Bästa nattkrämen – Testa våra bästa krämer 2024

Ulne Hudvård has 4.86 out of 5 stars 90 Reviews on ProvenExpert.com

Bästa nattkrämen - Våra bästa nattkrämer 2024 - Om du inte redan använder en nattkräm hoppas jag att du ser storheten när du läst klart här. Det kan vara svårt att identifiera sig med raden influencers som gör inlägg på Instagram med hashtaggen "Jag vaknade så här" och en bild på en pigg och glad person med perfekt hy. Om det är målet så är nattkräm ditt ess i rockärmen. Anledningen är att din hud ändrar fokus på natten. Huden går in i reparationsläge och har andra behov än på dagen.

Här beskriver jag nattkrämens funktion och ger fem användbara tips så att du får bäst resultat av din nya kräm.

Redaktionen tipsar

Därför är en bra nattkräm viktigt

Under dagen är hudens främsta uppgift att skydda dig från föroreningar, väder, UV-strålar och bakterietillväxt. Under natten får din hud möjligheten att gå in i reparationsläge. Huden kan då reparera de skador som orsakats under dagen. Läkningsprocessen kan stödjas med en nattkräm framtagen med de ingredienser som din hudtyp behöver. Bästa Nattkrämen är fylligare än dagkrämer och levererar vanligtvis mer återfuktning till din hud.

Hur skiljer sig en bra nattkräm från en dagkräm?

Den stora skillnaden är att de bästa nattkrämerna inte har UV-skydd av den enkla anledningen att det inte behövs när du sover. Så länge krämen som ska användas när du sover inte innehåller solskyddsmedel och har en hög koncentration av aktiva ingredienser, är den lämplig att använda som nattkräm.

5 tips för att hitta bästa nattkrämen för dig

Dessa tips hjälper dig att välja bästa nattkrämen och även hur du applicerar den för maximal effekt.

Tips 1 – Välj en kräm som passar din hudtyp

Din huds unika sammansättning gör att den reagerar på den omgivande miljön på olika sätt. Normal hud har störst flexibilitet och få begränsningar när det kommer till val av skönhetsprodukter. Om du inte upplever någon oljighet eller flagning, och din hud är slät vid beröring, har du normal hud. Om din hud ser glansig ut och känns lite hal vid beröring har du troligen fet hud. Flagnande, stram hud innebär att du har torr hud. Om din hud är stram eller normal överallt, men du har en oljig T-zon, kan du ha kombinerad hud.

Fet hud behöver en lätt, icke-komedogen kräm som inte blockerar porerna. Bästa nattkrämen för torr hud ska ge extra återfuktning. Kombinerad hud är en större utmaning. Denna hudtyp kan behöva antiinflammatoriska ingredienser och antioxidanter när du sover. Gelbaserade produkter kan lugna oljiga områden. För mogen hud kan nattkräm reducera utseendet på fina linjer och rynkor. Personer med mogen hud kan välja krämer som innehåller anti-aging ingredienser. Det inkluderar ingredienser som retinol, ceramider, peptider, kollagen, lipider, koppar, panthenol, eteriska oljor och vitaminer.

Tips 2 – Applicera din nattkräm på rätt sätt

De bästa nattkrämerna är potenta och kraftfulla produkter som kan ändra hudens framtoning. För att få maximal nytta av dessa krämer behöver du se till att du applicerar dem på rätt sätt. Tvätta först ansiktet så att du kan fortsätta din kvällsrutin med en nollställd bas. Du behöver inte, men det kan vara bra med en återfuktande toner som nästa steg. Rosenvatten är en naturlig toner som ofta fungerar bra. Äppelcidervinäger utspädd i vatten är bra för att hålla fet eller kombinationshud fri från akne. Värm upp krämen mellan fingrarna innan du applicerar den. Massera in den i huden med mjuka, uppåtgående cirkulära rörelser tills krämen absorberats helt av huden. Gnugga inte in krämen för hårt, särskilt på den känsliga huden runt ögonen. Huden runt ögonen är känslig och bör behandlas separat med en ögonkräm eller gel särskilt framtagen för ändamålet. Applicera din nattkräm minst 10 minuter innan du lägger dig. Det ger din kräm tillräckligt med tid för att absorberas av huden. När du somnar kommer reparationsprocessen att vara igång.

