Hitta det bästa ögonserumet för just dig – Guide 2024

Ulne Hudvård has 4.86 out of 5 stars 90 Reviews on ProvenExpert.com

Bästa ögonserumet för dig. Det sägs att ögonen aldrig ljuger – att de är spegeln in i vår själ. Så vad säger dina ögon om dig?

Många upplever att de har trötta ögon. Det kan bland annat bero på mörka ringar, fina linjer eller hängiga ögonlock. Men visste du att dessa besvär går att behandla och lindra? Med en bra ögonkräm som arbetar på djupet kan du råda bot på dina trötta ögon. I den här artikeln ger vi dig allt du behöver veta för att hitta den bästa ögonserumet och ögonkrämen för just dig.

Redaktionen tipsar

Varför behöver jag det bästa ögonserumet?

Det är lätt att tro att det räcker med en vanlig ansiktskräm i den dagliga hudvårdsrutinen. Men fullt så enkelt är det inte. Huden runt ögonen är väldigt olik övrig hud i ansiktet. Runt ögonen tenderar huden nämligen att vara mycket tunnare och mer känslig för utomstående faktorer. Runt ögonen saknar vi dessutom talgkörtlar, vilket gör huden mer benägen att torka ut och ha svårare för att återfuktas. Det är även därför de första rynkorna uppstår just kring ögonen.

En vanlig ansiktskräm är framtagen för andra ändamål än de bästa ögonserumen. En bra ögonkräm är speciellt utvecklad för att tränga ned på djupet genom den tunna huden kring ögonen. En ansiktskräm är vanligtvis tung och för huden kring ögonen är det svårt att tillgodogöra sig fukten. Bästa ögonserumet arbetar mer med fukt och har en lättare konsistens. Den består av mindre molekyler som lättare tränger ned i hudens djupare lager och återfuktar i flera nivåer, istället för att lägga sig på ytan.

Bästa ögonserumet mot mörka ringar

De bästa ögonserumen verkar inte bara återfuktande utan tillför även vitaminer och mineraler som gör huden mer elastisk och följbar. Vissa krämer är speciellt utvecklade för att råda bot på mörka ringar under ögonen.

Mörka ringar under ögonen är ett vanligt förekommande fenomen och kan bero på fler än en orsak.

Ytliga blodkärl

Vissa människor har mörka ringar under ögonen hela livet. Det beror på att huden runt ögonen vanligtvis är väldigt tunn, men för vissa är den än tunnare. Den tunna huden under ögonen gör blodkärlen mer synliga och ger illusionen av mörka ringar. Detta går dock att behandla, både med mer avancerade ingrepp eller bra ögonserum.

Behandling med ögonkräm kan hjälpa till att minska besvären genom att stärka hudens barriär och göra huden mer elastisk. Det kan ge intrycket av minskad mörkhet under ögonen på grund av att hudbarriären blir starkare.

För lite sömn

Under perioder i livet kan sömnen bli lidande. Det är vida känt att sömnen är väsentlig för kroppens återhämtning och reparationsprocessen. När sömnen uteblir tenderar kroppen att samla på sig vätska vilket ibland bidrar till en svullnad kring ögonen. På grund av att huden är tunn just där kan det därför bidra till mörka ringar.

Förutom att försöka få ordning på sömnen kan en ögonkräm hjälpa till att hålla huden kring ögat återfuktat och elastisk. Använd gärna en kräm med anti-aging egenskaper för bästa resultat. Denna typ av kräm har vanligtvis flera djupverkande aktiva ingredienser till skillnad från vanliga ögonkrämer.

Ålder

Med åldern blir vår hud inte bara mer torr och svårare att hålla återfuktad, den blir även tunnare och tappar elasticitet. Detta bidrar till att den redan tunna huden kring ögonen tappar spänst och ytliga blodkärl under ögat blir mer synligt.

Det finns diverse fuktgivande behandlingar mot just detta att få på klinik, men det finns även ögonkrämer som kan hjälpa till att lindra mörka ringar under ögonen. Ögonkräm är en mildare typ av behandling och mer skonsam både för dig och din plånbok. Se till att använda en kräm med anti-aging egenskaper.

