Kroppskräm – Bästa kroppskrämen för dig 2024

Ulne Hudvård has 4.80 out of 5 stars 82 Reviews on ProvenExpert.com

Bästa kroppskrämen för dig - Alla älskar en hudlotion som kan återfukta huden men som även kan få huden att se bra ut och känns återfuktad under en längre tid. En kroppskräm är en av de mest grundläggande, men också en av de viktigaste delarna av en hudvårdsrutin. Hudlotion är utformad så att den låser in fukt i huden vilket får huden att kännas mjuk och smidig. Fuktkräm och hudlotion kan falla under olika kategorier och den produkt du väljer att köpa beror i huvudsak på din hudtyp och livsstil.

Här följer fem tips för att du ska få ut mer av din kroppskräm och ge din hy en ungdomlig lyster.

Redaktionen tipsar

Tips 1: Applicera din kroppskräm vid rätt tillfälle

En bra kroppskräm appliceras vanligtvis på hela kroppen, särskilt på sträva eller uttorkade områden såsom ben och torra, gråa armbågar. Daglig användning av en bra kräm kan hjälpa dig att behålla en silkeslen och ungdomlig hud på lång sikt.

Om du vill ha det bästa resultatet av din kräm bör du helst stryka på den direkt efter en dusch. Varför då? Eftersom din hud tenderar att behålla som mest fukt då och för att de flesta krämer fungerar på fuktig hud. När du hoppar ur duschen kan vattnet på huden avdunsta väldigt snabbt. Det kan göra att huden känns uttorkad och torr.

När din hud är torr så kliar den och du kan känna konstant obehag. Dessutom kan torr hud göra att tecken på åldrande hud syns mer, såsom fina linjer och rynkor. Det vill du ju definitivt inte. Så, om du vill undvika det är det bäst att applicera en kräm direkt efter att du har tagit en dusch. Det hjälper din hud att suga in all fukt och behålla den hela dagen, eller åtminstone under en längre tid.

Om du är aktiv, och sportar eller tränar ofta, kan du överväga att använda hudlotion innan ditt träningspass. Det är viktigt då du kommer utsätta din hud på ansikte och kropp för påfrestningar som kyla, sol, luftföroreningar med mera. Icke-komedogena hudvårdsprodukter rekommenderas vanligtvis av dermatologer när du tränar.

De flesta män rakar sig dagligen. Kvinnor rakar sig också emellanåt för att bli av med oönskat kroppshår. Men vad händer när du rakar bort hår från huden? Rakning eliminerar hudens översta celler, vilket liknar exfoliering. Efter rakning behöver den nu exponerade huden skyddas och eventuellt irriterad hud lugnas ned. Det är därför viktigt att applicera en fuktighetskräm eller kräm efter rakning.

Visste du att huden även förlorar fukt när du sover? Därför är det också nödvändigt att applicera en kräm innan du går och lägger dig.

Tips 2: Det bästa sättet att applicera en kroppskräm

Om du verkligen vill få ut mesta möjliga av din kräm så bör du följa dessa steg:

Steg 1

Ta en liten mängd kroppskräm (ungefär lika stor som en femkrona) i handen.

Steg 2

Värm krämen eller din hudlotion med händerna i några sekunder.

Steg 3

Massera in krämen i huden. Se till att du är varsam och masserar i cirkulära rörelser.

Steg 4

Upprepa dessa steg om det behövs och täck hela kroppen i fuktighetskräm eller hudlotion. Mängden hudlotion du behöver använda beror på vilken typ av hud du har. Om huden är extremt torr kan du behöva lite mer än vanligt. De flesta människor måste applicera ett extra lager hudlotion på kroppens tjockare hudområden, såsom knän eller armbågar.

Tips 3: Hur man väljer bästa kroppskräm

Det är inte så svårt att välja rätt kräm för din hud. Du behöver bara snappa upp information på internet eller fråga en hudläkare för att hitta den bästa krämen för just dig.

Om du använder kroppskräm dagligen är det lämpligt att använda en lättare sort. Du kan använda en medeltjock hudlotion för de delar av kroppen som tenderar att bli utsatta för solen mer än andra. Hudexperter rekommenderar ofta rent sheasmör för personer med torr hud.

