Presenttips till honom – Lyxiga hudvårdsprodukter 2023

Ulne Hudvård has 4.86 out of 5 stars 90 Reviews on ProvenExpert.com

Presenttips till honom. Letar du efter den perfekta hudvårdspresenten till en viktig man i ditt liv? Nuförtiden är män mer engagerade och måna om sitt utseende. Det har blivit en del i deras dagliga rutin. För de flesta män räcker det inte längre med att ta en dusch och raka sig.

Det kan kännas lite klurigt att veta vilken typ av present du ska satsa på. Ska du leta upp hudvårdsprodukter skapade för män? Eller funderar du på att bara ge honom din egen favorithudvårdsprodukt? Det vore kul att hitta en produkt han kommer att gilla och använda regelbundet.

Här går jag igenom några saker att tänka på och ett par presenttips till honom så att du kan hitta den perfekta hudvårdsprodukten till den man du vill ge något extra.

Redaktionen tipsar

Presenttips till honom

En av de första saker du behöver göra är att ta reda på hans hudtyp. Huden på mäns ansikten tenderar att vara tjockare än hos kvinnor. Så en ansiktskräm som får din hud att kännas återfuktad räcker inte nödvändigtvis för honom. Hudvårdsprodukter för män är ofta fylligare i konsistensen.

Så här avgör du vilken typ av hudvårdspresent som passar honom bäst. Om han ofta får akne kan en salicylsyrabaserad kräm lugna hans akne. Har han torr och flagnande hud? Då är hyaluronsyra en populär bas för riktigt bra fuktkrämer. Ett presenttips till honom är att ge en bra ansiktskräm som håller hans hud återfuktad och smidig.

Om du inte vet vilken hudtyp han har, och om han inte vet heller, så finns det ett enkelt sätt att ta reda på det. Allt du behöver är en pappersnäsduk eller en bit toalettpapper. Tanken är att applicera pappersbitar på olika områden i ansiktet för att se hur mycket olja papperet suger upp. Han bör inte tvätta ansiktet innan testet, eftersom det kan ta bort de naturliga oljorna på huden som man försöker fånga upp. Så här bestämmer du hans hudtyp:

  • Torr hud – Om pappersbiten knappt fångat upp någon olja, visar det att han har torr hud. Han behöver en hudvårdspresent som återfuktar och behåller fukten i hans hud.
  • Fet hud – Om de flesta pappersbitarna har olja på sig, har han fet hud. Han behöver vattenlösliga produkter som rengör huden. Fuktkrämer och lotion bör vara av lättare typ. Undvik olje- eller smörbaserade produkter.
  • Kombinerad hud – Om några av pappersbitarna fångat upp olja och andra inte, betyder det att han har kombinerad hud. Detta är den vanligaste hudtypen bland män. Det innebär att vissa delar av ansiktet utsöndra mer olja (talg) än andra. Din hudvårdspresent till honom bör då vara speciellt utformad för kombinerad hud.
  • Känslig hud – Om han har känslig hud vet han det redan. Då måste du vara lite extra försiktig när du köper en hudvårdspresent till honom. Läs innehållsförteckningen och för att se till att det inte finns några ingredienser som kan vara skadliga för hans hud. Satsa alltid på doftfria produkter. Ekologiska produkter är en bra utgångspunkt men du behöver ändå veta att produkten inte innehåller något som kan irritera huden.

Aknebenägen hud – Du vet redan om han har aknebenägen hud. Akne är ett vanligt hudtillstånd som kan vara ett kroniskt problem. Om han har akne bör du satsa på icke-komedogena produkter. Termen betyder bara att hudvårdsprodukten inte täpper igenom porerna och skapar förutsättningar för uppkomst av akne.

5 typer av presenttips till honom

När du vet hans hudtyp är det lättare att hitta rätt produkt att ge i present. Här är fem typer av hudvårdsprodukter som kan ge honom smidig hud med härlig lyster.

1. Ansiktsrengöring

Tvål passar inte ansiktet. Det finns fortfarande män som hävdar att tvål funkar bra men kemikalierna är för starka för huden i ansiktet. Tvål är perfekt för kroppen, men för ansiktet behöver han en bra ansiktsrengöring. Så ett presenttips till honom kan vara en bra ansiktsrengöring.