Våra bästa ögonerum, krämer och pads

Oavsett om dina mörka ringar beror på din ålder eller ärftlighet är det en bra idé att använda en ögonkräm med anti-aging effekt. En av våra favoriter är Anti-age – 75.15 Intense Eye Contour från Vagheggi. Denna ögonkräm är en 3-i-1 lösning som motverkar rynkor, mörka ringar och påsar under ögonen. De aktiva ingredienserna i denna kräm stimulerar bland annat kollagenet och skapar en ”lyfteffekt”.

För dig som vill ha synliga resultat omgående har vi dessutom en mycket uppskattad produkt i vårt sortiment, nämligen ögonpads från Vagheggi. Dessa verkar intensivt på djupet med att reducera mörka ringar som uppstått och lugna huden. Vid användning av dessa ögonpads upplever du nästan direkt en avslappnande känsla som håller i sig under hela dagen. För en lite lyxigare upplevelse rekommenderar vi att förvara padsen i kylskåpet, kylan känns skön och uppfriskande vid användning.

Tre tips för pigga upp ögonen med våra bästa ögonserum

Här nedan följer våra bästa tips för pigga och livfulla ögon.

1. Använd bästa ögonserum

Ett första steg för pigga ögon är att investera i bästa ögonserum som du sedan använder i din dagliga hudvårdsrutin. Det är viktigt att du använder ögonkräm både dag och kväll för bästa resultat. Vid applicering är det viktigt att du inte gnuggar runt krämen, utan dutta den istället försiktigt på, under och över ögat. När du duttar lätt mot huden får du igång blodcirkulationen vilket är bra för att göra ögonen pigga.

Tänk på att din ögonkräm bör svara mot dina behov och din hudtyp. Det är alltid bra att välja en kräm som har anti-aging egenskaper eftersom dessa innehåller ingredienser som går ned och arbetar på djupet i hudens olika nivåer. Har du svårt att veta vilken ögonkräm som passar dig bör du alltid rådfråga en hudterapeut, eller kontakta oss så hjälper vi dig.

2. Prioritera din sömn

Sömnen är viktigare än många tror, men speciellt när det kommer till ögonen. Det krävs inte mer än en blick för att få reda på en persons energinivå. Har du svårt att sova finns det fler än ett sätt för att försöka komma tillbaka till hälsosamma rutiner, några exempel är meditation, undvika socker och skärmtid strax innan läggdags.

Om inte detta hjälper kan du vara lugn! Det går att rädda en eller ett par dåliga nätters sömn med några enkla åtgärder. Direkt när du vaknar bör du skölja ansiktet i riktigt kallt vatten. Placera sedan två kalla gurkskivor på ögonen i cirka 15 minuter. Vill du ha en extra intensiv behandling kan du hoppa gurkskivorna och istället lägga på ögonpadsen som vi rekommenderade här ovan. Glöm inte att förvara dem i kylen innan användning.

Denna behandling tenderar att lugna huden och minska svullnad kring ögonen som kan ge ett trött utseende.

3. Håll en balanserad kost

Kosten är A och O när det kommer till vår hälsa överlag, men än viktigare är den när det kommer till huden! Med en god kosthållning får du i dig diverse antioxidanter som hjälper huden att undvika för tidigt åldrande genom oxidativ stress. Dessutom innehåller frukt och grönt väsentliga vitaminer och mineraler för att huden ska hålla sig återfuktad, elastisk och stark.

Speciellt viktiga vitaminer och mineraler för huden är vitamin C, A, E och Zink.

Tänk på att ta hand om dig själv från insidan och ut med produkter som är skonsamma både för kropp och själ. Vi på ULNE förespråkar alltid ekologisk och naturlig hudvård, bästa ögonserum är fri från skadliga ämnen och tillsatser.

Hudvård, hudvårdsprodukter, ögonkräm
Hudvård, hudvårdsprodukter, ögonkräm. Här ögonkräm specifikt för män innehållande Moringa olja. För ett ljusare och mer uppfräschat utseende.