Anti age serum – Våra bästa serum 2024

Ulne Hudvård has 4.80 out of 5 stars 82 Reviews on ProvenExpert.com

Få känner till de fördelar som finns med att använda ett anti-age serum i sin dagliga hudvårdsrutin. Vi vill dela med oss av det vi vet för att du ska hitta rätt i hudvårdsdjungeln!

Kanske känner du att din hudvårdsrutin saknar något, eller kanske har du märkt förändringar i din hud det senaste. Oavsett anledning, till att du bör använda ett serum som komplement till dina dag - och nattkrämer, finns det saker du behöver veta för att välja rätt produkt.

I det här inlägget ger vi dig våra bästa tips för att hitta rätt anti-age serum, så du slipper spendera onödig tid och pengar på fel produkt.

Redaktionen tipsar

Vad är ett anti age serum?

Först och främst är det viktigt att man förstår vad ett serum är och hur det skiljer sig från övriga hudvårdsprodukter.

I en hudvårdsrutin är det samverkan mellan de olika produkterna som skapar den största effekten på huden. Trots att ett serum rent allmänt oftast är den mest effektiva och näringstäta produkten, krävs det rätt användning för att tillgodogöra huden näringen. En vanlig dagkräm verkar på hudens yta med att tillföra fukt och skydda den naturliga barriären från föroreningar. Ett serum går ner mer på djupet och kan därför få mer synliga effekter. Detta är möjligt eftersom molekylerna i ett serum är mindre än i en dagkräm. Har du både en dagkräm och ett serum i din hudvårdsrutin får du därför dubbelverkande effekt och kan arbeta med dina besvär på flera nivåer.

Serumet fungerar även som en slags katalysator för de övriga produkterna och stärker dess effekt. Med ett serum i hudvårdsrutinen kan du därför få ett mycket bättre resultat. Eftersom serumets molekyler har lättare att tränga ner i hudbarriären, skapar det en slags kedjereaktion på efterföljande produkter. Därför ska ett serum alltid appliceras innan din dagkräm på morgonen och innan din nattkräm på kvällen. På så vis kan du vara säker på att du får ut det mesta av din hudvårdsrutin.

Jag tycker definitivt att alla som upplever att den normala hudvårdsrutinen inte ger de resultat de förväntat sig, bör införskaffa ett serum. Serum kan ge synlig förbättring på livlös och torr hy, rynkor och pigmenteringar. Det kan dessutom hjälpa till att göra akne ärr mindre framträdande.

3 tips för att hitta rätt anti age serum

Så, hur ska man tänka när man letar efter rätt serum? Vi går igenom tre aspekter som du bör ta ställning till innan du gör ett inköp.

1.     Vilka är de aktiva ingredienserna

Serum innehåller flera aktiva ingredienser som har en inverkan på hudens naturliga förnyelse. De små molekylerna jobbar på flera nivåer i hudens barriär och hjälper till att stärka och stabilisera den. Serumets formula gör det möjligt för fukt, näring och vitaminer att tränga djupare ner i huden för att återfukta, reparera och återställa skadad hud.

Vårt tips är att hålla utkik efter serum med anti-aging egenskaper eftersom dessa oftast innehåller flera aktiva ingredienser. Beroende på ditt behov bör du se över vilka ingredienser som serumet fokuserar vid, så att det verkligen jobbar på din huds problem. Ett serum som ska hjälpa mot torrhet gör till exempel inte så mycket för dina akne ärr, om det är det du vill förbättra. Vi rekommenderar Delay Infinity Intensive Serum från Vagheggi. Ett anti-aging serum med en fantastisk formula som fokuserar vid att reparera skadad hud och återställa hudbarriären.

2.     Din hudtyp

Ta alltid hänsyn till din hudtyp. Det finns flera olika serum för olika typer av behov. Har du torr, skadad eller obalanserad hud kan ett lugnande serum vara något för dig. Behöver du tillföra fukt eller behöver starkare ingredienser bör du kolla efter ett serum med starka aktiva ingredienser. Det är främst din hudtyp som avgör vilket serum du bör använda.

För dig som är intresserad av att lära dig mer rekommenderar vi att du läser vårt blogginlägg om olika hudtyper.

3.     Ditt behov

Du känner din hy bäst. Oavsett om du har varit hos en hudterapeut eller inte, vet du hur och vad din hud reagerar på. Har du känslig hy bör du vara noggrann med att välja ett serum som inte riskerar att bli för mycket. Många serum har aktiva ingredienser som har för avsikt att arbeta på djupet, men det kanske inte passar alla. Välj i sådana fall ett serum som är skonsamt men samtidigt effektivt. Det finns serum som jobbar med huden på olika sätt. Vissa fokuserar på att tillföra fukt till en torr hy, andra på att stärka och förbättra hudbarriären.

Varför anti age serum?

Anti-age serum innehåller fler aktiva ingredienser än vanliga produkter. Det beror på att mogen hy behöver extra hjälp för att tillgodogöra sig näring, fukt och viktiga mineraler. Ju äldre vi blir, desto svårare har huden för att återbilda och behålla fukt. Som följd minskar produktionen av kollagen, ett protein som ger huden stadga och elasticitet. Hudens naturliga barriär blir svagare och får svårare att både behålla fasaden och stå emot yttre åverkan. Det är när detta händer som de allra flesta börjar märka förändring i sin hud.

Det talas om en märkbar skillnad någon gång mellan 25–30 års åldern. Det är även i denna ålder rekommenderas ofta att börja använda anti-aging produkter, för att hämma hudens åldrande. Anti-aging produkter har bevisad effekt mot att reparera huden på ett djupare plan än vanliga produkter. En av våra favoritserum blev nyligen nominerad i Stockholm Beauty Week Award i kategorin Bästa Serum. Intense blue light från Vagheggi är ett lystergivande serum som skyddar mot blått ljus. Perfekt för dig som upplever att din hy har tappat sin lyster, och sitter framför en dator hela dagen.

Kom dock ihåg att det aldrig går att få bort rynkor som redan uppstått. Rynkor är en del av livets gång och ett bevis på allt det vi tagit oss igenom i livet. Därför ska man inte vara rädd för att få rynkor, men man ska även ge sin hy den kärlek den förtjänar. Det är där som anti-aging produkterna kan vara till hjälp.

På vår blogg kan du lära dig mer om anti-age produkter och vad som passar dig. Läs vårt inlägg om hur du väljer rätt dagkräm med anti-age formula.

Vi hjälper dig att hitta bästa anti age serumet

Vi på Ulne vill ge dig de bästa förutsättningarna för att lyckas med din hudvårdsrutin. Det är därför vi kontinuerligt delar med oss av tips och råd i vår blogg. I det här inlägget har vi delat våra bästa råd för inköp av serum och vad du bör ta ställning till innan du väljer ett.

Vi brinner för att hjälpa människor att hitta rätt hudvårdsrutin. Hudvård ska vara kul!

Anti-age serum för den som vill fördröja hudens åldrande. Serum används innan kräm. Verkar djupare i hudens lager och förstärker krämens effekt. Delay
Anti-age serum för den som vill fördröja hudens åldrande. Serum används innan kräm. Verkar djupare i hudens lager och förstärker krämens effekt. Delay