Innan du bestämmer dig för att köpa en hudvårdsprodukt, är det viktigt att bland annat granska ingredienserna. Ingredienser som elastin, glycerin och lecitin hjälper till att förbättra fuktbalansen. Det beror på att de har en struktur som liknar din hud vilket hjälper till att dra in vatten i huden samtidigt som de låser in fukten. Dessa ingredienser erbjuder skyddande barriärer som hjälper till att minimera torrhet.

Krämer som innehåller ingredienser som kakaosmör, mineraloljor och vaselin är ofta mycket bra för torr hud. Dessa ingredienser återfuktar verkligen huden och håller den fuktig under många timmar.

Vattenbindande ingredienser

Din kräm bör innehålla vattenbindande komponenter eftersom de hjälper huden att hålla kvar vatten. Några exempel på dessa inkluderar aminosyror, squalane och ceramider. Vattenbindande ingredienser är viktiga för att minska och förhindra rynkor och hålla din kropp och ditt ansikte ungt.

Inga skadliga kemikalier

Butylester, lanolin och andra sådana skadliga kemikalier bör aldrig användas för att tillverka hudvårdsprodukter som till exempel hudlotion. Hudens åldrande är oundviklig men kan du fördröja och minimera uppkomsten av rynkor och andra skador på ditt ansikte och kropp genom att undvika hudvårdsprodukter som innehåller skadliga kemikalier. Försök att hitta hudvårdsprodukter med så många naturliga ingredienser som möjligt. Dessa kan inkludera aloe vera, avokado, tea-tree olja med flera.

Tips 4: Att köpa en bra kroppskräm

Du kan hitta krämer i så gott som alla varuhus och livsmedelsbutiker. Det finns massor av märken för kroppskräm och priset varierar från någon tia för den billigaste upp till över 1 000 kronor från vissa stora etablerade lyxmärken. Du får ofta vad du betalar för men det betyder inte alltid att dyrast är bäst för just dig. Det är alltid en bra idé att läsa på hudvårdsproduktens innehållsförteckning för att kontrollera att innehållet är rätt för dig. Inte bara de ingredienser som hjälper just din hudtyp utan även att hudvårdsprodukten inte innehåller något som du kan vara allergisk mot.

Om du vet att en viss ingrediens som du använt tidigare gjort din hud irriterad, bör du såklart undvika att köpa hudvårdsprodukter med just den ingrediensen. Det är också bra att kontrollera om hudkrämen innehåller konserveringsmedel, eftersom även konserveringsmedel kan vara irriterande för huden. Du vill inte få finnar, riskera att din hud blir röd eller få någon annan reaktion efter du använt din hudlotion.

Tips 5: Skaffa även en bra handkräm

Liksom resten av din kropp behöver även dina händer näring. Det är här en bra handkräm kommer in i bilden. Den här typen av hudlotion är speciellt utformad för att hålla dina händer återfuktade och smidiga året om. Du kan välja en intensivvårdande hudvårdsprodukt om dina händer ofta blir extra torra och uttorkade. Normal kroppskräm har ofta inte samma effekt på dina händer som resten av kroppen så därför behöver du även en handkräm.

Handkräm finns också i olika sorter och varianter. Aktiva ingredienser och handkrämens syfte är bra att veta men se till att även ha koll på om handkrämen är parfymerade eller doftfri.

Bonustips 1: Byt ut åldrade hudvårdsprodukter

Om din hud reagerar på en specifik hudlotion du köpt, sök då omedelbar hjälp av en dermatolog eller läkare. Många människor använder också en kombination av olika hudkrämer och upplever aldrig några skadliga effekter. Krämer håller inte hur länge som helst så om du har en kräm som stått i flera år kan det vara en bra idé att göra sig av med den och köpa en ny.

Bonustips 2: Använd kroppskräm dagligen

De flesta använder enbart kroppskräm på vintrarna när huden känns torr. En kräm är dock avsedd att användas under hela året om och är ett av de enklaste sätten att ge din hud extra näring och hålla den frisk. Om du använder krämen sporadiskt bör du testa att använda den dagligen under en period. Du kommer att märka en förändring i hudens struktur och utseende ganska snart!

Kroppskrämer finns många att välja på, men de ska ge fukt och gärna dofta gott. Se Ulnes sortiment för kroppskrämer.