är det viktigt att förstå kroppens utveckling. Låt oss titta närmare på vad celluliter egentligen är och hur cellulitkräm kan hjälpa dig att minska deras utseende eller till och med bli av med dem.

Så bildas celluliter

Alla har en viss mängd kroppsfett. Det är omgivet av nätliknande bindväv. När kroppsfettet djupt ned i huden pressas mot detta nät av bindväv så bildas gropar som ett resultat av trycket. Plötslig viktökning kan resultera i att gropar bildas men är inte nödvändigtvis den enda bidragande faktorn. Det finns många smala människor som har celluliter också. De är vanligare hos kvinnor än män men kan hittas hos båda könen. Det sägs ofta att när man väl fått celluliter så kan man aldrig riktigt bli av med dem. Du kan i själva verket reducera problemet, om inte bli av med det helt. I det här sammanhanget kan rätt kroppskräm göra stor skillnad.

Hur kan cellulitkräm hjälpa?

Det finns idag en rad behandlingar på hudkliniker. Dessa inkluderar laserbehandling och djupgående bindvävsmassage med vakuum. Behandlingarna är i de flesta fall mycket effektiva men alla vill inte genomgå sådan behandling. Oro och kostnad hindrar många. Då kan ett alternativ vara att själv försöka göra något åt det hemma. Det är här som rätt cellulitkräm kan hjälpa dig.

Problemen uppstår som sagt av att kroppsfett utsätter bindväven för högre tryck. Ett sätt att reducera trycket kan vara att sträcka ut hudens vävnad och på så sätt minska mängden gropar. Då kan rätt cellulitkräm kan göra skillnad. När du applicerar en cellulitskräm på huden och masserar in den kraftigt, förbättras lymfdränaget i huden och gör därmed att trycket på din bindväv minskar. Det förbättrar utseendet i problemområden på huden och minskar uppkomsten av nya gropar.

Ingredienser i en bra kräm mot celluliter

När du letar efter den bästa cellulitkrämen så spelar krämens aktiva ingredienser stor roll. Retinol i cellulitkräm gör din hud tjockare och fastare. Det gör att groparna syns mindre. Enligt American Academy of Dermatological Association så måste en effektiv kroppskräm mot celluliter innehålla minst 0,3% retinol. Ta först reda på om du är allergisk mot retinol. Rådfråga din hudläkare.

En annan ingrediens att hålla utkik efter är koffein. Koffein har många välgörande egenskaper för huden. En av dessa är att koffein kan minska uppkomsten av celluliter. Hudcellerna i problemområdet torkas ut och trycket på bindväven minskar vilket i sin tur minskar groparna. Hudområdet får en jämnare yta.

Hudvårdsrutinen är också viktig för behandling av celluliter

Många klagar på det faktum att de har använt kroppskrämer för att behandla sina gropar på låren men har inte sett några resultat alls. Det kan bero på en rad saker. Ofta tröttnar man efter en eller två veckor när storartade resultat uteblir. Men grunden till problemet är en djupt rotad del av vår hud så topikal behandling i endast en eller två veckor kommer inte att ge några betydande resultat. Nyckeln här är att ha tålamod och konsekvent använda rätt cellulitkräm i minst sex månader. Om du inte orkar hålla ut så kommer du att förlora tilltron till produkten. Minskning av problemet tar lång tid. Ha inte ha för höga förväntningar. Cellulitkräm kan bidra till att minska uppkomsten av nya gropar i huden, men det kräver tid och ansträngning. Dessutom finns inget botemedel som är 100% effektivt.

Utöver regelbundenhet är även appliceringsmetoden en viktig del av processen. Grunden till problemet finns djupt inne i huden. Därför bör du applicera krämen mer kraftfullt. Tanken är att massera in cellulitkrämen i din hud under minst femton till tjugo minuter om dagen. Använd rikligt med cellulitkräm och massera in den kraftigt på dina problemområden. Det kan vara krävande att göra själv. Be någon hjälpa dig eller besök en massör med jämna mellanrum.

Andra metoder för att minska uppkomsten av celluliter

Om du inte känner dig trygg med att genomgå behandling på hudklinik, eller tycker att det är för dyrt att prova, är ändå massage av dina problemområden med cellulitkräm det bästa rådet. Men eftersom denna metod tar minst sex månader innan det ger några betydande resultat, är det naturligt att vilja påskynda processen och se snabbare resultat. Det finns inget säkert kort men det finns saker som du kan göra för att hjälpa dig på traven. I kombination med regelbunden massage med kräm kan du komma att se resultat snabbare.

Här är några saker du kan göra:

  • Dricka mer vatten – Det kan bidra till att öka lymfflödet i dina celluliter och minska trycket på bindväven. Det minskar i sin tur groparnas utseende.
  • Viktminskning - Om dina gropar i huden dykt upp efter att du gått upp i vikt, kan du försöka bli av med några kilo igen. Träna regelbundet i form av till exempel promenad, gym eller en yogaklass. Välj en träningsform som passar dig. Även personer som inte har så många extra kilon kan få gropar på låren så viktminskning är ingen garanti att bli kvitt dom men det bättrar dina odds.
  • Aktivt rörelsemönster – Att röra mer på kroppen än vad du annars gör kan minska uppkomsten av gropar i huden. Allt från vandring, dans och simning till cykling och promenader kan hjälpa.

Din kropp är underbar

Din kropp är underbar även med celluliter, men om det är något som påverkar ditt självförtroende kan rätt cellulitkräm bidra till en slätare yta och i bästa fall även bli av med problemet över tid.

Om du letar efter en prisvärd metod för att hantera gropar i huden kan rätt kräm vara en hjälp på vägen. Kom ihåg att massera in krämen kraftigt i huden varje dag och följa denna rutin i minst sex månader, om inte längre.

Ge inte upp. Om du håller ut och lyckas få slätare hud på dina problemområden så kommer du inte bara att förbättra självförtroendet. Du ska även känna dig stolt över vad du åstadkommit!

Produkter från Fuoco Plus är väldigt effektiva mot celluliter. Har du inte provat gör det.
Celluliter krämer från Fuoco Plus är väldigt effektiva mot celluliter. Har du inte provat än, gör det.