Kräm mot pigmentfläckar – Våra bästa krämer och serum

Ulne Hudvård has 4.80 out of 5 stars 82 Reviews on ProvenExpert.com

Pigmentfläckar - Testa våra bästa krämer och serum 2023 - Inom hudvård och relaterade problem dyker begreppet pigmentfläckar ofta upp. Här kan du läsa om vad pigmentfläckar är och de bästa krämerna och serum för att hantera pigmentfläckar på huden.

Redaktionen tipsar

Vad är pigmentfläckar?

Ordet pigmentering kan i enkla ordalag hänvisas till färgning. Det är i grunden en rubbning som påverkar din hudfärg. Melanin är ett pigment som ger färg till din hud. I huden finns särskilda celler som producerar melanin. Fenomenet uppstår när dessa celler skadas eller blir ohälsosamma. Det påverkar produktionen av melanin i din hud. För vissa kan det uppstå ojämn hudton i ansiktet, pigmentfläckar. För andra över hela kroppen.

Typer av pigmentfläckar

Melasma - Orsakas av hormonella förändringar i kroppen. Dessa kan utvecklas vid till exempel graviditet, när kroppen genomgår en hel del hormonella förändringar. Melasma kan uppstå var som helst på kroppen men vanligast är på ansikte och mage.

Solfläckar - En av de vanligaste formerna som även kallas också för Lentigo Solaris. Dessa kan uppstå efter överdriven exponering för solen under en längre period. Solfläckar uppstår vanligtvis i ansiktet och på händerna.

Andra typer - Vissa typer kan också uppstå på grund av inflammation eller hudskada. Akne är en av de vanligaste orsakerna.

Orsaker, diagnos och behandling med kräm och serum mot pigmentfläckar

Överskott av melanin är bland de vanligaste orsakerna till pigmentering. Viss medicinering, till exempel cellgifter, kan skapa en rubbning i kroppens produktion av melanin. Addisons sjukdom, en endokrin sjukdom, kan också ge så kallad hyperpigmentering. Det är vanligast i hudområden som utsätts för solen, såsom ansikte, hals, händer, armbågar och knän. För mycket solexponering i sig är en viktig orsak.

Fråga alltid din hudläkare för en korrekt bedömning. Hudläkaren kan även rekommendera kräm eller serum mot pigmentfläckar och eventuell medicinering för att komma tillrätta med problemet.

Testa bästa krämen och serumet för behandling av pigmentfläckar

Det finns ljus i tunneln. Visst kan mörka fläckar och en ojämn hudton inte vara önskvärt men det går i de flesta fall att göra något åt.

Här är några förslag som du kan testa på bästa kräm och serum mot pigmentfläckar och ingredienserna du kan använda.

Alfahydroxisyror (AHA) - Oavsett om vill motverka för tidigt åldrande av huden eller pigmentering så är produkter som innehåller alfahydroxisyror till stor hjälp. Men vad är alfahydroxisyror? De förkortas AHA och är en vanlig ingrediens i hudvårdsprodukter som används nattetid. Det kan vara till exempel nattkräm och serum. AHA hjälper till med förnyelse av hudceller. Resultatet gör att din hy blir ljusare och får en jämnare hudton.

Produkter som innehåller AHA kan fungera snabbare än andra behandlingar. AHA gör din hud smidig, mjuk, lysande och frisk. Vissa produkter använder en kombination av silkesproteiner och lakritsextrakt för att återfukta och ge din hud lyster. Applicera bästa kräm och serum mot pigmentfläckar två till tre gånger per vecka kan göra stor skillnad.

Retinol - En typ av vitamin A som är mycket effektiv vid behandling av flera hudbesvär. Det är känt för att vara särskilt effektivt vid återställande av skadad hy. Retinol hjälper till att eliminera döda hudceller och korrigera hudens struktur och hudton. Regelbunden användning av retinol kan effektivt minimera mörka fläckar på din hud. Dessutom kan det ge din hud ett yngre utseende genom att minska rynkor och fina linjer.

Retinol används i ett stort spann av hudvårdsprodukter inklusive krämer och serum. När du applicerar en kräm eller serum mot pigmentfläckar med retinol kan produktionen av kollagen öka samtidigt som mörka fläckar minskas.

Vitamin C - Dermatologer rekommenderar ofta att du ökar ditt kostintag av vitamin C för att ge lyster åt din hud. Detta vitamin är en antioxidant och är superkraftfullt för att ge en jämn ton till din hud. En daglig dos av C-vitamin, och därmed antioxidanter, kan skydda din hud.