Men att bara plocka en produkt duger inte. Du måste väga in hans hudtyp. Välj en mild rengöring med ekologiska ingredienser om han har känslig eller aknebenägen hud. För torr hud, leta efter en rengöring som är oljebaserad. Personer med torr hud måste tillföra fukt i ansiktet och en bra oljebaserad rengöring är perfekt för att hålla torr hud frisk. Om han har fet hud måste du hitta en produkt som fungerar bra för att ta bort naturliga ansiktsoljor.

När du letar efter den perfekta hudvårdspresenten åt honom, kom ihåg att rengöringen är grunden för hudvård. Du kan lägga till en toner eller exfoliering för att ge honom ett härligt presentpaket.

2. Den perfekta fuktkrämen

Alla måste återfukta, ung som gammal. Både män och kvinnor bör återfukta två gånger om dagen.

Du hittar säkert fuktkrämer som är utvecklade för män. Det är viktigt att välja en ansiktskräm avsedd för män, eftersom de har en fylligare konsistens än de flesta vanliga ansiktskrämer. Valet av kroppskräm kan dock vara annorlunda. I slutändan är det ingredienserna bestämmer hur produkten kommer att fungera med huden. Det innebär att du kan välja fuktkrämer som inte är specifikt för män. Se bara till att du går igenom innehållsförteckningen och att produkten passar hans hudtyp.

3. Rakvatten

Vill du köpa rakvatten? Aftershaves har en lång historia förknippad med rakhyvlar. Ursprungligen rakade sig folk med raka rakhyvlar. Nackdelen med dessa rakhyvlar är att de lätt skär små jack i huden. Detta innebar att män kunde gå runt med öppna skärsår i ansiktet hela dagen. Det är farligt eftersom öppna sår gör det enkelt för bakterier eller föroreningar att tränga in i huden. Aftershave introducerades som ett sätt att förhindra potentiella infektioner och hudproblem. Produkterna var alkoholbaserade och en generös mängd på ansiktet efter rakning skulle säkerställa att ansiktet var bakteriefritt efter rakning. Nuförtiden används inte raka rakhyvlar längre. Aftershaves har också utvecklats och nu kan du hitta både alkohol- och fuktkrämsbaserade produkter. Välj gärna en fuktkrämsbaserad variant som hjälper hans hud att få extra fukt och hålla sig mjuk efter att han rakat sig.

4. Ansiktsserum

Ansiktsserum har blivit otroligt populära. Om han inte använder ett serum som är perfekt för hans hud, så bör du ge honom ett. Ansiktsserum har hög koncentration av mycket kraftfulla aktiva ingredienser. Den höga koncentrationen gör det möjligt för serumet att läka olika hudproblem mycket snabbt och effektivt. Det finns ansiktsserum med allt från C-vitamin till retinoider. Om han hade aknebenägen hud, kan du ge honom ett ansiktsserum som minskar akne och akneärr. Det finns också återfuktande serum och produkter balanserar talgproduktion med mera. Fundera på de behov hans hudtyp kan tänkas ha och skaffa ett serum för det.

5. Ett kitt för rakning

De flesta män rakar sig varje dag. Ett presenttips till honom som har med rakning att göra kommer han säkert att uppskatta och använda. Ett bra kitt för rakning ska innehålla en rakhyvel och en rakgel. Rakning är den vanligaste typen av hudvård som män gör, så en bra rakhyvel och rakgel kan verkligen göra honom glad. Du hittar massor av rakhyvlar på marknaden. Vissa har ett blad, andra har två eller fler. När det kommer till rakgel så bör du satsa på något som är lugnande för huden. Här spelar hans hudtyp in igen. Om han har torr hud kan den vara benägen att flagna medan han rakar sig. En återfuktande rakgel kan verkligen göra skillnad. För fet hud, bör du leta efter en vattenlöslig rakgel. För känslig och aknebenägen hud är en mild och helande rakgel bäst – leta efter ingredienser som aloe vera. Och slutligen för kombinerad hud, välj en rakgel med brett spektrum.

En hudvårdspresent till honom visar omtanke

Jag hoppas att du fått några bra presenttips till honom nu. Med den perfekta hudvårdspresenten förbättrar du inte bara hans hudvårdsrutin. Du visar även att du bryr dig om honom!

Presenttips till henne hittar du här.

Presenttips till honom kan vara ett hudvårds set för män. Viveur har flera produkter att välja bland.
Presenttips till honom kan vara ett hudvårds set för män. Viveur har flera produkter att välja bland.