Tips 3 – Begränsa dig inte bara till ansiktet

Huden på halsen har en annan cellulär sammansättning än ditt ansikte. Den är mycket tunnare och har färre talgkörtlar, vilket innebär att den utsöndrar mindre olja. Huden på halsen har mindre kollagen för att mota rynkor och fina linjer, de mest synliga tecknen på åldrande. Du spänner och sträcker halsen när du arbetar, är på gymmet eller vid andra tillfällen under dagen. När huden på halsen åldras kan det få dig att se mycket äldre ut, även om huden i ansiktet är rynkfri. Det är inget nytt men se till att inte försumma halsen. Det gäller även huden på bröstet. Bra kroppskrämer fungerar även på halsen och bröstet men krämer framtagna specifikt för ansikte och hals är bättre på att stimulera kollagen och elastin. En tumregel kan vara att den bästa nattkrämen du än applicerar på ansiktet även bör appliceras på halsen och bröstet. Det gäller även dagkrämer med SPF och toners.

Tips 4 – Undvik dessa ingredienser

Giftfri hudvård och smink kommer från transparenta och etiska företag som avslöjar sina tillverkningsprocesser, metoder och alla sina ingredienser. De gör det till en prioritet att endast använda högkvalitativa ingredienser, vanligtvis växtbaserade, som är hållbart framtagna.

Med tanke på att hudreparationen accelereras på natten är målet att huden ska suga åt sig rätt ingredienser. Se till att använda den bästa nattkrämen. Det sista du vill är att huden ska gå in i reparationsläge med giftiga eller skadliga ingredienser. Läs innehållsförteckningen på dina hudvårdsprodukter innan du köper dem för att se om de innehåller någon av kemikalierna nedan.

Sulfater – Som natriumlaurylsulfat är petroleumbaserade kemikalier som finns i kosmetika. De irriterar huden och är extremt giftiga för vattenlevande arter när de tvättas ner i avloppet. Parabener är konserveringsmedel i kosmetika som har kopplats till bröstcancer. Ftalater är salter som kan finnas i tvål och krämer.

Pigmenteringsämnen – Kosmetika och färgande hudvårdsprodukter som innehåller konstgjord färgning baserade på petroleum eller koltjära. Koltjära kan orsaka hudirritation, cancer och har till och med kopplats till ADHD.

Polyetylenglykol (PEG) – En populär ingrediens i hudvårdsprodukter som fungerar som förtjockningsmedel. Konstigt nog kan den torka ut huden vilket kan resultera i att talgkörtlarna producerar mer olja (talg) vilket gör huden fet. Det är också en möjlig orsak till cancer och andningsbesvär.

Formaldehyder – Konserveringsmedel som ofta används i hudvårdsprodukter. Vid inandning kan formaldehyd ge yrsel och kvävning.

Alkohol – En annan populärt använd ingrediens som hjälper till att produkten absorberas bättre. Alkohol är dock uttorkande för huden och kan göra att den känns torr och kan till och med flagna.

Tips 5 – Leta efter dessa ingredienser

När din hud åldras behöver du medvetet applicera rätt produkter för att hantera specifika utmaningar. Att välja bästa nattkrämen kan vara en krävande uppgift. En bra början är att skumma igenom etiketterna på varje produkt för att avgöra om produkten kan tänkas leva upp till sina påståenden. Det är viktigt att förstå vilka ingredienser som just din hudtyp behöver. För fet hud bör du välja produkter som innehåller ingredienser vilka kontrollerar talgproduktion och som minskar hudfläckar. Salicylsyra används ofta separat för aknebehandlingar men vissa nattkrämer innehåller salicylsyra. Retinol- eller retinolderivat fungerar på ett liknande sätt.

När det gäller anti-aging är det ofta två komponenter som du bör leta efter. Dessa är hyaluronsyra och resveratrol. Hyaluronsyra finns naturligt i huden, vilket ger en fyllig look och en slät yta. Resveratrol är en förening som finns i druvor och andra frukter. Det är en kraftfull antioxidant och en anti-aging ingrediens. Resveratrol kan i kombination med E-vitamin ge huden elasticitet och fasthet. Glycerin, niacinamid och urea är bra val för torr hud. Detta hjälper till att bromsa fuktförlust och återupplivar torr hud.

Låt huden reparera sig när du sover med den bästa nattkrämen

Om du inte hittat din bästa nattkräm än så hoppas jag att du fått upp ögonen och vill utforska. En bra kräm som passar din hudtyp kan reparera, föryngra och stärka huden. Det är ett bra steg mot att bekämpa för tidigt åldrande och förlust av hudens elasticitet. Dessutom görs allt medan du sover. Det är kanske ett av de bästa skönhetstipsen jag kan ge dig. Lycka till!

Nattkräm är oftast lite tjockare i konsistensen, den har tid att verka och gå in i huden under natten. Intense relaxing cream är en bra nattkräm.
Nattkräm är oftast lite tjockare i konsistensen, den har tid att verka och gå in i huden under natten. Intense relaxing cream är en bra nattkräm.