Bästa ansiktsoljan – Så hittar du bäst ansiktsolja för dig

Ulne Hudvård has 4.86 out of 5 stars 89 Reviews on ProvenExpert.com

Bästa ansiktsoljan – Så hittar du bäst ansiktsolja för dig.

Hudvårdsmarknaden har idag ett närmast oöverskådligt utbud vilket kan göra det svårt att veta var man ens ska börja för att hitta de produkter man själv trivs med. Från ansiktskrämer och hudlotion till serum och ansiktsolja, antalet alternativ när det gäller hudvårdsprodukter är överväldigande.

Många gillar att hålla sig till sina vanliga, betrodda hudvårdsvarumärken med produkter som alla är utformade för att ta itu med vanliga hudrelaterade utmaningar. Det kan vara mogen hy, torr hy eller fet hy, klåda eller något annat problem man vill få bukt med.

Inget fel i betrodda lösningar men det finns en viss typ av hudvårdsprodukter som det snackas om lite extra i skönhetskretsar – ansiktsolja. Gå in i vilken butik för hudvårdsprodukter som helst så kommer du sannolikt att hitta ett stort utbud av ansiktsoljor. Det finns goda skäl till att dessa oljor är populära.

Här förklarar jag anledningen till att ansiktsoljor är så poppis och hur du väljer en olja som är rätt för just dig. För att förstå det går jag även igenom hur mänsklig hud fungerar och var oljan kommer in i bilden.

Redaktionen tipsar

Hudens funktion

Vår hud fungerar som en naturlig försvarsbarriär mot skadliga föroreningar som kan orsaka hudproblem. Många av de vanligaste hudrelaterade problemen, såsom akne och torr hy eller allvarligare problem som eksem och psoriasis, uppstår när huden förlorar sin skyddande förmåga. Den naturliga olja som huden producerar kallas talg och upprätthåller en hälsosam balans i huden och förhindrar att huden torkar ut. Rynkor, fina linjer och akne är tecken på viss obalans i huden.

Anledningen till att ansiktsoljor har blivit ett viktigt komplement på senare tid är att oljornas sammansättning skyddar, reparera och fyller på hudceller och hålla dem friska. Oftast tvättas de naturliga oljorna i vår hud bort av tvål och andra rengöringsprodukter. Även fel kost kan orsaka obalans i talgkörtlarna. Ansiktsolja kan vara ett bra komplement för att upprätthålla en sund oljehalt i huden.

Att välja den bästa ansiktsoljan för dig

 

Med den uppsjö av produkter som finns på marknaden kan det vara svårt att välja rätt produkt för just dig. Det är inte så att en enskild produkt är perfekt för alla. För att få bästa resultat måste du först välja rätt olja för just dig.

Här är några tips för att bena ut vilken som är bästa ansiktsoljan för dig:

1.     Vilken är din hudtyp?

Det här är kanske den viktigaste faktorn innan du väljer hudvårdsprodukter överhuvudtaget, inte bara ansiktsolja. Nedan är en snabbguide om hudtyper:

Torr hud

Torr hud präglas ofta av klåda och flagnande hud vilken kräver återfuktande. Klåda leder ofta till rodnad i huden. Här behövs en lätt ansiktsolja och en sådan kan göra underverk. Dina bästa alternativ kan vara marulaolja, kokosolja och olja baserad på squalane, eftersom de är rika på hudreparerande ingredienser, såsom omegafettsyror.

Fet hud

Fet hud beror på överdriven talgproduktion i huden som ofta leder till akne. Tunga ansiktsoljor är inte lämpliga för fet hud. Så, du bör välja någon lätt variant. Dina bästa alternativ här kan vara tea tree-olja, druvkärnolja, jojobaolja och squalaneolja. Dessa oljor är bra för att reglera talgproduktionen i din hud. De har även antimikrobiella egenskaper, vilket innebär att de kan döda bakterier som orsakar akne.

Kombinerad hud

Här kan både torr och fet hy finnas på olika delar av huden. Om du har denna hudtyp, måste du vara mer försiktig. Håll ett öga på hudens tillstånd och applicera rätt olja vid rätt tillfälle. Till exempel, du kan uppleva fet hy en vecka och sedan torr hy under en annan tidpunkt. Även här behöver du en bra ansiktsolja som är lätt på huden. Ett bra val är troligen kameliaolja, som levererar en bra mängd fukt till din hud, antioxidanter för att skydda huden mot fria radikaler och som innehåller oljehaltiga fettsyror för att återfukta och mjukgöra din hud. Argan ansiktsolja är även den ett bra alternativ för personer med kombinerad hud.

