Bästa body lotion – Våra bästa body lotions 2024

Ulne Hudvård has 4.86 out of 5 stars 89 Reviews on ProvenExpert.com

Bästa body lotion - Det finns olika sorters återfuktande kroppsprodukter. Body lotion är, till skillnad från till exempel kroppssmör, tunnare i konsistensen och innehåller mer vatten. Det gör att den tränger in i huden fortare och gör huden mjuk. Utbudet är närmast oändligt och det kan vara knepigt att hitta rätt body lotion för dig. Här går jag igenom vad en bra lotion ska åstadkomma och vad den bör innehålla.

Nu kör vi!

Redaktionen tipsar

Olika typer av bra body lotions

Det finns tre större grupper av återfuktande kroppsprodukter: Lotion, kräm och smör. Lotion är passar alla hudtyper och särskilt väl om man har fet hud. Body lotion liknar kroppskräm men är tunnare och lättare i konsistensen. Lotion har en sammansättning av mindre mängd olja och större mängd vatten. Kroppen består till stor del av vatten och vill absorbera fukt. Den bästa body lotion är tunnare och går lättare in i huden. Lotion lägger sig inte som ett lager på huden och täpper till porerna. På sommaren när det är varmt är lotion ett bra alternativ. Huden får snabbt resultat och känns direkt återfuktad. Även kroppskräm innehåller olja och vatten men är lite tjockare i konsistensen. Den passar bra för normal hud men som blir torr på vintern. Hudens fukthalt hålls längre och huden känns mjuk. Kroppssmör har tjockast konsistens och är den fetaste typen. Smör innehåller rika och fylliga oljor som känns krämigare och lyxigare på huden. Basoljor är vanligtvis baserade på vegetabiliska fetter. Kroppssmör innehåller mindre mängd vatten vilket gör att den håller fukt över längre tid. Det tar det lite längre tid för kroppssmör att tränga in i huden så det är bra om man inte har bråttom att klä på sig. Belöningen är att fukten hålls inne i huden längre tid. Kroppssmör innehåller oftast naturliga ingredienser som till exempel sheasmör och kokosolja. Den här typen av kroppsprodukter passar bäst för de med väldigt torr hud. Huden blir mjuk och återfuktad länge – även doften håller längre tid.

Det är vanligt att använda olika krämer för olika delar av kroppen – till exempel smör för torra ben och armar och en lotion eller kräm på resten av kroppen.

Bästa body lotion låser in fukt

Body lotion är utformad så att den låser in fukt i huden vilket får huden att kännas mjuk och smidig. Kroppskräm, smör och lotion har samma syfte – att återfukta – men kan hamna i olika kategorier. Den produkt du väljer beror främst på din hudtyp och livsstil.

Body lotion passar alla hudtyper och appliceras vanligtvis på hela kroppen, särskilt på sträva eller uttorkade områden som ben och torra armbågar. Daglig användning av en bra kräm kan hjälpa dig att behålla en silkeslen och ungdomlig hud på lång sikt. Bäst effekt får du genom att massera in lotion efter att du duschat eller badat eftersom de flesta krämer, lotion och smör fungerar väl på fuktig hud. Den extra fukten låses in av den kroppsprodukt du applicerar. Body lotion ger även bra resultat om man använder den dagligen om man sportar och badar mycket. Kroppskräm och smör är bra att ha på de delar av kroppen som är mer utsatta för sol. Ingredienser som elastin, glycerin och lecitin hjälper till att förbättra fuktbalansen. Det beror på att de ingredienserna har en struktur som liknar din huds vilket hjälper till att dra in vatten i huden samtidigt som de låser in fukten. Vattenbindande ingredienser är viktiga för att minska och förhindra rynkor och för att få din kropp och ditt ansikte att se ungt ut.

Det finns även en hel del saker du kan tänka på utöver hudvårdsprodukter. Till exempel är det bra att skydda huden under vintern med vantar, mössa och ordentliga kläder. Mycket tid framför datorn är inte heller bra. Kost en annan viktig faktor. Vad du stoppar i dig avspeglar hur du och din hud mår. Drick även mycket vatten.

Utbudet av bra body lotion är stort

Det finns massor av märken för body lotion och priset varierar från någon tia för den billigaste upp till över tusen kronor. Du får oftast vad du betalar för men det betyder inte alltid att dyrast är bästa body lotion för just dig. Om du vet att en viss ingrediens som du använt tidigare gjort din hud irriterad, bör du såklart undvika att köpa hudvårdsprodukter med just den ingrediensen. Försök att hitta hudvårdsprodukter med så många naturliga ingredienser som möjligt. Det kan vara aloe vera, avokado och jojobaolja.

När du har hittat en body lotion som passar dig och som du använder regelbundet så kommer du att märka skillnad. Du känner att huden återfuktas varje gång du smörjer in dig med den. Huden kommer att tacka dig!

Bodylotion gör huden mjuk och elastisk. Serien Paradise fragrance finns i tre olika dofter. Gör huden återfuktad och behagligt doftande.
Bodylotion gör huden mjuk och elastisk. Serien Paradise fragrance finns i tre olika dofter. Gör huden återfuktad och behagligt doftande.