C-vitamin finns i flera krämer och serum mot pigmentfläckar, ofta i kombination med andra ingredienser som hyaluronsyra, vilken även är känd för att ge näring till torr hud och ge den en jämnare yta. En nattbehandling med ett serum som innehåller C-vitamin tar hand om pigmenterad hud och håller även huden återfuktad.

Rosa lera - Ansiktsmasker berikade med rosa lera är en annan utmärkt bästa behandling mot pigmentfläckar. Naturligt förekommande rosa lera är känd för att stimulera kollagenproduktion och anses vara den perfekta skönhetsbehandlingen för åldrande hud. Denna ingrediens gör rent huden på djupet, vilket gör den rosa leran till ett utmärkt val för behandling av mörka fläckar. Porerna förfinas och avgiftas vilket ger din hud lyster. En hel del masker av rosa lera innehåller även andra ingredienser såsom botaniska antioxidanter. Dessa hjälper till att hantera fria radikaler, som i slutändan orsakar pigmentering. Produkter med rosa lera kan vara svåra att hitta men de är bra för att de passar alla hudtyper och du kan använda dem så ofta du vill.

Glykolsyra - Ingrediensen är vanligt förekommande i nattkrämer och hjälper hudens reparationsprocess. Glykolsyra är känd för att ta bort döda celler och föroreningar som finns i hudlagren, vilket ger en fräsch och lysande ton.

Vissa nattkrämer mot pigmentering har en kombination av glykolsyra, vitamin C, mjölksyra, hyaluronsyra och peptider. Alla dessa ingredienser kan tillsammans hjälpa till att återfukta huden på djupet och stärka dess naturliga skyddande skikt. Ingredienserna stimulerar också kollagenproduktionen och bromsar därmed för tidigt åldrande av huden.

En nattkräm med glykolsyra som huvudingrediens är mycket effektiv kräm mot mörka fläckar, rynkor och fina linjer.

Aloe Vera - Om du föredrar naturliga hudvårdsprodukter ska du välja sådana som innehåller aloe vera. En naturlig komponent i aloe vera som motverkar pigmentering kallas Aloin. Täck alla pigmenterade områden med aloe vera under natten och skölj sedan med varmt vatten när du går upp på morgonen. Gör du det regelbundet kommer du säkerligen märka en förbättring av din hudfärg. Aloin- kräm och serum  behandlar pigmentfläckar.

Grönt te extrakt - Ett annan naturligt förekommande ämne är extrakt av grönt te. Det appliceras direkt på huden och har visat sig vara bra för pigmenterad hud. Det påstås att man kan lägga tepåsar med grönt te på mörka ringar under ögonen och på så sätt göra fläckarna ljusare. Men om du inte vill experimentera med tepåsar kan du istället köpa en kräm eller ett serum som innehåller grönt te extrakt för bästa behandling mot pigmentfläckar. Applicera dagligen innan du lägger dig. Du kommer att märka att huden blir ljusare efter en tids regelbunden användning.

Kojicsyra - Det finns nya kraftfulla serum och ansiktskrämer mot pigmentfläckar som innehåller kojicsyra. Dessa krämer kan också innehålla en ny ingrediens som kallas tranexamsyra. Det är en antiinflammatorisk ingrediens som gör mörka fläckar ljusare. Det minskar också risken att fläckarna kommer tillbaka.

Aminosyror - Hudvårdsprodukter som innehåller aminosyror skyddar mot fria radikaler och inflammation orsakad av föroreningar. En produkt med aminosyra kan appliceras innan användning av retinol. Fettsyrorna hjälper till att återfukta huden och förhindrar hudirritation. Aminosyror rekommenderas särskilt för personer med känslig hud.

Mjölk - Mjölk och filmjölk har också visat sig lätta alla typer av missfärgning på huden. Det beror på att mjölksyra är en aktiv ingrediens i mjölk.

Sammanfattning: Behandla med bästa krämen och serumet mot pigmentfläckar

Du kan minska mörka fläckar på din hud men du behöver ha rätt produkter och tålamod. Ge den eller de behandlingar du väljer cirka två månader innan du utvärderar resultatet. Se även till att inte slarva med din hudvårdsrutin. När du hittat bästa krämen och serumet mot pigmentfläckar och behandling för just dig så bör pigmentfläckarna minska avsevärt!

Kräm mot pigmentfläckar kan hjälpa att dämpa fläckar som uppstår på huden.Avelia är framtagen för att bleka pigmentfläckar.
Kräm mot pigmentfläckar kan hjälpa att dämpa fläckar som uppstår på huden.
Avelia är framtagen för att bleka pigmentfläckar.