Mogen hud

Mogen hud lider av brist på olja, något som gör att huden torkar ut mer än vanligt. Det är ett vanligt tecken vid åldrande eftersom huden förlorar dess förmågan att producera tillräckligt med naturlig olja. Men den bästa ansiktsoljan kan hjälpa till genom att ge huden välbehövlig fukt. Här bör du satsa på en olja som är tyngre och återfuktande. En sådan olja kan kraftigt reducera fina linjer och rynkor. De bästa alternativen kan vara marulaolja, eftersom den är rik på vitamin C och är naturligt återfuktande. Den kan bistå i att reparera solskador, minska pigmentering och strama upp slapp hud. Även vit tryffelolja och avokadoolja kan vara bra att lägga till i hudvårdsarenalen.

2.  Oljans konsistens

Många som använder ansiktsolja kan tycka att de inte får de bästa resultaten. Deras hudproblem blir helt enkelt inte bättre. Dessa personer kan faktiskt ha rätt ansiktsolja för en specifik hudtyp. Varför funkar det inte då? Det kan bero på oljans konsistens.

Huden är defensiv i sin funktion, sett från hur den skyddar mot yttre föroreningar. Det kan vara knepigt att hitta en produkt som passerar genom denna skyddande barriär. Det är där som den molekylära strukturen i ansiktsoljan kan vara avgörande.

Ansiktsoljor med mindre molekylär storlek kan underlätta att näring penetrerar genom hudens lager. Om ansiktsoljans molekylstruktur är för stor kan oljans effekt minska eller i värsta fall utebli. Lättare oljor ses vara mer kapabla att sjunka in djupare i hudens vävnad utan att blockera porerna.

Klassiska exempel på lätta ansiktsoljor är jojobaolja och squalaneolja. Oavsett hudtyp, kan du använda dessa två oljor och få en mängd fördelar, såsom att återfå hudens elasticitet och förebyggande av för tidigt åldrande. Dessa oljor är också icke-feta i sin natur och är lätta att applicera på huden.

3.  Näringsämnen

Visst är näringsinnehållet i ansiktsoljan kanske en av de mest kritiska faktorerna. Anledningen att du väljer en viss produkt är ju att innehållet är bra för just din hud. Därför är det viktigt att du läser innehållsförteckningen på dessa produkter för att veta vilka aktiva ingredienser som finns och som kan hjälpa din hud.

Essentiella fettsyror är en av de mest avgörande ingredienserna i en bra ansiktsolja. Dessa föreningar balanserar talgproduktionen och återfuktar din hud utan att ge en oljig yta. En olja med essentiella fettsyror kommer att vara bättre på att låsa in fukt och på så vis återfukta huden.

Du bör även se till att ansiktsoljan du väljer innehåller vitamin A och C samt betakaroten, lykopen och antioxidanter. Om du inte använt ansiktsolja tidigare bör du prova en olja som är tillverkad av endast en ingrediens, till exempel svartkumminolja, havtornsolja och nyponolja. Oljan bör vara naturlig och organiska för att minska risken för hudallergier.

Hur man använder en bra ansiktsolja

Om du inte använt ansiktsolja tidigare bör du börja med att applicera den endast på kvällen. Då märker du hur din hud svarar på den nya behandlingen.

När du känner dig bekväm med att använda ansiktsoljan, troligen efter några dagar, kan du börja använda den även på morgonen. Tänk dock på att huden ska vara ren och exfolierad. Det rensar ut porerna och gör att näringsämnena i din ansiktsolja tränger in i hud bättre.

Du kan även ta några droppar av din ansiktsolja och blanda med en mild fuktighetskräm eller applicera oljan direkt på ditt ansikte. Massera försiktigt in i ansiktet i uppåtgående rörelser. Du kan även välja att blanda några droppar i din dagliga foundation och applicera den när du sminkar dig.

Bästa ansiktsoljan för din hud kan göra underverk!

Ansiktsolja är en av hudvårdsprodukterna som kan göra mest nytta för din hud. Följ råden ovan och köp rätt olja för just dig. Det kan göra underverk för din hud!

Ansiktsolja används för sig, men efter serum och innan kräm. Ansiktsolja ger en fin glow. 75.15 exklusiva ansiktsolja.
Ansiktsolja används för sig, men efter serum och innan kräm. Ansiktsolja ger en fin glow. 75.15 exklusiva ansiktsolja.