Kroppsskrubb – Våra bästa kroppsskrubb 2024

Ulne Hudvård has 4.86 out of 5 stars 89 Reviews on ProvenExpert.com

Kroppsskrubb - Visst är vi duktiga på att ta hand om huden i ansiktet – rengöra, skrubba och återfukta för att få den där härliga lystern. Men övriga huden fungerar på samma sätt och kan även den behöva tas omhand. På samma sätt som i ansiktet kan döda hudceller stockas på hudens yta och göra den glåmig och torr. Med kroppsskrubb kan du dock råda bot på problemet och få huden att stråla igen!

Det är dock viktigt att du använder kroppsskrubb som är anpassad för dig och din hudkvalité. Här går vi igenom allt du behöver veta för att hitta bästa kroppsskrubben för din hudtyp.

Redaktionen tipsar

Vad är kroppsskrubb?

Kroppsskrubb är en grovkorning kräm med fet konsistens som har använts sedan urminnes tider. Förr i tiden användes det flitigt av ökenfolk för att hålla huden spänstig och återfuktad i den torra värmen. De grova kornen i krämen hjälper till att ta bort döda hudceller och orenheter så att nya, fräscha celler kommer fram till ytan och ger huden den där mjuka känslan. Genom att skrubba kroppen regelbundet med en kroppsskrubb kan du få fram en helt ny lyster i din hud.

Det finns flera fördelar med att skrubba huden. Förutom att huden blir fräschare och får mer lyster, hjälper kroppsskrubb till att ta bort orenheter och rengöra porerna i huden. Detta bidrar i sin tur till att förebygga inåtväxande hårstrån. Det är därför särskilt bra för dig som vaxar eller rakar dig. Det är nämligen vid själva avlägsnandet av hårsäcken som gamla hudceller gärna lägger sig och täpper till. När du skrubbar huden regelbundet kan du förhindra det.

Vid regelbunden skrubb av kroppen kommer du att känna skillnad på flera plan. Med rätt produkt kan du även få till den där lite lyxiga hemma-spakänslan.

Bästa kroppskrubben för din hud

Det finns olika typer av kroppsskrubb, precis som det finns olika typer av hudvårdsprodukter. Alla skrubbar har sina verkansområden som påverkar huden på olika sätt. Vilken skrubb som är rätt för dig och din hud kan avgöras genom att titta på din hudtyp. Här nedan går vi igenom vilken typ av kroppsskrubb du ska hålla utkik efter beroende på vilken hudtyp du har.

Känslig hud

För dig med känslig hud är det viktigt att välja en skrubb som inte är för grov eftersom det kan bli för mycket för huden. Dessutom bör du välja en kroppsskrubb som innehåller vårdande och mjukgörande ingredienser som lugnar huden.

Vi rekommenderar kroppsskrubben BIO+ från Vagheggi. Den innehåller D-vitamin och morot oleolite, utvecklad för att effektivt men skonsamt avlägsna döda hudceller, rengöra och ge huden lyster. Den är även organisk.

Torr hud

För dig med torr hud kan du behöva en lite grövre kroppsskrubb tillsammans med en fuktgivande olja. Du bör hålla utkik efter en skrubb som innehåller salt och mandelolja. Saltpartiklar är nämligen grövre och har en otroligt bra förmåga att avlägsna de döda hudcellerna. Dessutom har salt en reparerande och desinficerande effekt på huden vilket är bra för att slippa inåtväxande hårstrån eller infektioner till följd. När du skrubbar torr hud bidrar det till bättre blodcirkulation och cellförnyelse.

Efter att du skrubbat hela kroppen med en saltbaserad kroppsskrubb bör du återfukta huden med en kräm eller hudolja som hjälper mot torrhet. Vi rekommenderar en mandelolja eller en kräm baserad på olivolja.

Normal hud

För dig med normal hudtyp fungerar egentligen vilken typ av skrubb som helst. Så därför kan du välja en du tycker om. Vi vill dock rekommendera Rehydra Bamboo peeling gel från Vagheggi. Det är en kroppsskrubb som fungerar som en peeling med hjälp av bambupulver som har exfolierande verkan. Den fungerar att ha både till kroppen och ansiktet, har en renande verkan och ger huden ny lyster. Dessutom innehåller den aktiva ingredienser som hjälper huden i tillverkningen av hyaluronsyra.

Guide steg-för-steg – Så använder du kroppsskrubb

För oss är det viktigt att du vet hur du ska använda produkterna för att få ut det mesta möjliga av dem. Hudvård kan verka enkelt, men det finns flera saker som man kan göra för att förbättra sin rutin och nyttja sina produkter till fullo.

Gör så här:

1.      Förbered – Inför användning av din kroppsskrubb är det viktigt att förbereda huden. Det gör du genom att först fukta huden med varmt vatten i duschen eller badet. Det kan vara bra att sitta där en stund, det öppnar porerna och mjukar upp hudytan. Samtidigt får du en stund på dig att koppla av. Ta gärna några djupa andetag och fokusera inåt.

2.      Applicera – När du känner dig redo att börja skrubba kan du stänga av vattnet och ställa dig upp. Ta en generös klick av valfri skrubb och massera huden i cirkelliknande rörelser. Du ska massera alla delar av kroppen: bröstkorg, armar, mage, rumpa och ben. Vårt tips är att börja uppifrån och arbeta dig nedåt. Se till att inte ha för bråttom, ta tid på dig att låta skrubben avlägsna döda hudceller. Du behöver inte trycka eller vara hårdhänt utan låt händerna sakta glida över huden. Det ska inte göra ont eller kännas irriterat i huden.

3.      Skölj – När du känner dig färdigmasserad och redo sköljer du försiktigt av kroppsskrubben. Visst känns huden mjukare efteråt? Se till att återfukta med en mjukgörande och lugnande kräm för att behålla den rena, sköna känslan efteråt.

Hur ofta ska du skrubba huden?

En bra kroppsskrubb kan bli för mycket att använda varje dag, oavsett vilken hudtyp du är. För att ge en allmän rekommendation anser vi att du bör skrubba huden 2–3 gånger i veckan. Då får huden tid på sig att reparera sig emellanåt och skapa nya hudceller som behöver tas bort. Gör du det varje dag kan huden bli irriterad och känslig. Det du kan tänka på är dock att anpassa dina rutiner efter årstid. I det nordiska klimatet har vi en tendens att bli torrare på vintern än på sommaren. Ta dig tid till att känna in och se över vad huden är i behov av, kanske behöver du mindre skrubb under någon period och lite mer under en annan. Du känner din hud bäst och vet vad den behöver.

Kom ihåg att en kroppsskrubb är en viktig del i din kroppsvård och bidrar till hälsosam hud och ökad lyster. Det är viktigt att ta hand om kroppen inifrån och ut, så när du inte skrubbar huden, drick mycket vatten och ät dina frukt och grönt. Genom att hålla dig återfuktad inifrån och ut kan du se till så att huden håller sig vacker i många år till.

Till sist

Nu vet du förhoppningsvis vilken typ av skrubb din hud behöver och hur du gör för att använda den på rätt sätt. Hudvård ska inte vara krånglig! Har du fler tips som rör just kroppsskrubb? Vi vill gärna att du delar med dig. Lämna gärna en kommentar genom att skicka oss ett mail. Vi finns här för dig när du behöver hjälp med din hud.

Läs även vår artikel om Face Scrub.

Kroppskrubb tar bort döda hudceller, gör huden len och mjuk. Bio+
Kroppskrubb tar bort döda hudceller, gör huden len och mjuk. Bio+